• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.09.2018

12:31

POPOVIĆ I VITKE: Srbija i Nemačka osnivaju bilateralni okrugli sto za inovacije i digitalizaciju!

Politika

POPOVIĆ I VITKE: Srbija i Nemačka osnivaju bilateralni okrugli sto za inovacije i digitalizaciju!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, sastao se sa državnim sekretarom u Saveznoj Vladi Nemačke za ekonomiju i energetiku, Oliverom Vitkeom, i tom prilikom je dogovoreno da Srbija i Nemačka osnuju bilateralni okrugli sto za inovacije, digitalizaciju, istraživanje i nauku

 

U rad okruglog stola bili bi uključeni predstavnici dve zemlje iz državnog aparata, industrije, privrede, komora, akademije i drugih relevantnih struktura za podsticanje ekonomskog razvoja.

Foto: mbpi.gov.rs

Popović i Vitke su ocenili da bilateralni sto Srbije i Nemačke u budućnosti može da preraste u širu regionalnu inicijativu.

- Razgovarali  smo o tome  da Srbija  u okviru ove  inicijative  bude motor  za okupljanje  zemalja Balkana, a Nemačka  motor za okupljanje članica Evropske unije - rekao je posle sastanka u nemačkom Ministarstvu ekonomije ministar Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

On je najavio da će odmah po povratku u Srbiju pokrenuti inicijativu za osnivanje ove strukture sa nemačkim partnerima. Ministar je izrazio uverenja da će ova inicijativa doprineti jačanju inovacionih kapaciteta i digitalizaciji srpske industrije i malih i srednjih preduzeća, kao i povećanju zaposlenosti i rastu zarada u Srbiji.

Tokom zvanične posete Nemačkoj ministar Popović će posetiti vodeći međunarodni sajam transportnih tehnologija InoTrans. Svake godine na ovom sajmu, na 200.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, posetiocima se predstavljaju inovacije u oblasti železničkih tehnologija, infrastrukture, javnog prevoza, enterijera i izgradnje tunela. Tokom posete sajmu InoTrans ministar Popović će se sastati sa rukovodstvom nemačke kompanije Simens, kao i sa srpskim izlagačima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija