• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Tanjug

17.09.2018

21:28

CRNOGORCI BI DA SKINU SRAMOTU, PETICIJA o ukidanju PRIZNANJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO izazvala ogromno interesovanje!

Politika

CRNOGORCI BI DA SKINU SRAMOTU, PETICIJA o ukidanju PRIZNANJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO izazvala ogromno interesovanje!

Podeli vest

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Jovan Vučurović istakao je da postoji ogromno interesovanje građana za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju lažne države Kosovo.

On je, kako prenose mediji u Crnoj Gori, rekao da je to prilika da "država sa sebe skine sramotu koju joj je naneo vrh režima", i da je Kosovo za Srbe i Crnogorce "najveća emocija".

- I upravo je najsnažnija veza Kosova i Metohije sa Crnom Gorom jer nigde nije tako jaka 'živa snaga kosovske tradicije', niko nije živeo Milošem i Kosovom kao Njegoš ili kralj Nikola, i besmrtni junaci, naši preci sa Fundine, Grahovca, Vučjeg Dola, Mojkovca i Skadra - kazao je Vučurović.

MISIJA VATIKAN: MILOGORCI KREĆU U LIKVIDACIJU POSLEDNJEG BASTIONA SRPSTVA! Obalu Jadrana čiste od pravoslavlja!

Najmanje, smatra Vučurović, što Crna Gora može da učini, ne toliko za Srbiju koliko za sebe i svoje pretke, jeste da povuče odluku o priznanju Kosova.

I TAČI JE UKAPIRAO, ZAPAD NE MOŽE DA SLOMI SRBIJU! Priština priznala - Beograd neće kapitulirati bez obzira na pritiske!

Dodaje da je činjenica da je odluka Vlade Crne Gore o priznanju Kosova doneta protivno volji ogromne većine građana, što je, kaže Vučurović, nedavno priznao i premijer Crne Gore Duško Marković.

Milo: Bestodno je plašiti Crnu Goru srpstvom

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poznat je po čestoj promeni ključnih političkih stavova, odnosno sinonim je za vođenje kameleonske politike, navodi IN4S.
Dokaz je izjava Đukanovića sa početka političke karijere, kada je tvrdio da navodi da velikosrpski hegemonizam ugrožava Crnu Goru predstavlja bolesne halucinacije.

- Bestidno je, a na sreću se pokazalo i besplodno, bilo dugogodišnje plašenje crnogorskog naroda potencijalnim velikosrpskim hegemonizmom, kao negatorom crnogorske nacije i države. Na takvim, rekao bih - bolesnim halucinacijama u dobroj mjeri se tražio, a sve do skoro i nalazio način za održavanje na vlasti i skretanje narodne i političke pažnje sa sebe - govorio je Đukanović.
Nije prošlo mnogo, a Đukanović je promijenio ploču i postao jedan od najvećih srbofoba, odnosno ne propušta nijednu priliku da istakne kako je srpstvo opasnost po Crnu Goru.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Srbija vam ništa ne traži. Ako Crnogorci smatraju da je bez njihove većinske volje Crna Gora priznala nezavisno Kosovo, treba to zbog sebe bar da pokušaju da promene. I zbog buduće Crne Gore. Srpsko rukovodstvo se sigurno neće mešati, niti ima mogućnosti da to učini, u vaše pažljivo postavljeno pitanje sebi samima.

Srdjan

pre 5 godina

Crna Gora je nezavisna drzava I stiti svoje intrese I interest svojih gradjana,Srbija stalno trazi DA crna Gora stiti interest SRBIJE.Crna Gora je na Mojkovcu stitila Srbiju,a Srbija SE zahvalila taking sto je ukinula Crnu GORU.Ono sto nikome u istorij NIJE usoelo DA ukine Crnu Goru Srbij jeste.Crna Gora ide svojim putem I NE trazi NISTA od Srbije,pustite vise Crnu Goru na miru I gledajte svoja posla,ako Srbija zuri u sunovrat,Crna Gora nece.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija