• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.10.2018

13:04

ŠIPTARI U OZBILJNIM PROBLEMIMA! RASPAD SISTEMA! Savetnik Hašima Tačija podneo ostavku!

Politika

ŠIPTARI U OZBILJNIM PROBLEMIMA! RASPAD SISTEMA! Savetnik Hašima Tačija podneo ostavku!

Podeli vest

Dejvid Filips koji je bio spoljnopolitički savetnik predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da ne želi da bude deo predloženog plana za podelu Kosova, piše danas "Koha ditore"

Filips, inače direktor Programa za izgradnju mira i prava Instituta za studije ljudskih prava americkog Univerziteta Kolumbija, napisao je, kako se navodi, u obrazloženju ostavke, da je "radio za kosovsku nezavisnost 30 godina".

Objašnjava da je prihvatio da radi za kosovsku vladu kao savetnik za dijalog Beograda i Prištine, jer je verovao da može da se postigne dogovor koji će između ostalog povećati pritisak međunarodne zajednice na Srbiju da prizna Kosovo "u okviru sadašnsjih granica".

- Neki ljudi u kosovskim institucijama idu drugim putem. Pristaju na korekciju granica dajući teritoriju Srbiji. Mislim da je podela ili korekcija granica loš dogovor koji neće normalizovati odnose između Srbije i Kosova - naveo je on.

On upozorava i da bi korekcija granica bila potencijalno opasna i da bi mogla da dovede do nasilja.

 

ŠIPTARI SE USPANIČILI! Priština dobila ozbiljnu ŠAMARČINU! Da li je ovo KRAJ LAŽNE DRŽAVE KOSOVO?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija