• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

17.09.2018

11:02

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ: Đilas, Jeremić i ostali tretirali su Srbiju kao kravu muzaru, a sad bi prolivanjem krvi hteli opet na vlast!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ: Đilas, Jeremić i ostali tretirali su Srbiju kao kravu muzaru, a sad bi prolivanjem krvi hteli opet na vlast!

Podeli vest

Oni koji danas najglasnije kritikuju postupke Vlade i predsednika Srbije, Đilas, Jeremić, Janković i drugi, dok su bili na vlasti državu su doživljavali kao "kravu muzaru koju ostavljaju da crkne kada su iz nje izmuzli svo mleko". Danas je politika drugačija, a jedan od mnogobrojnih dokaza odgovornosti je i poseta predsednika Vučića Kini koja je od izuzetnog značaja za oporavak srpske ekonomije, rekao je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostujući na TV Pink

 

 

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini jedna je od dve ili tri najznačajnije diplomatske aktivnosti u poslednjih desetak godina, smatra glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević. Često se u Srbiji ovo ne uvažava dovoljno, ali Vučić je otišao u trenutno jednu od najvećih ekonomskih sila sveta, podseća Vučićević.

- Mi sa Kinom gradimo najviše moguće odnose i najviše njenih investicija upravo je u Srbiji - kaže Vučićević za Pink.

Ističe da neki banalizuju ugovore koji su potpisani u Kini jer su to "ugovori za već poznate poslove".

- Da, potpisujemo ugovore za fabriku guma u Zrenjaninu od skoro milijardu dolara i, da, potpisujemo ugovor za kineske investitore u RTB Bor. Time rešavamo jedan od najvećih ekonomskih problema u Srbiji - kaže Vučićević, dodajući da se za RTB Bor plaćalo iz naših džepova.

Podseća da su "veliki ekonomski geniji" poput Đilasa, Jeremića i Jankovića predlagali da se RTB zatvori i da se u njemu gaje šampinjoni. Hvala Bogu, kaže, to se nije desilo.

- Rešavamo najznačajnije ekonomske probleme, u RTB Bor Kinezi će uložiti 1.450.000.000 dolara. Da li razumete koliki je to novac? Da li razumete da je to najveća investicija u Srbiji u poslednjih deset ili više godina? Neko dolazi da od RTB Bor napravi evropskoh giganta - kaže Vučićević.

Podseća kako su "Dosovci Železaru gotovo za džabe dali Amerikancima, a onda US Stil vratio Srbiji kada je došla ekonomska kriza, ostavljajući razvalinu od Železare".

- Počeli smo da vodimo racionalnu politiku i danas Železara posluje bolje nego ranije. Biće još ugovora i dogovora oko infrastrukturnim projektima. Ničega ne bi bilo da država nije ozbiljna i kojoj se veruje - kaže Vučićević, dodajući da nijedna država ne bi ulagala da ne smatra Srbiju ozbiljnom.

Kaže da očekuje preko tri milijarde investicija, a oni koji ovo kritikuju proglašavali su velike ekonomske uspehe, idealne godine i zlatno ekonomsko stanje onda kada je Srbija imala milijardu investicija godišnje.

- Narod nije glup i vidi o čemu se radi. Narod vidi kako je Vučić dočekan u Kini. Ulice u Pekingu su bile zatvorene, a to se ne radi u jednom megalopolisu. Zatvoreni su bulevari sa šest traka kako bi prošla delegacija iz Srbije - kaže urednik Informera.

Kaže da "niko neće da glasa za ludake koji danas obećavaju, a bili su na vlasti 12 godina i ništa nisu uradili. Kaže da Đilas, Janković, Jeremić i ostali vide da na zdravim političkim temama, temama projekata, ekonomije, Kosova, ne mogu da pobede na izborima i to su javno priznali.

- Ovo treba da je najveća tema. Vladimir Gajić, visoki potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića je na osnivačkoj skupštini GO Narodne stranke u Beogradu rekao da treba da se spremimo za nasilno preuzimanje vlasti uz podršku velikih sila. Jeremić i Đilas su ovome aplaudirali, odnosno javno su podržali poziv na krvavo nasilje u Srbiji - kaže Vučićević.

- Srbija će, na nesreću ovih što hoće krv, da postane više nego ozbiljna ekonomski razvijena država - kaže Vučićević.

Podseća na pretnje nasiljem kojih smo svedoci od ranije na društvenim mrežama, a sada je ovo postala zvanična politika Saveza za Srbiju.

- Ako imate bolji program, pametniji ste, izađite na izbore i pobedite. Sve se svodi na otimanje novca i to žele da legitimišu - kaže Vučićević.

Foto: pink.rs

Govoreći o privatizaciji PKB, podseća da je on uništen ranije, te da je Đilas dok je bio gradonačelnik najavio formiranje državnog kombinata, a zapravo je osnovao novu firmu na čije čelo je postavio Miškovićevog čoveka, fingiran je dobitak i pokušali su sebi da isplate ogromne dividende. Ostavili su iza sebe, kaže Vučićević, oko 50 miliona evra dugova, a sada ne valja neko ko investira i želi da zaposli ljude.

- Smeta im to što Srbija ubrzano ekonomski napreduje, da narod to vidi, da nikada neće dobiti na izborima niti doći na vlast i da neće moći nikada više da otimaju novac - kaže urednik Informera.

- Đilas, Jeremić, Janković, Obradović, iako nije bio na vlasti, ali je pokazao da misli isto kao oni, doživljavaju Srbiju kao "kravu muzaru" - kaže Vučićević.

Kupe kravu, pomuzu joj svo mleko i puste je da crkne.

Ni u Beogradu, kaže, nije vođena poštena politika. Ostavili su iza sebe samo Most na Adi koji je "najskuplji most u istoriji mostova".

- Kad su bili na vlasti politika im je bila da se izvinjavaju svima u regionu, dolazili su na posao u pola 11, 11, nekad u 13h. Danas imamo drugačiji koncept, koncept građenja moderne države, države u kojoj ništa ne može da uspe bez rada - podvlači Vučićević za Pink.

Kaže da je najveća cenzura bila upravo za vreme njihove vlasti, a da danas optužuju državu za cenzuru.

Govoreći o pitanju Kosova, kaže da Srbija danas ima jake partnere i dobru poziciju koja onemogućuje potvrdu navodne kosovske nezavisnosti. Smatra da bi rešenje za Kosovo učinilo Srbiju Nemačkom na Balkanu, a naša država je već ekonomski izuzetno jaka i u napredak grabi krupnim koracima.

- Napravili smo velike uspehe. Pogledajte samo autoputeve koji i te kako znače, najviše za dolazak investitora - podvlači Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 5 godina

Vucicevicu, sve ste tacno naveli i sve je istina, mene medjutim boli sto ti isti nikom ne odgovaraju ni za sta. Izgleda da su sada nabavili aparate za muzu pa im je velika zelja da ga sto pre isprobaju. A onaj zastitnik naucio na milionsku platu pa mu mnogo nezgodno privikavanje na minimalac.

Antibot

pre 5 godina

SNS botovi, ugledajte se na ulicne dzukele i jedite Vodjina vnago dok su jos sveza. U tome ce vam pomoci dupelizac Vucicevic, zvani majmunoid. Ne bi bilo lose da vam se pridruze i patloski tipovi kao sto su Djilas, Dinkic, Jeremic, Sutanovac, Seselj, Gojkovic, Kandic, Milic i ostali Srpski dusebriznici.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija