• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

19.09.2018

14:01

OTKRIVEN TAJNI PLAN PLENKOVIĆA! Ustaša blati i kleveta Vučića jer mu kvari planove da ZAMENI FEDERIKU MOGERINI!

Politika

OTKRIVEN TAJNI PLAN PLENKOVIĆA! Ustaša blati i kleveta Vučića jer mu kvari planove da ZAMENI FEDERIKU MOGERINI!

Podeli vest

Uplašeni da neće dobiti ono što su tražili, hrvatska medijska mašinerija se svom silom obrušila na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Plenković, prema pisanju "Globusa" želi da postane visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, odnosno želi da sedne u fotelju koja je trenutno namenjena Federiki Mogerini, koja je u korektnim odnosima sa Srbijom i našim rukovodstvom na čelu sa predsednikom Vučićem.

Vučić je kao obavešten političar i čovek posvećen svom poslu doznao za Plenkovićeve namere i pojedinim uticajnim krugovima u međunarodnoj zajednici sugerisao da bi to za Srbiju bilo neprihvatljivo.

Pošto se Vučićeva reč pažljivo sluša u evropskim institucijama jer je najvažniji lider na ovom delu Balkana Hrvati su se uplašili da od toga neće biti ništa. Zato su ga napali oko Kosova, upoređujući ga sa Miloševićem. I ne samo to sve da od Plenkovićevog novog posla ne bude ništa Hrvati bi da unište Vučića jer im smeta zato što od Srbije stvara najmoćniju zemlju u regionu u svakom smislu.

Foto: printscreen/jutarnji.hr

Hrvati, kao što je rečeno, ne znaju šta će od muke, već gledaju da na sve načine sabotiraju Vučićev rad. Za sada to rade objavljujući nebulozne tekstove i poredeći srpskog predsednika sa Slobodanom Miloševićem zbog govora na Kosovu, a svako ko je imao prilike da čuje i delić Vučićevog obraćanja nedavno u Kosovskoj Mitrovici, uvideo je da je govor predsednika Srbije okrenut ka boljoj i prihvatljivijoj budućnosti, a ne onako kako Hrvati žele da predstave.

Kome smeta jaka i moćna Srbija?

I ne samo to... Sve da od Plenkovićevog novog posla ne bude ništa Hrvati bi da unište Vučića jer im smeta zato što od Srbije stvara najmoćniju zemlju u regionu u svakom smislu.

Koliko su Hrvati opsednuti mržnjom, pokazuje najnovija diskusija u Saboru, kada su Plenković i hrvatski poslanici u zavijenoj formi govorili o Srbima i odnosu prema našoj zemlji.

- Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba i rešavanja akumuliranih pitanja - rekao je premijer naših zapadnih suseda odgovarajući na pitanje nezavisnog poslanika Hrvoja Zekanovića o rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom, među ostalim i ratne odštete.

Foto: printscreen/jutarnji.hr

Plenković je dodao da njegova vlada, kao i prethodne, rade na rešavaju otvorenih pitanja.

On je podsetio da se o njima razgovaralo prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali i hrvatskih funkcionera Srbiji.

Što se tiče prava hrvatske manjine u Srbije, Plenković je rekao da se nada da će ona imati status sličan onom koji ima srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj.

Zekanović nije bio zadovoljan odgovorom premijera, rekavši da je njegov utisak da se po pitanju Srbije "ne radi ništa".

- Hrvatskoj treba hrvatski Orban, a nažalost ne vidim ni O od Orbana - rekao je Zekanović, koji je član ultrakonzervativne stranke Hrast.

Ovo samo pokazuje koliko su Hrvati spremni na sve da bi se dočepali stolice u EU, i da bi ponovo pokušali da unište srpski narod i Srbiju, a da li je ovaj politički nastup Plenkovića i njegovih pulena u najmanju ruku nekorektan, i zapaljiva retorika kojom se služi da stvori linč prema srpskim vlastima, signal zvaničnicima EU da je on zaista neprihvatljiv kandidat za mesto visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, na obrazu je te iste EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
malena

pre 5 godina

Hrvatima izgleda smeta srpski uspeh. Drugo objasnjenje za ove provokacije nemam.

bojan

pre 5 godina

Kad prizna da je oluja zlocin.Mozemo razmotriti,njegovu kandidaturu.A da neko bude na takoj vaznoj funkciji u parlamentu evrope,a da proslavlja zlocin i progon jednoga naroda,nema sanse.

Bojana

pre 5 godina

Bas ako njega nisu planirali za naslednika Federike Mogerini... Moze da pljuje koliko goce, ne vidim da ce on negde napredovati.

alex

pre 5 godina

HAHAH!! Nikada!!! Mogli bih Hrvati da zamenu Mogerini samo tada kada Nemacka Francuska,Italija,Spanija izadju iz Unije! Takvao vazan Eu Resort se nedaja malioj EuClanici Hrvatska sa samo 3,8 Milion Stanovista! Slaboj Ekonomije itd!

Stojan

pre 5 godina

Ubedjena sam da bi fasisticka EU isla u tu krajnost i dala mu tu funkciju ako za nista drugo da pokazu koliko su mocni da postave bilo koga. Nadajmo se da bi onda Srbija najzad odustala od EU u prisla mocnim drzavama sa mocnim ekonomijama. Setite se da je nacista bio Generalni Sekretar UN tokom 10 godina.

Dunja999

pre 5 godina

Narod podržava Vučića tako da tu niko ništa ne može

RADE

pre 5 godina

Još samo ustaša nije vodio pregovore o rešenju pitanja Kosova i Metohije.

Sasa M

pre 5 godina

Plenković je zatrovan ustaštvom i ne može da obavlja tako važnu funkciju!

Fata

pre 5 godina

Srbija je postala stabilna i jaka zemlja, a to susedima smeta.

Vuk

pre 5 godina

Samo još to fali EU da im na tako visoko mesto dođe bilo ko iz ustaške Hrvatske.

Branko

pre 5 godina

" JOS BOLJE, MI CEMO PREKO TURSKOG TOKA NA ISTOK " !!!?????

bubasvaba

pre 5 godina

Nerazumem BUDALE hrvatske !!!!! ko je bre clan EUa SRBIJA ili ndha i ko ima veci uticaj ste seradi u EU ko je clan ili ko nije ??????? BOLEST JE BOLEST . Samo gospodo iz ndha uvek se probije i pobedi ali UVEK IISSTTIINNAA!!!!!! pravda je spora ali je uvek dostigna kad tad .

Znate kaj može Plenkovič

pre 5 godina

Plenkovič može samo da ga f*fa svima nama, na celu sa našim precednikom.

Mile

pre 5 godina

Jacanje Srbije mora da se ubrza. Mora da s e ubrza jacanje standarda gradjana Srbije , jer je sadasnje stanje i najave jacanja su sasvim male da bi zastitilo Srbiju . Ljudi lose zive ,vlast pokusava propagandom da prikaze da je zivot bolji ,ali cinjenice govore drugacije , komunalni racunni i druge dazbine su ekstrenmno viseke a primanja mala .Na ove dazbine potrebna su duplo veca primanja, minimalno 500 evra ) ?

Kosmopolita

pre 5 godina

Kako vam Đavo ne daje mira da živimo kao prave komšije! Vučić bi da krenemo svi ekonomski napred, a ovii iz okruženja o vojnom paktu... Strašno! Da li to dobro čuju oni koji treba da čuju?! Dosta više o ratu! Hoćemo MIR!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija