• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. VASKOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

05.10.2018

20:08

UCENJUJU SRBIJU DA UDARI NA DODIKA:  Strašna drskost Zapada, uoči izbora u BiH PREDSEDNIKA SRPSKE PRIKAZATI KAO KRIMINALCA!

Politika

UCENJUJU SRBIJU DA UDARI NA DODIKA: Strašna drskost Zapada, uoči izbora u BiH PREDSEDNIKA SRPSKE PRIKAZATI KAO KRIMINALCA!

Podeli vest

U poslednje dve nedelje traju žestoki pritisci na Vučića da Srbija pokrene istragu protiv Dodika zbog navodne korupcije i pranja novca

Zapadni moćnici u poslednje dve nedelje žestoko pritiskaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako bi Specijalno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne korupcije i pranja novca!

Plan stranaca jeste da neposredno uoči izbora u BiH, zakazanih za nedelju, 7. oktobra, kriminalizuju Dodika, i to preko Srbije! Osim pokretanja istrage, Zapad traži i da uvedemo sankcije Dodiku i zamrznemo mu svu imovinu i bankovne račune.

'Dobronamerni saveti'

Prema rečima naših izvora, moćnici iz Vašingtona i Brisela zahtevaju da Dodik bude optužen zbog navodno kriminalne kupovine kuće na Dedinju.

Nemoguće

Nemoguće je uvođenje sankcija Dodiku, bez obzira na pritiske Zapada i SAD
Aleksandar Vranješ, savetnik Milorada Dodika

- Nema nikakvih dokaza da je Dodik nelegalno stekao tu vilu i to je u više navrata već utvrđeno, čak i u istrazi tužilaštva iz Sarajeva. Uprkos tome, Vučiću je u poslednjih petnaestak dana sa više zapadnih adresa stiglo više 'sugestija' da bi trebalo da hitno pokrene istragu Dodikove imovine u Srbiji. Ti zahtevi se temelje na činjenici da su SAD uvele sankcije Dodiku zbog sumnje u korupciju i pranje para... - prenosi izvor Informera.

I dok predsednik Vučić juče nije komentarisao naša saznanja, sam Milorad Dodik je do sada više puta potvrdio da se stranci, pre svih SAD i Velika Britanija, žestoko mešaju u izbore u BiH. Njegov savetnik Aleksandar Vranješ, upitan da prokomentariše naše informacije, kaže da veruje da Srbija neće podleći pritiscima.

Novo istraživanje: Dodik ispred Ivanića

Nezavisno istraživanje javnog mnjenja Agencije 'Plus medija' iz Banjaluke, rađeno od 28. septembra do 2. oktobra, na uzorku od 6.800 ispitanika, pokazuje da kod već opredeljenih birača Milorad Dodik vodi u odnosu na Mladena Ivanića, i to u odnosu 57:43.
Dodik će, ukupno, dobiti poverenje 49, a Ivanić 37 odsto birača, prenosi RTRS rezultate ovog istraživanja.

- U potpunosti je nemoguće uvođenje sankcija Dodiku, bez obzira na to koliko su jaki pritisci Zapada i SAD. Prema svim istraživanjima, Dodik će odneti pobedu na izborima i u nedelju će postati novi član Predsedništva BiH. Članovi Predsedništva BiH zaduženi su za spoljnu politiku, pa je očekivano da će Dodik imati hladnije odnose sa državama koje su insistirale da mu se uvedu sankcije... - naglašava Vranješ za Informer, dodajući da sve ovo znači i da će se pogoršati odnosi BiH i nekih zapadnih država.

Politički analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara takođe je uveren da Srbija neće uvesti sankcije Dodiku.

- Teško je poverovati da u Beogradu postoji političar koji bi mogao da uradi takvu glupost. Sankcije sigurno neće uvesti predsednik Vučić. On je do sada više puta i verbalno i finansijski pokazao veliku ljubav prema Republici Srpskoj i Srbima koji ovde žive. Kada bi uveo sankcije Dodiku, izgubio bi poverenje vlastitog naroda. Vučić je veoma mudar i znaće da se odupre ovim neprimerenim pritiscima Zapada - naglašava Kozomara.

2017. 

GODINE SU SAD UVELE SANKCIJE PREDSEDNIKU RS MILORADU DODIKU

Hoće da svađaju Srbe

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci, ocenjuje da se Zapad iz petnih sila trudi da politički 'zamuti vodu' pred izbore u BiH.

- Ovakvi zahtevi pokazuju da Zapad na sve moguće načine pokušava da veštački stvori trvenja među Srbima i između Srbije i Republike Srpske. Oni od toga neće odustati - upozorava Ćeranić.

Stranci spremaju "fiskalnu obojenu revoluciju"

Analitičar Dragomir Andelković kaže da se u zapadnim diplomatskim izvorima uveliko priča da se u RS priprema akcija pod nazivom "Fiskalna obojena revolucija", koja je usmerena na osporavanje izbornih rezultata.
- Cilj jeste da se izazovu problemi, protesti, da se građani pozovu na bojkot plaćanja poreza i da se onemogući normalno delovanje privrednih subjekata, sve sa ciljem da se budžet Srpske ne puni adekvatno, što bi izazvalo nezadovoljstvo i sukobe... - tvrdi Anđelković.

KUSTURICA NEMA DILEMU: Glasaću za Dodika i Željku, hoću da sačuvamo Republiku Srpsku!

 

PROCURELO IZ OBAVEŠTAJNIH IZVORA: Evo kako Britanci preko Eufora rade NA RUŠENJU MILORADA DODIKA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ide mile lajkovačkom tugom

pre 5 godina

Mile Duduk, bosanska bukva, smrdljiva lopovčina i rusofiličar. Imali goreg od ovog? Nadam se da će posle izbora završiti u zatvoru, ili bar u 3 lepe pičke materine. A da, i vi pušite kurac fukare petokolonaške.

istina

pre 5 godina

Nemaju sta da prikazuju kad dodik i jeste kriminalac i lopuza

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija