• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2018

22:51 >> 22:54

AKO ZAEV NE PODNESE OSTAVKU, IZBIĆE RAT: Najjača stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE upozorava da ZEMLJI PRETI KRAH!!

Politika

AKO ZAEV NE PODNESE OSTAVKU, IZBIĆE RAT: Najjača stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE upozorava da ZEMLJI PRETI KRAH!!

Podeli vest

Najuticajnija opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE upozorila je da će u zemlji izbiti rat ako premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) hitno ne podnese ostavku zbog neuspelog referenduma. Nacionalistička VMRO-DPMNE ne želi vanredne izbore, već traži prelaznu vladu, koja bi zemlju vodila godinu dana - do izbora

Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski sazvao je hitan sastanak Glavnog odbora stranke da bi sa najvišim partijskim zvaničnicima razgovarao o mogućim scenarijima.

- Zoran Zaev mora da podnese ostavku da bi se formirala prelazna vlada koja bi u jednogodišnjem periodu vodila zemlju i spremila izbore. Sada, prevremeni izbori ne vode ničemu jer nijedna od stranaka neće dobiti dvotrećinsku većinu u skupštini, potrebnu za izmenu ustavnih amandmana. Sve ankete pokazale su da bi, u slučaju izbora, vlast formirale koalicije oko SDSM ili oko VMRO-DPMNE, a sve to ukazuje na ulazak u još dublju političku i ekonomsku krizu - poručili su iz partije.

Oni su upozorili da, ako Zaev odbije da odstupi, Makedonija ulazi u ozbiljnu političku krizu.

PALE MASKE! SAD OTVORENO STALE UZ HARADINAJA: Ameri podržali Vojsku Kosova i njen ulazak na SEVER SRPSKE POKRAJINE!

- U 2019. nas očekuje još veća kriza. Mogući su i najgori scenariji. Svi strepimo - naveli su u VMRO-DPMNE.

U međuvremenu bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da otpočnu novi pregovori sa Grčkom, koji ne bi podrazumevali izmenu ustava Makedonije.

ŠIPTARI U PANICI, TVRDE: RUSI I KINEZI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO?! Predsednik Vučić izazvao haos u Prištini!

- Izbori nisu rešenje već produbljivanje krize - kažu VMRO-DPMNE i ističu da je nekoliko poslanika SDSM već najavilo neposlušnost ukoliko ta stranka predloži u parlamentu usvajanje ustavnih promena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Zoran Zaev da pokaže ozbiljnost. Makedonija ne zaslužuje produbljivanje političke krize zbog njegove želje da forsira nešto što očigledno nije prihvaćeno.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Drmoseri Makedonci dok ne nadjete resenje za gluposti koje vam je pripremio covek ciji je koeficijent inteligencije manji od broja cipela a ime mu je Zoran Zajeb pevajte pesmu PLJUNI I ZAPJEVAJ MOJA JUGOSLAVIJO.

HOGAR

pre 5 godina

Gdje su srbi tu su i problemi! Gluposti.U Makedoniji nema dovoljno prosrba i srba a da bi započeli rat.U slučaju pravljenja pizdarija a po zapovjedi baćuški s istoka,mogli bi završiti gore nego u HRV!

josa

pre 5 godina

ovo ce isto nama da se desi ako se kosovo nekim cudom i silom vrati srbiji... albanci imaju sa zoranom zivkovicem ili jankovicem da naprave vladu i da rade sve suprotno onome sto bi recimo zelela velika vecina srba

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija