• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

09.10.2018

13:30 >> 13:58

VUČIĆ IZ ASTANE: Mnogo će izbora da prođe da bi oni mogli i da razmišljaju da se dočepaju odgovornosti, jer su neodgovorni!

Politika

VUČIĆ IZ ASTANE: Mnogo će izbora da prođe da bi oni mogli i da razmišljaju da se dočepaju odgovornosti, jer su neodgovorni!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Astane da će mnogo izbora da prođe da bi aktuelna opozicija mogla da razmišlja kada će da se "dočepa odgovornosti", jer su, kaže, do sada pokazivali samo neodgovornost

 

Vučić je to rekao na pitanje novinara Pinka kako vidi zahtev lidera Saveza za promene Dragana Ðilasa da toj televiziji treba oduzeti pravo na rad, te šta će u tom slučaju da rade zaposleni.

- Nemojte da se brinete, radićete vi još dugo. Važno je da plaćate poreze, a imate i veliki broj zaposlenih. Gledaoci su ti koji će odlučiti šta će da gledaju.

Predsednik je zapitao da li Ðilas možda misli da građanima Srbije ponudi televiziju na kojoj će nam prikazivati "Velikog brata" u kojem je bilo skarednih scena, zato da bi se bogatio.

- To što bi neko nekoga da zatvara, gasi, progoni... da sam ja to rekao pre nekoliko godina, ili bilo kada, koliko biste imali reakcija protiv mene, na koliko mesta bih smeo da se pojavim, svi bi tražili da budem bojkotovan u medijima - primetio je Vučić.

Foto: pink.rs

 

Prema njegovim rečima, oni bi da gaze, sklanjaju, uklanjaju, maltretiraju, neka im, kaže, to bude politika, a njemu je od takvih gluposti mnogo važnije šta će u Astani da uradi za zemlju..

- Nemojte da brinete, mnogo izbora će da prođe da bi njihovi naslednici mogli da razmišljaju, kada će da se dočepaju odgovornosti, jer su do sada samo pokazivali neodgovornost - poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je izjavio da je razgovarao sa predstavnicima te zemlje o mogućnosti da se nađe strateški partner za Petrohemiju. Vučić je rekao novinarima da će još jednom večeras zamoliti predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva da razmotre mogućnost partnerstva sa Petrohemijom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je iz Kazahstana poručio da se stanje menja u vojno-tehničkoj saradnji i poljoprivredi.

- Video sam brojne kompanije iz Srbije da su došle. Mislim da ovde imamo velike mogućnosti. Molili smo Nazarbajeva za našu Petrohemiju, jer mi danas još imamo rezerve u novcu, ali ako nafta dođe do 100 dolara mi to ne možemo da izdržimo. Gledaćemo da sačuvamo Petrohemiju - rekao je predsednik. 

Kako dodaje, Srbija će uz zdravstvo morati da se pozabavi obrazovanjem.

Biće veće plate u prosveti, ali da vidimo i rezultate

Prosvetari će dobiti veće plate, ali treba da se vide i bolji rezultati u svim oblastima obrazovanja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je u obraćanju novinarima rekao da ćemo morati u Srbiji mnogo više da se pozabavimo obrazovanjem, a ne da "jedino pitanje bude kada će biti veća plata".

- Plata će biti veća, ali želimo i veće i bolje rezultate u svim oblastima obrazovanja - naglasio je Vučić.

Prosvetari u Srbiji su u ponedeljak prekinuli štrajk nezadovoljni rešenjima o platnim razredima, nakon što je iz Ministarstva prosvete stiglo obećanje da će im u naredne tri godine biti povećane plate za 35 do 36 odsto.

Odgovarajući na pitanje novinara o potpisanim sporazumima Vučić je rekao da će oni učvrstiti odnos i saradnju dve zemlje. Izrazio je i nadu da će predsednik Kazahstana posetiti Srbiju naredne godine. 

- Već sam rekao da su se naši ljudi sreli sa vašim stručnjacima iz poljoprivrede i drugih oblasti i nadam se da ćemo moći da uvećamo našu robnu razmenu - kaže Vučić, dodajući da zajedno može biti urađeno mnogo za vojnu industriju. 

Kaže da svako gleda da zaštiti svoje tržište, te da je štiteći mlekarsku industriju Srbije zamalo "stao na žulj" Evropskoj uniji. 

Foto: pink.rs

Predsednik kaže da mu je krivo što je "kasno otkriveno" da je potrebno više pažnje posvetiti zemljama kao što je Kazahstan. Ipak, kaže, situacija će se promeniti i Srbija će više pažnje davati Kazahstanu i Astani. 

Vučić podvlači da Srbija danas ima značajan suficit u budžetu, da će se on povećavati, te da će se naredne godine graditi gasovod. Kaže da je važno dovesti još investitora i da je jedan od uslova upravo gas. 

- Razmišljamo o državi, o njenom razvoju. I uvek je važno da imamo rezervu. Zato ne povećavamo plate koliko bismo mogli. To dobro razume svako ko razmišlja o svojoj i budućnosti svoje dece - kaže Vučić. Ističe i da je dobro da smo uvek nezadovoljni i da želimo više i bolje. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Paki

pre 5 godina

Imamo mnogo zajedničkih interesa na raznim poljima sa Kazahstanom na kojima možemo da saradjijemo i treba da to realizujemo. Predsednik Vučić vodi sjajnu diplomatsku ofanzivu!

ana

pre 5 godina

Najbitnija stvar je da Vučic svaku svoju posetu drzavama koristi da bi promovisao Srbiju i pozivao investitore da dodju i investiraju u nasu drzavu.

Isidor

pre 5 godina

Kazahstan je zemlja koja je u velikoj ekonomskoj ekspanziji i država koja raspolaže velikim prirodnom resursima, mudar potez predsednika što nastoji da ojača prijateljske odnose!

milica

pre 5 godina

Gotovo sam sigurna da ce Vucic dogovoriti ocuvanje Petrohemije.

Fudbaler

pre 5 godina

Dragan Đilas i Saša Janković nikada neće raditi za narod oni će raditi za svoje džepove,rafiće za realiti da bi narod zatupeli,i time prikriva li svoje zločine koji su uništili našu privredu.

Paki

pre 5 godina

Srbija danas ima najmanji javni dug u poslednje dve decenije, a ružne priče opozicije nikog ne zanimaju. Srbija ima ekonomski prosperitet

Mala

pre 5 godina

Bice povecanja plsta ali morace da shvate svoju odgovornost.Dosts je bilo neodgovornosti

hojla

pre 5 godina

sutra mozemo cuti da zeli da ugasi nacionalnu televiziju, ili ko zna sta drugo. Bas je izgubio kompas ovaj Djilas.

cinjenice

pre 5 godina

Ti si bivsi predsednik(doduse najgori u istoriji covecanstva). Motkama i to govnjivim im da vas tera narod djubrad izdajnicka. A ti ces nadam se do kraja zivota da trunes u zatvoru zajedno sa tvojim poltronima, plus konfiskovanje sve imovine. Naravno nece biti postedjeni ni Zeljko Mitrovic a ni ono govno Dragan J. Vucicevic.

jovan

pre 5 godina

Javlja se vucic iz Satane ! Kakav odgovarajuci naslov!

Duska

pre 5 godina

Opozicija moze samo da sanja da dodje do promene vlasti jer ih gradjani nece.

Milan

pre 5 godina

Predsednik, gde god ode, ako treba i moli da bi za Srbiju uradio nešto dobro. Ovima iz opozicije je Srbija i njeni interesu na zadnjem mestu. Pa ko će za njih da glasa?

Ivana

pre 5 godina

Ako Đilas misli da će se svi problemi ove naše zemlje rešiti zatvaranjem jedne televizije i gašenjem programa rijaliti sadržaja onda on zaista ima problema mentalnih i to malo većih... Država zahteva daleko ozbiljniji rad i angažovanost a ne da se bakće sa TV programima

Kika

pre 5 godina

Nije opozicija neodgovorna vec je halapljiva, i to strasno mnogo

mali

pre 5 godina

Upravo tako. Redovno izmirene obaveze daju pravo televiziji da objavljuje i ima emisije kakve zeli.

Goran

pre 5 godina

Нико их и ништа не може променити јер су такви рођени!

Milana

pre 5 godina

Mnogo će izbora da prođe da bi oni mogli i da razmišljaju da se dočepaju odgovornosti, jer su neodgovorni!

Vladimir

pre 5 godina

Opozicija će još dugo čekati da ponovo dođe na vlast,jer su za vreme vladavine pokazali koliko su neodgovorni i nesposobni.

Aleksa

pre 5 godina

I tačno tako mnogo izbora će da prođe da bi njihovi naslednici mogli da razmišljaju, kada će da se dočepaju odgovornosti jer su do sad pokazali kako pokrasti i upropastiti Srbiju u rekordnom roku.

peca

pre 5 godina

Pored toga što su neodgovorni svakako treba dodati da su strašno nesložni i stalno se svadjaju

boki

pre 5 godina

Procice vala mnogo,i na kraju opozicije nece vise ni biti,jer posle svakih izbora jedan po jedan nestaju,i odlaze u daleku i nezaboravnu proslost.

CACA

pre 5 godina

izbori ce proci ali opozicije vise nece biti,i tako i treba jer su unistili ovaj jadan i napacen narod,i smucili su si svima vise,tako srecan im put.

nk

pre 5 godina

Opozicija u Srbiji ne postoji. SZS je skup lopova koji su pokrali Srbiju dok su bili na vlasti, pa ih narod vise neće, jer dok su oni punili svoje dzepove, narod je gladovao

Andja

pre 5 godina

U demokratskoj i suverenoj drzavi koja se mukom oslobodila kandzi komunizma Djilas bi da oduzima prava po licnom nahodjenju. Pa u pogresnoj zemlji se bori za vlast. Dovoljno smo iskusni da smo sigurni u ono sto smo izabrali, a da vise greske iz proslosti ne ponovimo.

Mima

pre 5 godina

Kakvu opoziciju imamo, mislim da svima njima nakon sledecih izbora sleduje politicka penzija.

maja

pre 5 godina

Ne daj Bože da se oni opet dočepaju odgovornosti!

minja03

pre 5 godina

PREDSDNIK JE U PRAVU,ON SVOJIM ZASLUGAMA I REZULTATIMA DOBIJA POVERENJE NARODA.

ivana

pre 5 godina

12 punih godina su pokazali sta umeju zuti, da su valjali vladali bi i krali jos i danas, srecom nisu!

Viktorija Viki

pre 5 godina

Sve dok se narod pita i odlucuje u Srbiji, ove stetocine iz opozicije nikada nece doci do vlasti, jer oni se jedino zalazu za sopstvene interese.

hana

pre 5 godina

Oni kroz svoj djavolji savez pokazuju ko su i sta su, nema potrebe da se narod cima zbog njih!

Vlade

pre 5 godina

Sardnja sa vise zemalja je i te kako dobra za nasu zemlju,za njen razvoj!

Milica Milicic

pre 5 godina

Nadamo se da ce predsednik Vucic uspeti da pronadje partnera za Petrohemiju.

Milica Milicic

pre 5 godina

Srbija ulaze u zdravstvo, sledi oblast obrazovanja, vece plate za prosvetne radnike, ali ocekuju se i bolji rezultati rada prosvetara.

Zoran

pre 5 godina

Djilas je skoro unistio sve u ovoj zemlji i vise nikad nece imati priliku za to, jer narod zna sad ko je. Zato sad moze samo da prica i nista drugo.

Jovan

pre 5 godina

Tesko nama ako se ova neodgovorna i nesposobna opozicija nekada docepa vlasti

Marko

pre 5 godina

Pa predsednik nije nista pogresio...opozicija jeste ne spremna za vrsenje vlasti a kako vode politiku nikada i nece biti spremni.

Milos

pre 5 godina

Vucic je doktor za ove opozicionare, covek koji radi u interesu Srbije, nije mu interes licno bogacenje kao Jeremicu, Tadicu, Djilasu, Jankovicu i slicnima

Filip

pre 5 godina

Ne znam sta bih tu dodao uglavnom je sve receno.

Filip

pre 5 godina

Opozicija sa sadasnjim programom kojeg i nema nikada na vlast biti nece.

Tami

pre 5 godina

Predsednik Srbije je dobrodosao svuda. Politika koju on vodi ide u dobrom pravcu!

Ivana

pre 5 godina

Slažem se. Opozicija nam je dno za koje ne postoji opravdanje

mara

pre 5 godina

Nikada nisu bili odgoovorni, uvek su gledali na koji nacin da pokradu iz budzeta, da bi napunili svoj dzep.

mara

pre 5 godina

Sve do sada sto su uradili, uradili su protiv Srbije i njenog naroda.

Gaga

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da ce se opozicija svim silama potruditi da srusi Vucica na sledecim izborima a onda,posto u tome naravno nece uspeti,povuci ce se u svoje misje rupe I tamo ostati zauvek!

Veca

pre 5 godina

Neodgovornost, bahatost i bezobrazluk. Licno mislim da ni posle stotinu izbora nece uspeti da se docepaju vlasti.

slađa

pre 5 godina

Koliko je bitno sarađivati sa svima. Čast koja je ukazana predsedniku Vučiću u Kazahstanu govori da će ova poseta doneti odlične ugovore sa Srbijom.

vojkan

pre 5 godina

Đilas i njemu slični ne znaju šta je rad i odgovornost

Govedarica

pre 5 godina

Opozicija i njeni sadašnji lideri nikada neće moći da se približe vlasti.

Marko

pre 5 godina

Dosadili su više sa izborima, treba se posvetiti ozbiljnijim stvarima i reformama, svaki čas traže izbore a na njima imaju sve manje i manje glasova, totalno nelogično i neracionalno trošenje sredstava.

Marko

pre 5 godina

Dosadili su više sa izborima, treba se posvetiti ozbiljnijim stvarima i reformama, svaki čas traže izbore a na njima imaju sve manje i manje glasova, totalno nelogično i neracionalno trošenje sredstava.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija