• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. VASKOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

08.10.2018

17:41 >> 17:54

PUTIN PREUZEO MAKEDONIJU, PRAVI OD NJE NOVU SRPSKU! Amerikanci dižu paniku posle debakla u Skoplju!

Balkan

PUTIN PREUZEO MAKEDONIJU, PRAVI OD NJE NOVU SRPSKU! Amerikanci dižu paniku posle debakla u Skoplju!

Podeli vest

Skoplje postaje novo rusko uporište na Balkanu, a Kremlj najozbiljnije računa na to da će Makedonija postati nova Republika Srpska

Ovo tvrdi američki analitičar Januš Bugajski, koji kaže da će posle izgubljenog referenduma o ulasku u NATO pakt Rusija potpuno staviti Makedoniju pod svoju kontrolu. Prema njegovim rečima, ako iz Brisela bude blokiran makedonski put ka Zapadu, Moskva će uložiti dodatnu energiju da udalji Skoplje od EU i NATO, baš kao što je učinila u RS i BiH, u kojoj su juče održani izbori.

Stoilković: Bedni
pokušaj podvale

Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba, kaže da Bugajskom, kao šiptarskom lobisti, ne smeta mešanje albanskih zvaničnika u unutrašnje stvari Makedonije i transformacija ove države u dvonacionalnu i podeljenu zemlju na osnovu Tiranske platforme.
- Amerikanci izgubljenu bitku pokušavaju sada da preusmere na Srbiju, koja se držala poprilično uzdržano. Ono što je možda istinito u ovom pokušaju bedne podvale jeste činjenica da je Srbija najdirektnije zaslužna za formiranje makedonske države, jer Makedonaca nema nigde drugde osim tamo gde je bila takozvana "srpska okupacija"... - naglašava Stoilković.

Zapad zatvara vrata

Bugajski, koji u SAD važi za šiptarskog lobistu, kaže da je niska izlaznost na referendumu u Makedoniji dovela u pitanje sporazum sa Grčkom, ali i ulazak u NATO i EU.

MILO RUŠI SPC, A KLANJA SE VATIKANU! Đukanović se sastao sa papom Franjom!

- Skoplje je novo rusko uporište na Balkanu. Kremlj računa na to da će Makedonija postati nova Republika Srpska. Ako bude blokiran makedonski put ka zapadnim institucijama, nacionalne tenzije će porasti... Kremlj će uložiti dodatnu energiju da ugrozi krhka demokratska dostignuća na Zapadnom Balkanu, a EU i NATO će biti sve dalji - rekao je Bugajski za podgoričku "Pobjedu", dodajući da u slučaju da sporazum Makedonije i Grčke ne bude podržan preti "etnička radikalizacija".

- Makedonija će postati sve izloženija regionalnoj nestabilnosti i mešanju Moskve. Jedini izlaz za Zaeva može biti pozivanje na vanredne izbore u novembru, iako to predstavlja rizičan predlog s obzirom na to da su nacionalisti ohrabreni bojkotom referenduma. Nacionalizam i separatizam učiniće državu veoma podložnom uticajima Rusije. Moskva u Makedoniji vidi svoje uporište za borbu protiv NATO pakta... - podvlači Bugajski.

FATA JE FATA, AL' DVAPUT JE DVAPUT! Lazanski objasnio zašto su Bošnjaci u BiH glasali za Hrvata Komšića i zašto će RS biti jača nego ranije!

Komentarišući ove navode, penzionisani potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da je prosto neverovatno za šta sve u poslednje vreme NATO optužuje Rusiju.

- Posle svega, ni ova najnovija besmislena optužba me nimalo ne iznenađuje. Rezultat makedonskog referenduma jeste veliko iznenađenje za Zapad, jer je on računao da je posao u Makedoniji već uveliko završen... Sada planiraju da potpuno ignorišu volju makedonskog naroda, čime gaze elementarna pravila demokratije. Za to im je potrebno jako opravdanje. Tako će izmišljeni ruski uticaj i ruska opasnost po NATO pakt biti dovoljno jak povod za novo disciplinovanje Makedonaca koje sigurno predstoji. Veliko je pitanje da li će Makedonci uspeti da se otrgnu iz zapadnog zagrljaja u koji nisu ušli svojom voljom - upozorava Karan.

Ameri su besni

Stevica Deđanski, šef Centra za razvoj međunarodne saradnje, kaže da je Vašington nezadovoljan, jer uprkos ogromnom pritisku nije uspeo da ubedi Makedonce da izađu na referendum.

UBEDLJIVA POBEDA ŽELJKE CVIJANOVIĆ U TRCI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE!

- Amerikanci traže krivca za neuspeli referendum u bilo kome drugom, ali ne u sebi. Ono što su pokušali da urade makedonski narod nije podržao, pa sada optužuju Rusiju za sopstveni neuspeh. Da Rusi imaju toliki uticaj, kao što oni tvrde, u Makedoniji verovatno nikad ne bi ni došle na vlast prozapadne snage. Rusija se nije mešala u izbore, već su Makedonci videli da taj put nije dobar. Zapad je dao javnu podršku referendumu i uložio velika sredstva, ali je izgubio i sada pokušava da prekroji volju građana - zaključuje Deđanski.antrfile

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bratko

pre 5 godina

Makedonski narod je za NATO i ulazi u 2019g i za EU pa će otvoriti poglavlja čim s epromeni ime a da li to sada i Makedonija neće u NATO nego je "na silu guraju" i da li će i tu Srbi i Rusi da pokušaju da pokrenu rat da to spreče?

Petar

pre 5 godina

Поштовани Братко Колико сам могао схватити грађани који су бојкотовали референдум нису против уласка у ЕУ већ су против уцјена и услова од ЕУ. Ваш премијер, ако то буде тражила ЕУ, прихватио би и да као Бугари уђете ЕУ. Имате државу Македонију и ви сте Македонци. Сада вас уцјењују. Мислите да кад уђете једног дана више неће уцјењивати ? Погледајте Мађарску, Пољску. Орбан штити интересе свог народа, одмах је кажњен. А што се тиче Русије, када се неко оклизне на улици у ЕУ и Америци ,Русија је крива.

Bozidar

pre 5 godina

Srbi su nazalost "poguravali" ratove samo kad je "Makedoniju" trebalo oslobadjati. Nesrecni "makedonci" nikada to sami nisu bili sposobni da urade pa smo ginuli i za njih. Velika greska! Ludost je ginuti za onog koji je sam nesposoban a uz to te ne zeli.

Ljubo

pre 5 godina

Srbija ,pa i to podrucje oko nje je uvek okupirano i tako ce biti .Ako treba tako ,vise volim biti pod okupacijom od Rusa ,sladje mi nekako .....

Vns

pre 5 godina

U jeeee Srbija će biti kao Rusija velika... Putine raširi nam butine...

Branko

pre 5 godina

Незнам зашто уопште преностите изјаву овог америчког шиптара. Њихови притисци и претње не престају. Промена имена неќе бити а то занчи ко ј..е НАТО и ЕУ.

Jeremija

pre 5 godina

Sta lupa ovaj #Bratko on pijan ili gata u kristalnu kuglu? Koje crno NATO? Jednog Rusa ne moze da vidis,dok fasista na she strane. Sto iz EU sto iz Amerike.

usaf

pre 5 godina

Usporedjivati medjunarodno priznatu drzavu MK sa entitetom Srba u drzavi BiH je stvarno neozbiljno!Ne vredi komentirati!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija