• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

10.10.2018

10:04

DAČIĆ: Do kraja godine očekujemo još povlačenja priznanja Kosova

Politika

DAČIĆ: Do kraja godine očekujemo još povlačenja priznanja Kosova

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić siguran je da će do kraja godine biti još povlačenja priznanja Kosova i očekuje da će taj broj ubrzo pasti ispod 100

- To je važno zbog pregovoračke pozicije, jer iz Priština kažu ''šta imamo da pregovaramo sa vama kada je nas priznalo 116. država''. Oni su zakucali taj spisak, a to je velika laž, jer su neke zemlje povukle priznanje - naglasio je Dačić.

On je za TV Prva rekao da je Priština u velikoj defanzivi i da ne shvataju realno situaciju u kojoj se nalaze i najviše vremena provode sa zemljama koje su priznale Kosovo da ne povuku priznanje. 

- Ne shvataju da je većina najvažnijih međunarodnih aktera veoma zainteresovana da dođe do određenog dogovoru koji bi se zasnivao na kompromisu. Oni samo otežavaju svoju poziciju time što postoje neslaganja o tome unutar prištinske elite - pojasnio je ministar.

To što Priština još nije formirala Zajednicu srpskih opština, kako kaže, dokaz je da nemaju nameru da sprovodi dogovoreno iz Briselskog sporazuma. 

Komentarišući istraživanje IPSOS-a da 44 odsto građana nije za razgraničenje, Dačić je rekao da je teško definisati za šta bi se građani Srbije najradije opredelili.

- Najveći deo građana i dalje smatra da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Mnogi su za zamrznuti konflikt. Za to treba svi da se saglase i da nema posledice za budućnost - zaključio je on.

 

VUČIĆ U ASTANI: Izbora će biti 2020, nadam se da niko ne misli da će silom da uzme vlast!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lud ko struja

pre 5 godina

ako covek tebe slusa priznanje ce povlaciti i ameri, nemci, englezi itd.ti ces skociti u penziju pricajuci o kosovu, ali sta ces kad ti se proda prica, i kad imas ovce da sisas, sisaj nisi ti kriv narod je kiv jer covek poput vas mpze leba najesti samo u drzavi koja se zove srbija,sta durgo mozes ti da ponudis gradjanima, nesto lepo , nesto korisno zato ti se krijes iza kos. price, teraj , od vlade do vlade nisi sisao sa vlasti 20god.posle mene potop pa ti koga si imao za majstora, ciji segrt bio . zna se.

stanko

pre 5 godina

Ljudski je gresiti, ali i priznati svoju gresku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija