• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2018

09:56

VESIĆ: PKB - primer kako se Ðilas bogatio!

Politika

VESIĆ: PKB - primer kako se Ðilas bogatio!

Podeli vest

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kritikuje u autorskom tekstu za "NIN" prodaju PKB i drugih resursa, a član predsedništva SNS Goran Vesić uzvraća da je upravo PKB klasičan primer kako se Ðilas bogati - uvek na račun i štetu građana

 

Ðilas u autorskom tekstu za "NIN" navodi da nikome do sada do aktuelne vlasti nije palo na pamet da prodaje prirodne resurse Srbije:

- Njima je prodaja Srbije normalna stvar. Rešenje? Promena vlasti. Svaka naredna demokratska vlast ima za obavezu da poništi sve ove po Srbiju štetne, a po džepove njihovih čelnika i njihovih partnera više nego korisne ugovore.

Ðilas tvrdi da je PKB 2010. imala poslovni prihod od 34.369.000 evra a da je za dve godine dostigla 60.809.000 evra, zahvaljujući, kako navodi, i njegovim naporima, bez otpisa dugova od strane države, da je postojao plan da radnici i penzioneri dobiju 10 odsto akcija, ali i da nova vlast nije htela da isplati ugovorene bonuse menadžmentu zbog čega su oni napustili firmu...

U svom odgovoru Vesić kaže da Ðilas "izgleda može da prežali i kada izgubi izbore, i kada izgubi stranku ali to što mu je iz ruke izmakao glavni politički plen, PKB, kap je koja je prelila čašu".

On navodi da je u periodu od 2011. do 2013. godine dok je Ðilas vladao PKB njegovom menadžmentu koji je došao iz firme njegovog najboljeg prijatelja tajkuna država oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza.

- Tako je Ðilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima da bi pokazao da uspešno vodi PKB. A potom su njegovi direktori zadužili PKB kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra!? A zatim je za te ''velike uspehe'' nagradio svoje ''menadžere'' tako što je pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da im isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi!? Opet od para građana. Tu sramnu odluku odmah smo poništili - poručuje Vesić.

Kako navodi Vesić, Ðilas je planirao bonuse samo za direktore.

- Radnici ga nisu interesovali. Ti genijalni Ðilasovi direktori poznati su po tome da su od gradskih para kupili krave sa većim rogovima nego što je to bilo predviđeno za ulazak u boksove za automatsku mužu. Pa su se Ðilas i njegovi genijalci - direktori setili da kravama seku rogove!? Sada priča kako je želeo da zaposlenima podeli deset odsto akcija. Hteo samo što to kada je bio vlast nikome nije rekao, i svega se setio posle pet godina. To se zove naknadna pamet. Brinuo je samo o svojim direktorima pa i danas u NIN-u kuka za njihovim bonusima - navodi Vesić.

Prema Vesićevim rečima, PKB je primer da nema tih narodnih para koje Ðilas neće da potroši kako sebi ne bi obezbedio korist.

- Planirao je da postane vlasnik PKB a da je tako potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio i vlast, i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda. Od čijih para Ðilas to radi? Od narodnih pošto se obogatio dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik - navodi on.

Da je tako pokazuje činjenica da je 2007. godine kada je postao ministar u Koštuničinoj vladi prijavio od imovine ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine, kaže Vesić.

- Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine, prijavio je da samo u nekretninama ima više od 24 miliona evra. Kako je to Ðilas zaradio? Od plate gradonačelnika? Ili tako što je kao gradonačelnik trgovao sekundama sa Studijom B koji je bio u vlasništvu grada i Javnim servisom!? Ili tako što je od grada oteo parcelu namenjenu deci da napravi Kuću Velikog brata na kojoj je zaradio milione? - pita Vesić.

On dodaje da Ðilas treba da objasni građanima Srbije i odakle mu 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom na svim firmama od oko 180 miliona evra.

Zato je Ðilasovo kukanje nad sudbinom PKB plakanje nad izgubljenom zaradom jer je PKB trebalo da postane njegov plen, smatra on.

- I ne interesuje Ðilasa sudbina zaposlenih u PKB, to što će biti više radnih mesta i veće plate kao ni to što će PKB nuditi kvalitetnije poljoprivredne proizvode Beogradu. Nevažno je to njemu ako on na tome ne zarađuje - ističe Vesić.

On u saopštenju još dodaje da se SNS ne plaši ni Ðilasa, ni njegovih miliona, ni tajkuna koji ga podržavaju, jer imaju iza sebe narod koji, kako kaže, Ðilas prezire.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cinjenice

pre 5 godina

Bolesniku vi ste prodali Pkb. Pkb koji vredi milijarde evra prodat je braci Vucic za 100 mil evra. Odgovaracete za sve.

Bu bašvaba

pre 5 godina

Đillas je Najpošteniji lopov ,kavi li su oni drugi na primmer G Mišković,Beko,Jadni Koštunica ITD.

milankokovacevic

pre 5 godina

PA,VESIC SNOSI KRIVICNU ODGOVORNOST JER IMA SAZNANJA I DOKAZE ZA KRIVICNO DELO DJILASA A NIJE PODNEO KRIVICNU PRIJAVU

Mikac

pre 5 godina

Gospodine Vesiću vaša nesposobnost je očita. Ako se neko bogatio nezakonito a vi niste u stanju da sakupite dokaze i izvede takva lica pred pravdom onda ste isti kao oni i li ste potpuno nesposobni. Znači minimum moralnosti je da se zauvke sklonite sa grbače naroda.

Vezir

pre 5 godina

Nazalost ovo je samo jedan od brojnih primera...

nena

pre 5 godina

Svi Beogradjani znaju na koji nacin se Djilas obogatio.

Mija

pre 5 godina

Djilas je godinama otimao od gradjana Srbije,i na taj nacin se bogatio.Takodje se bogatio na konto ne realizovanih projekata.Doveo je nasu zemlju pred bankrotom,i sad se ponasa kao nista nije bilo,kao da stetu nije ni napravio.Djilas treba da odgovora,za svu stetu ,koju je naneo nasoj zemlji.

Sara

pre 5 godina

Djilas ne moze da prezali sto PKB nije u njegovim lopovskim rukama.

Balša

pre 5 godina

Велика трегедија и пошаст која је задесила Србију пре консолидације и рационалиѕације зове се ДС и сви нјени рецидиви који и данас делају. Па они се богате и уграђују и дан данас иако нису на власти, а замислите шта би се десило када би поново сели у фотеље. Претворили би државу у своју кнежевину. Најблаже речено је да су попут куге... Жута куга

Mima

pre 5 godina

Djilas je bolesno pohlepan i sebican covek.Veliki manipulator,koji je godinama otimao od gradjana,i doveo nasu zemlju do dna.Ako ima i malo savesti,ne treba da se pojavljuje u javnosti,jer na takav nacin pravi lose gradjanima Srbije.

Milica

pre 5 godina

Ima dosta primera na kojima se Đilas bogatio.

Sandra

pre 5 godina

Dok su Đilas i njegovi saborci prodavali firme i trpali državni novac u velikog brata, radnici su bili ponižavani, otpuštani i završavali na ulici

vucko

pre 5 godina

Ne treba trositi reci ne nekog tako nebitnog lika kao sto je Djilas.

Milica

pre 5 godina

Ovo da zdrav razum ne poveruje. Znala sam ja i vise ali i ovo je dovoljno pa neka je i polovina od ovoga tacno opeljesio je sve sto je mogao.

rada

pre 5 godina

Sve što je radio Điki je radio od naših para....što nam je oteo!

Srboljub Z

pre 5 godina

Zasto se lopovi ne sude kad se zna kako su krali i zasto im se imovina ne oduzima stecena kriminalom, samo o tome pisati i pricati a nista ne preduzimati je totalan apsurd i nzalost se ona narodna "Vrana vrani oko ne kopa" se kod politicara i do danas realizuje.

Roby

pre 5 godina

Uzeo pare nas poreskih obveznika,godinama se baskario sa njima a sda bi opet da zajasi drzavnu kasu.

Zoran

pre 5 godina

Đilas je tajkun koji se obogatio na sumnjivim privatizacijama. U njihovo vreme ništa nije bilo čisto, sve se radilo stihijski i ostali su samo dugovi da ih država otplaćuje

momo

pre 5 godina

Ne interesuje Ðilasa sudbina zaposlenih u PKBi to što će biti više radnih mesta

dmitar

pre 5 godina

Ne razumem zasto samo prozivate. Pa imate neosnovano bogacenje , izvolite i procesuirajte. On se i dalje baskari u parama koje je stekao nezakonito , barem kako tvrdite. Percepcijski jeste tako i naravno papiroloski.Novac je enormno stekao kada je bio Gradonacelnik, i zahvaljujuci politikom. A ima jos takvih .... MNOGO.

stefan

pre 5 godina

Djilas je gledao i uvek će gledati samo svoje interese. Briga njega za fabrike i nova radna mesta bitno je da on napuni svoje dzepove.

Sandra

pre 5 godina

Dosta nam je Žutih lopova. Vreme je bilo da se pitanje PKBa reši!

Miki

pre 5 godina

I to kaze Vesic bivsi clan Djilasove lopovske stranke. Lopov koji je zaduzio Crvenu Zvezdu 50 miliona. Ali cim je presao u SNS vise nije lopov. Cudo jedno sta sve u Srbiji moze. U Srbiji posle Djilasa, Tadica, Vucica, Vesica, Malog i ostalih bivsih i sadasnjih lopova nece ostati nista. Za radnike nikog nije briga bitno je da ste uzeli proviziju od Arapa, Kineza. Treba sve da vas je sramota. A SNS nikada ne bi pobedio na izborima da nije penzionera i ostalih nepismenih idiota.

lola

pre 5 godina

Đilas ne može da prežali PKB jer nema odakle da krade novac.

Maja

pre 5 godina

Žuta banda uspela je da sve rasproda i da nam sve uništi.

dzoex

pre 5 godina

Jadan narod šta je sve morao da trpi za vreme žutih, i koliko se još uvek osete posledice od njih. Drago mi je što uz predsednika Vučića Srbija korača sigurno i uspešno u budućnost!

Marko

pre 5 godina

I meni da neko otima kasicu prasicu negodovao bih. Tako i Djilas, to je bila njegova zlatna koka za cerupanje koju je planirao i dalje da cerupa kada se nedaj boze nekad vrati na funkciju.

neša

pre 5 godina

PKB je samo jedan od primera kako su se Đilas i kompanija obogatili , a takvih je primera mnogo.

Milena

pre 5 godina

Ima mnogo primera kako se Đilas bogatio i to sve na teret građana.

Milica

pre 5 godina

Đilasove namere su uvek bile i ostale samo sopstveni interes i lično bogaćenje.

saška

pre 5 godina

Đilas nikada nije mario ni za fabrike , ni za radnike , već samo za to kako i na koji način da dođe do profita.

Pero

pre 5 godina

Djilas koliko je ojadio kasu Beograda bolje da se sakrije u mišiju rupu, ali kako nema obraza on još i kritikuje.

Odisej

pre 5 godina

Đilas se ugrađivao u svaku privatizaciju koju su sproveli svi DOS-ovski režimi od 2000-2012. I te privatizacije su bile katastrofalne po Srbiju. Konačno je neko na vlasti postavio stvari na pravo mesto i više se ne dešavaju pljačkaške privatizacije kao ranije.

branko1

pre 5 godina

Ako je sve to tačno,Vesiću,zašto je taj ološ na slobodi.Zašto se ne povede postupak za utvrđivanje svega što je ukrao I oteo.Zašto se ova vlast plaši da kazni njega I njemu slične političare koji su opljačkali Srbiju I postali milioneri ili milijarderi.Samo price,i price.Podižite optužnice I povedite postupke za vraćanje svega što je oteto I opljačkano.To vam je uostalom I dužnost ,a ne da svakodnevno pričate ovaj je lopov,ovaj je oteo,ovaj je opljačkao......Tražimo akciju ili da ućutite sa tim vašim praznim pričama I optužbama

Dani

pre 5 godina

PKB je primer i Djilasovog bahaćenja sa narodskim parama i imovinom grada Beograda!

Nina

pre 5 godina

Djilas je poznat po lazima i lopovluku, to je svima i vise nego poznato.

peki

pre 5 godina

Djilasova najveca zelja da nastavi da pljacka gradjane!

Mirko

pre 5 godina

Zna se kako se Djilas obogatio na grbači naroda!

gaga

pre 5 godina

Djilas se toliko nakrao da je obezbedio i svoje praunucice

Vladimir

pre 5 godina

Нажалост Ђилас се није богатио само преко ПКБ-а,него и свега чега се дотакао и шта му се нашло на путу.

Goga

pre 5 godina

Dok su ljudi vredno radili pokusavali da steknu nesto za sebe i porodicu,Djilas je bez imalo stida krao od njih. E tako se on bogatio.

Nk

pre 5 godina

Djilas dok je bio na vlasti samo je krao i stavljao katance to je bio slucaj i da PKB-om

Bojana

pre 5 godina

Od nekada velike i uspešne korporacije kakav je bio PKB, do potpuno uništenog preduzeća!

Vanja

pre 5 godina

Novac je jedino što interesuje Dragana Đilasa, a građani su to dobro osetili na svojoj koži!

Dragojlo

pre 5 godina

Đilas , klasični đilkoš , nema obraza , uništio je Srbiju , i još mu je malo to, pa hoce i još miliončića. Sramota .

trn

pre 5 godina

Tragedija je koliko je Đilas ojadio firmi i preduzeća.

lantern

pre 5 godina

Sreća pa smo svrgli Đilasa iz fotelje na vreme.

Viktorija Viki

pre 5 godina

Narod je vec upucen u ovu situaciju, Djilas je pokusao da nas dovede do propasti, to i dalje pokusava na razne nacine, ali mu nece poci za rukom.

Milica Milicic

pre 5 godina

Za razliku od predhodne vlasti sadasnja vlast misli na gradjane...nova radna mesta za radnike.

Vivijen

pre 5 godina

Uništio je Điki PKB i sada ima hrabrosti da bilo šta komentariše. Cenzura za Đikija.

helena

pre 5 godina

To je samo jedan od primera lopovluka i malverzacija koje je Djilas sprovodio za vreme svoje vlasti

Marin

pre 5 godina

Ne znam kako iko normalan može da služa i veruje Đilasu, koji je pokrao sve što je moglo i ugrađivao se u sve tendere i nabavke dok je bio gradonačelnik, to su svi znali.

branko1

pre 5 godina

Dosta bre vise tih prozivki I priča.Ako je sve to tačno što ti Vesiću pričaš I ako je tačno ono kako ih,sve zajedno,Vučić naziva,nije mi jasno zašto nisu procesuirani I osuđeni.Mi čekamo dan kada će ova država I njeni organi početi da rade svoj posao ,a ne da ovako prozivaju u prazno

branko1

pre 5 godina

Dosta bre vise tih prozivki I priča.Ako je sve to tačno što ti Vesiću pričaš I ako je tačno ono kako ih,sve zajedno,Vučić naziva,nije mi jasno zašto nisu procesuirani I osuđeni.Mi čekamo dan kada će ova država I njeni organi početi da rade svoj posao ,a ne da ovako prozivaju u prazno

branko1

pre 5 godina

Dosta bre vise tih prozivki I priča.Ako je sve to tačno što ti Vesiću pričaš I ako je tačno ono kako ih,sve zajedno,Vučić naziva,nije mi jasno zašto nisu procesuirani I osuđeni.Mi čekamo dan kada će ova država I njeni organi početi da rade svoj posao ,a ne da ovako prozivaju u prazno

Marija

pre 5 godina

Ne može Điki da se pomiri sa činjenicom da mu je PKB izmakao iz ruku.Mogao je još neki miliončić zgrnuti.

Govedarica

pre 5 godina

Beograd je grad kranova. Svaki dan novi planovi i projekti.

Anna

pre 5 godina

Obogatio se na tudjim racunima, nece to bogatstvo dugo da traje.

jovana

pre 5 godina

Naravno da se nervira zbog para, ako vec misli da je jeftino otisao PKB, sto ga on nije kupio?

neko

pre 5 godina

Lopuza!!! Nije mu dovoljno sto je ostetio drzavu za silne milione, pa hoce jos!!!

Darko Jesic

pre 5 godina

Đilas je bio velika štetočina i to narod ne bi smeo nikada da zaboravi.

MAX

pre 5 godina

A vi dovedoste onog nesposobnog Draška Petrovića u PKB

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija