• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2018

10:52

DAČIĆ: Srbija će uputiti protest UN zbog prištinske delegacije na Generalnoj skupštini

Politika

DAČIĆ: Srbija će uputiti protest UN zbog prištinske delegacije na Generalnoj skupštini

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija uputiti protest Ujedinjenim nacijama zbog prisustva članova prištinske delegacije u UN, tokom trajanja Generalne skupštine, koja, kako je rekao, to zloupotrebljava

Dačić je objasnio da se pojedini bilateralni sastanci održavaju i na hodnicima i dodao da su samo za taj prostor članovi prištinske delegacije dobili propusnice, kao i da to "zloupotrebljavaju" kao u slučaju sa premijerom Maroka.

- Premijer Maroka je na jednom od tih hodnika sedeo i pio kafu, oni su mu prišli za i pitali da li je slobodno, seli, uslikali se i objavili na Fejsbuku da su razgovarali o uspostavljanju diplomatskih odnosa. To je premijer Maroka odmah demanotvao - rekao je Dačić za Prva tv.

Šef srpske diplomatije objasnio je da je prištinska delegacija u zgradi UN prisutna zahvaljujući propusnici na kojoj stoji oznaka "O", koja znači "drugi, ostali".

- Iskoristili su to što je na KiM prisutna mirovna misija i preko njihovog departmana za mirovne operacije podneli zahtev da budu prisutni u UN - kaže Dačić.

Upitan da li njihovo "lobiranje" može da ima posledice po Srbiju, Dačić odgovara da ne može, jer "oni više nemaju taj prostor koji su imali nekad".

- Ne verujem da će to njihovo lobiranje išta da promeni - naveo je Dačić i dodao da je tokom razgovora u UN-u zaključio da sve više država želi da ostane neutralno po pitanju Kosova, dok se ne završi dijalog između Beograda i Prištine.

Dačić je rekao da u UN-u na svakih 15 do 20 minuta ima sastanke, kao i da očekuje da će ih do kraja ukupno biti 96.

Kako kaže, s nekim delegacijama je dovoljno da se pozdravi jer se radi o tradicionalnim prijateljima Srbije, dok je za neke razgovore potrebno više vremena kako bi se sve objasnilo, pogotovo kada je reč o Kosovu.

 

NAJVAŽNIJA PORUKA IZ NJUJORKA! Gutereš: Za Ujedinjene nacije, KOSOVO NIJE DRŽAVA! UNMIK OSTAJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija