• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.09.2018

17:56 >> 18:00

I TAČI JE UKAPIRAO, ZAPAD NE MOŽE DA SLOMI SRBIJU! Priština priznala - Beograd neće kapitulirati bez obzira na pritiske!

Politika

I TAČI JE UKAPIRAO, ZAPAD NE MOŽE DA SLOMI SRBIJU! Priština priznala - Beograd neće kapitulirati bez obzira na pritiske!

Podeli vest

Hašim Tači, takozvani predsednik Kosova, ne prestaje da iznenađuje novim porukama. Poslednja u nizu je da Zapad ne može i neće moći da ubedi Srbiju da prizna Kosovo...

Da li je Tači priznao da je Srbija, u stvari, odnela diplomatsku pobedu ili se iza njegovih reči krije nešto drugo?

Politikolog sa Kosova i Metohije Stefan Filipović ovakvu izjavu Kosova smatra pre svega još jednom u nizu Tačijevih poruka kojima on pokušava da spasi svoj rejting i na Kosovu, ali i u međunarodnim vodama. 

- Poslednjih nekoliko nedelja Tači se zalagao za podelu, razgraničenje, iznosio je svakakve ideje pokušavajući da prikaže da ima inicijativu i sa ciljem da predstavi sebe kao jedinog predstavnika kosovskih Albanaca u pregovorima sa Beogradom, ali i na međunarodnoj sceni - uveren je Filipović.

On napominje da je Tačiju ovo potrebno jer je na unutrašnjem planu suočen sa jakom opozicijom, ali ne veruje da je ovom izjavom hteo da isprovocira Zapad da pritisne" Beograd, jer, kako kaže - Srbija ima svoj stav.

DAČIĆ: Znate kad ćemo priznati Kosovo - KAD NA VRBI RODI GROŽĐE!

- Iznošenje činjenice da Srbija neće da prizna Kosovo i da Zapad tu ne može ništa, saopštavanje je jedne notorne istine. Ne verujem u to da se iko ozbiljan u Prištini i nadao da će Srbija sama sebi da iskopa političku jamu u koju će sama da skoči. To nijedna država ne bi sebi dopustila. Sve ovo nije neka velika diplomatska pobeda Beograda, već poraz Tačija u pokušaju da nametne sebe kao jedinog političkog lidera Albanaca - naglašava on.
 
Filipović naglašava da Srbija ima svoje pravne regulative koje su zacrtane u Ustavu i zakonima i naša država ne može i neće da ide protiv svog ustava.

- Postoje priče o želji Srbije da napravi kompromis, da bude kooperativnija, da ima više sluha, ali to mora da postoji i na drugoj strani. Svi znamo da toga na drugoj strani nema, tako da, tu Srbija ostaje na svojim linijama koje su realne i objektivne - ističe Filipović.

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Imaćemo ubedljivo najjaču avijaciju od Vardara pa do Triglava!

U tom kontekstu, naš sagovornik napominje da se Srbija samo drži međunarodnog prava i poštovanja Ustava dok Tači izlazi iz okvira sopstvene nadležnosti, i toga je svestan, i zato su mu potrebne ovakve izjave. 

Foto: fotomontaža

Hašim Tači, u autorskom tekstu objavljenom na njegovom veb-sajtu, kaže da je priznanje Kosova od strane Srbije postalo glavna prepreka na evroatlantskom putu Kosova:

- Neko može reći da Srbija treba da prizna Kosovo bez uslova i unutar ovih granica. I ja želim isto. Ali, da li mislite da ćemo mi ubediti Srbiju da uradi tako nešto ubrzo? Nažalost, ne! A EU i naši jaki saveznici: SAD, Nemačka, Engleska, Francuska, Italija i mnoge druge zemlje, da li mislite da će one ubediti Srbiju da prizna Kosovo? Ponovo je odgovor - ne!

 

Prema njegovim rečima, sporazum Beograda i Prištine se može postići samo ukoliko obe strane naprave kompromis.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Nikada Srbija neće pasti pod pritiske sa strane,i nikada neće priznati Kosovo.

Milan

pre 5 godina

Svi su ukapirali da je Srbija snačna,jaka i jedinstvena.

MilijanaLakić

pre 5 godina

Imaju vremena kosovski političari da razmišljaju o onome što poručuje Vučić i Srbija kao i da se pomire sa činjenicom da više nisu mezimčići međunarodne zajednice, doduše još im povlađuju u bezbrazluku ali ako tako nastave dojadiće i svojim zaštitnicima.Vreme je da shvate da jedino sa Srbijom mogu i treba da naprave dogovor i kompromis.

Alhemičar

pre 5 godina

Najzad i on da ukapira da nema ništa od nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Nije Srbija , ona ista od pre 2012 godine , kada su vršljali strani ambasadori i kada su oni uređivali politiku države Srbije.

nikola

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da je napokon ukapirao da niko ne može da slomije Srbiju.

sara

pre 5 godina

Niko nije mogao da zamisli da je Srbija tako jaka i ne salomiva.

stribor

pre 5 godina

Srbija je snazna i stabilna i to zahvaljujuci odgovornoj politici , zato se Taci i Pristina pribojavaju ,kad se samo setimo koliko smo jadni bili dok su nas vodili Tadic i njegovi zuti ,Albanci su se sprdali sa nama.

Uroš

pre 5 godina

Sulodo je očekivati da Srbija ikada može da prizna Kosovo.

Višnja

pre 5 godina

Srbija je pod ovom vlašću pokazala mnogo puta da ne prihvata ucene.

Bojana

pre 5 godina

Srbija je opet ekonomski jaka sila na Balkanu i regionu i ne podleze pritiscima. Ne pristajemo na ucene, ali nudimo kompromise. Zarad buducnosti regiona u celini.

Milan

pre 5 godina

Srbija je pokazala da ne popušta pod pritiskom i da neće da se odrekne Kosova i Tačiju je sada jasno sa kakvom državom i kakvim ljudima pregovara u dijalogu.

tanja

pre 5 godina

Nikada necemo odustati i pristati bez obzira na pritiske.

Anna

pre 5 godina

Taci nikako da shvati da se Srbija nikad nece predati, ne zna on kako Srbija moze da bude jaka.

cobe

pre 5 godina

Srbija ima sve vise prijatelja i to je ono najbitnije.

Dobre

pre 5 godina

Srbija ima svoj jasan stav i cilj od kojih ne odstupa.

Milena

pre 5 godina

Ne damo te zemljo Nemanjica, ne damo te zemljo Obilica !

Vlada

pre 5 godina

Srbija je od dolaska Vucica na vlast postala jaka zemlja sa kojom ne moze da se razgovara jezikom pretnji i ucena, to je sada svima jasno

ivan

pre 5 godina

Tači nije u mogućnostima bilo šta da ukapira

Marko

pre 5 godina

Pomirenje i normalizacija odnosa izmedju ovih drzava bi bilo dobro i za jedne i za druge.

Daca

pre 5 godina

Nastavak dijaloga Srbije i Kosova je neophodan za rešavanje svih medjusobnih problema.

Micika

pre 5 godina

Najbolje resenje za Srbiju bi bilo da srbi i Albanci postignu dogovor i rese probleme!

dragan

pre 5 godina

Što su pritisci jaci Srbija je cvrsca u svom stavu i nastupu

maki

pre 5 godina

Srbija posle dugo godina ima pravog lidera kad covek zna sta hoce a sta ne sve je jasno. Zapad zna da nas predsednik vodi jasnu politiku . Diplomatija je mocno oruzje ako je lider zna da koristiti . Nas to ocito zna.....a ovi i ne treba da ukapiraju makar ne dok ne bude kasno.

Milan

pre 5 godina

Amerika želi da završi više sa Kosovom, isto kao i mi. Samo izgleda da šiptari ne žele.

Masa

pre 5 godina

Srbija je ojacala zahvaljujuci nasem predsedniku Vucicu.

Dehan

pre 5 godina

NIkada Srbija nece pasti na pritiske sa strane

Anja

pre 5 godina

Srbija polako ali sigurno zauzima ispravan stav i pokazuj ko je i sta je, to ce vremenom svim zemljama biti jasno. Bravo, samo napred!

reda

pre 5 godina

Napokon da ukapira da je Srbija velika i jaka zemlja.

Tenera

pre 5 godina

Svi su napokon shvatili da se sa Srbijom ne treba igrati.

Neki

pre 5 godina

Srbija stoji na nogama bez obzira kakve probleme imala,a to je zato sto ima jakog lidera.

Ivan

pre 5 godina

Onda je valjda shvatio da mora da sedne i da razgovara. A ne samo da opstruira.

Jelena

pre 5 godina

Kako ono pesma kaze : "Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubijes on hoce opet" ili moze i ova "Ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine, samo mogu da nas mrze oni sto nas ne vole".

Bojan

pre 5 godina

Beograd vodi principijelnu politiku od koje ne odstupa.

Rada

pre 5 godina

Bas tako, albanci nikada nece ostariti svoj sumanuti plan.

Ruza

pre 5 godina

Pa sta su ocekivali, mnogo su poleteli a sada nisko padaju.

Ruza

pre 5 godina

Albanci gube sve saveznike a mi dobijamo jake i uticajne.

ljuba

pre 5 godina

Nije Taci ukapirao,nego su mu rekli. Srbija se nikada nece predati.

Luka

pre 5 godina

Srbija se sa jacanjem ekonomije budi i postaje sve znacajnija zemlja na zapadnom balkanu.Jaka Srbija ce uspeti da izbori najbolje resenje za Srbe na KiM.

Nemanja

pre 5 godina

Taci pokusava da izbalansira stvari izmedju pritisaka koje ima u Pristini i trenutnog stanja u vezi statusa KiM .

Uchiha Madara

pre 5 godina

Nikada necemo priznati tu nepostojecu drzavu.

Milan

pre 5 godina

Naravno, jer su svi uvideli da je Srbija postala mnogo stabilnija zemlja od one Srbbije koja je bila u proslosti, kad se njome moglo lako manipulisati!

Fudbaler

pre 5 godina

Srbija ima svoje pravne regulative koje su zacrtane u Ustavu i zakonima i naša država ne može i neće da ide protiv svog ustava. Niko ne treba da vrši pritisak na Srbiju.

amajlija1307

pre 5 godina

Normalno da neće! I to samo zahvaljujuci vlasti koju imamo. Da je ostala stara, daleko bismo kapitulirali!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija