• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: agencije

29.09.2018

09:29

(VIDEO/FOTO) KATAKLIZMA U INDONEZIJI! Zemljotres i cunami SVE OPUSTOŠILI, strahuje se da ima STOTINE MRTVIH!

Politika

(VIDEO/FOTO) KATAKLIZMA U INDONEZIJI! Zemljotres i cunami SVE OPUSTOŠILI, strahuje se da ima STOTINE MRTVIH!

Podeli vest

Indonežanske vlasti objavile su da je broj žrtava velikog zemljotresa i cunamija u grada Palu na ostrvu Sulavezi porastao na 384 osobe, kao i da je stotine ljudi povređeno i hiljade domova oštećeno ili uništeno.

Rojters je preneo i da je broj žrtava zvanično porastao na 48, ali se strahuje da ih ima na stotine.

Navodi se da su se i tokom ovog jutra nastavili snažni naknadni potresi u ovom priobalnom gradu koji živi od turizma, nakon udara talasa visokoh više od tri metra koje je pokrenuo jucerašnji zemljotres od 7,5 stepeni Rihtera. 

 

 

 Indonežanske vlasti objavile su da je nakon velikog zemljotresa i cunamija u grada Palu na ostrvu Sulavezi nestalo "od desetina do stotina ljudi" koji su ucestvovali na lokalnom festivalu koji se održavao na plaži, prenosi AP.

Portparol vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho izjavio je da su medu nestalima plesaci i zabavljaci sa festivala.

 

 

- Mnoga tela su pronadena duž obale nakon cunamija, ali tačan broj žrtava i dalje nije poznat - kazao je portparol indonežanske vladine agencije za vanredne situacije Sutopo Purvo Nugroho.

 

 

Rojters navodi da se na amaterskim snimcima, za koje agencija naglašava da nije provereno da li su autentični, vidi kako talasi ruše kuce duž priobalnog pojasa Palua, rasturaju brodske kontejnere i bujicu koja poplavljuje lokalnu džamiju. 

On je dodao da je "stradalo najmanje 48 i povredeno više od 350 ljudi" i da se "ocekuje porast broja žrtava".

 

 

Indonežanske vlasti još uvek nemaju informacija iz grada Dongala, koji je bio bliže epicentru zemljotresa, na 27 kilometara od njega. U Dongali i Paluuu živi više od 600.000 ljudi. 

To područje juče je prvo pogodio slabiji zemljotres u kojem je stradala jedna osoba i povredeno najmanje deset ljudi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija