• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2018

13:42

DAČIĆ: Zamislite da u Nemačkoj promovišu knjigu o upravniku Aušvica kao što u Hrvatskoj slave Maksa Luburića!

Politika

DAČIĆ: Zamislite da u Nemačkoj promovišu knjigu o upravniku Aušvica kao što u Hrvatskoj slave Maksa Luburića!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas, komentarišući jučerašnji protest u Vukovaru, da je očigledno da u Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka i dodao da se to prelama na srpsko-hrvatske odnose

 

U Vukovaru je juče održan protest zbog neprocesuiranja ratnih zločina na kojem je zatraženo od predstavnika vlasti da uslove ulazak Srbije u EU, a Dačić primećuje i da se tamo istovremeno održava i promocija knjige o Maksu Luburiću (upravniku logora Jasenovac).

- Zamislite Nemačku u kojoj bi se odvijale promocije knjige o upravniku Aušvica ili nekih drugih logora ili u Austriji o Mauthauzenu. Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj i naravno da se to uvek prelama na srpsko-hrvatske odnose. Time se nastavlja antisrpska histerija koja postoji - rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS gde je održana sednica Glavnog odbora stranke.

Dodao je da ne zna na koga se oni koji protestuju žale, navodeći da je Srbija sankcionisala svakoga i da će sankcionisati svakoga ko je počinio ratni zločin.

- Svi treba da budu svesni svojih zločina koji su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu koji su stotinu, hiljadu puta veći nego sto je to bilo 90-tih godina. Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje - poručio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Biser

pre 5 godina

Ovaj još nije čuo za Hitlerovu knjigu Majn Kamf?

azrael

pre 5 godina

evo,zamisljam i vidim da se u nemackoj prodaje dosta hitlerovih biografija i da to nije zabranjeno prodavati. pa prodaju se i u srbiji biografije ratka mladica pa sta?

slađa

pre 5 godina

Interesantno je da na N1 govore o desničarskim NVO u Srbiji, dok sa druge strane ko god ima problema u Hrvatskoj sa institucijama ili sistemom u toj zemlji, sasvim slobodno takođe okrivljuje Srbiju. Ali Srbija neće obraćati pažnju na takve stvari. Pre svega zbog bezbednosti Srba u Hrvatskoj. I zbog bezbednosti novinara u Srbiji.

Stojan

pre 5 godina

Rekao bi da Nemci slave sve svoje fasiste samo tajno dok Hrvati slave svoje ustaske lidere javno. Nikoga se ne boje, cak i Putin i Vucic davaju cvece njihovoj predsednici. Kao da ona ne predstavlja sadasnjeg lidera Ustastva i proslavlja sve sto su ustase radile i rade.

Rista

pre 5 godina

E vidi Dačiću, tebi ne smeta što tvoji sede pored slike upravnika "Banjice", Dragog Jovanovića. Nemoj bre da lupetaš više.

hogar

pre 5 godina

Zašto zamišljati Njemačku??? Imamo srbiju koja rehabilitira osudjene ratne zločince poput Draže Mihailovića,koja glorificira presudjene ratne zločince za genocid poput Sratka Mladića,ne priznaje genocid,zemlja čije ulice nose imena osudjenih ratnih zločinaca,zemlja gdje osudjeni ratni zločinci nakon izfržane kazne predaju na univerzitetima ili budu savjetnici članovima vlade,Zemlja čiji je sadašnji predsjednik 90ih čučao na brdu iznad Sarajeva,grada pod opsadom,i pucao po stanovništvu.....i još stotine i stotine primjera. Pjevač...drž se mikrofona i ne lupaj!

SS

pre 5 godina

Doći će i to na red vrlo brzo Dačiću,ne uzbuđuj se tu se ništa ne može jer oni vladaju evropom opet.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija