• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Pink

15.10.2018

11:00

(VIDEO) DRECUN: IMAMO DOKAZE DA NA KOSOVU BORAVI AL KAIDA! Međunarodne snage znaju ko su i šta rade!

Politika

(VIDEO) DRECUN: IMAMO DOKAZE DA NA KOSOVU BORAVI AL KAIDA! Međunarodne snage znaju ko su i šta rade!

Podeli vest

- Već godinama se formira balkanska islamistička džihadisktička mreža, koja je kako kaže, sada već regionalna, dobro povezana, naoružana, i ima borbeno iskustvo, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun

Kako kaže Drecun, 2004. je došao do materijala koji jasno pokazuje da zapadne službe odlično znaju šta se dešava na KiM.

- Al Kaidina je veza na Kosovu, sve je identifikovano, sve piše. Imamo dokaze o identifikovanim pripadnicima Al Kaide. I oni borave na KiM tokom međunarodnog prisustva. Međunarodno prisustvo ih identifikuje, znaju ko su i šta su. Znaju u kojim humanitarnim organizacijama rade, i da vrbuju ljude - rekao je Drecun.

Pprof. dr Miroljub Jevtić sa Fakulteta političklih nauka, istakao je da je najveći problem što Amerika gura dve priče, jedna je, kako kaže, da postoje mudžahedini koje kontroliše, i druga, da je Amerika sekularna i da nju treba podržati.

Sjedinjene Američke Države prekinule su kontakte sa ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga Rustemom Berišom i njegovim zamenikom Agimom Čekuom, objavio je prištinski list "Koha ditore", navodeći da je saradnja prekinuta zbog afere s preuveličavanjem i falsifikovanjem broja pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Foto: pink.rs

Drecun je rekao da je to zapravo uobičajena procedura koju SAD sprovode kada je protiv nekog funkcionera u nekoj zemlji pokrenuta optužnica.

- To nije ništa novo i to je očekivan potez. Interesantno je da je Čeku je pripadnik takozvane dreničke kriminalno-zločinačke grupacije, koju predvodi Hašim Tači, i treba očekivati da će se naći na optužnici specijalizovanog tužilaštva kada te optužnice budu podignute - rekao je Drecun.

Kako kaže, on je učestvovao i u ratu na strani hrvatskih paravojnih formacija koje su ratovale protiv srpskog naroda.

Kada je u pitanju formiranje takozvane vojske Kosova, ona će biti formirana ali pod postojećim imenom kosovskih bezbednosnih snaga. Pripreme su završene, godinama unazad stručnjaci NATO-a su pripremali komandni kadar, organizacionu strukturu te formacije. Zbog proceduralnih problema, Albanci su prinuđeni da to urade sada pod istim imenom, a ne kako su planirali, da to budu tzv.oružane snage Kosova. Promeniće im namenu, naoružavaće je. Napraviće strukturu koju ima svaka vojska - rekao je Drecun.

Foto: pink.rs

Prema njegovim rečima, funkcionisaće kao vojska, ali se neće zvati vojskom, već, kako kaže, to će biti kosovske bezbednosne snage.

- Iz svega priloženog možemo da vidimo da sve što se na Kosovu dešava, jeste ustvari plan zapada. Više je nego očigledno da taj projekat Velike Albanije, koji je glavna agenda srpske politike poslednjih stotinka godina, koja upozorava na celu tu priču i pokušava da je spreči, ustvari je agenda zapada - rekao je Jevtić.

On je rekao da je sa promenom administracije došlo do promene američke politike, međutim, kako kaže, celokupnu politiku prema ovom prostoru još uvek vodi tzv.duboka država.

Drecun je naglasio da moramo da ograničimo koncept Velike Albanije.

- I oni su veoma dobro i racionalno promislili o situaciji u kojoj se nalaze i neodustaju od tog koncepta - rekao je Drecun.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija