• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

17.10.2018

11:52

(VIDEO) ŠEŠELJ NA PINKU: Đilas tuži medije zbog govora mržnje - TO JE IDIOTLUK NAJGORE VRSTE!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ NA PINKU: Đilas tuži medije zbog govora mržnje - TO JE IDIOTLUK NAJGORE VRSTE!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenjuje da se Dragan Đilas nije dobro konsultovao sa pravnicima pre nego što je podneo krivične prijave i tužbe protiv medija, jer očigledno i ne zna šta se definiše kao "govor mržnje". Činjenica je, smatra Šešelj, da govora mržnje protiv Đilasa nije bilo

 

Komentarišući tužbe i krivične prijave koje je Dragan Đilas uputio medijima, Šešelj kaže da je reč o "idiotluku najgore vrste".

- Oni pričaju o govoru mržnje?! Prema dokumentima Saveta Evrope, govor mržnje je samo ispoljavanje mržnje na osnovu rasne, nacionalne i verske pripadnosti. Dakle, niko Đilasu ne osporava niti rasu, niti naciju, niti versku pripadnost. Nema govora mržnje! To ljudi danas ne znaju i misle da je svaka mržnja govor mržnje - kaže lider SRS za Pink.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je Kosovo suverena država, lider Srpske radikalne stranke kaže da se ambasador ponaša "raskalašno" otkad je došao u Srbiju i kao da je šef ove države.

- Nije problem šta je Skot rekao, već što je izostala reakcija ministarke Zorane Mihajlović. Treba je razdužiti iz Vlade, ona je strani špijun u Vladi! - ocenjuje Šešelj.

Ističe da Mihajlovićeva u Vladi samo pravi štetu i "vreme je da se otera". Kaže da očekuje smenu Skota do kraja godine i podseća da je on bio protivnička strana, te da je u izbornoj noći u jednom skupom prestoničkom hotelu okupio "sav beogradski šljam i ološ".

- Na tom skupu nije bilo nijednog časnog Beograđanina. Iščekivali su cele noći pobedu Hilari Klinton, a ujutru su izašli kao popišani. Šta će Trampu kadrovi Hilari Klinton? Vreme je da razduži Skota, ali samo ako pobedi na kongresnim izborima - kaže lider SRS za "Novo jutro".

Očekuje da se nastavi podrška koju je američka administracija najavila po pitanju rešenja za Kosovo. Ipak, kaže, Srbija ne sme popustiti za neke stvari.

- Nemamo šta da razgovaramo sa onima koji kažu da je pitanje Kosova završena tema. Ipak, verujem da će se od Nove godine stvari promeniti - kaže Šešelj.

Kada je reč o navodima pojedinih medija da će trojica ministara završiti iza rešetaka, Šešelj kaže da ovakvu sudbinu zaslužuju Boris Tadić, Miroljub Labus, Božidar Đelić, Aleksandar Vlahović...

- Ima ih puno, a neke smo i zaboravili. Oni su opljačkali i upropastili Srbiju. Vučić je osvojio simpatije naroda obećavajući istrajnu borbu protiv korupcije, ali mora se nastaviti akcija i između ostalog treba smeniti sudije koje ne sude po zakonu - ističe Šešelj.

Foto: pink.rs

Kada je reč o slučaju saudijskog novinara koji je nestao u Turskoj, Šešelj kaže da je Saudijska Arabija bliska Americi koja se trudi da upropasti sve sekularne režime u arapskom svetu, a one u kojima nema demokratije i slobode, podržavaju.

- Ovo su normalni kriterijumi za ovakvu vrstu totalitarizma koja danas još uvek upravlja svetom - ističe lider SRS.

Komentarišući izjavu člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država, Šešelj kaže da je on "Kralj Jovan bez zemlje" i da njegova reč nema nikakvu težinu.

Smatra da su Komšića izabrali muslimani kako bi do kraja ponizili Hrvate.

- Učinili su Hrvate maloumnim, prezreli ih, pregazili... Sad vidimo da jedna po jedna opština sa hrvatskom većinom proglašava Komšića personom non grata. Izborni sistem im je nakaradan, pa Federacija u celini bira dva člana Predsedništva, jednog Hrvata i jednog muslimana, a muslimanima, zbog svoje ogromne većine, nije teško da izaberu i svog i hrvatskog predstavnika - kaže Šešelj.

Smatra da Srbi u ovom slučaju moraju podržati Hrvate koji su principijelno u pravu.

Kada je reč o neprihvatanju izbornih rezultata, Šešelj smatra da je Milorad Dodik pobedio onda kada ga je Vladimir Putin podržao.

- Podržao ga je i Vučić, i ja sam ga podržao jer je on najbolji izbor za Republiku Srpsku. On je sada neprikosnoven, samo preti opasnost da ga ubiju. Zato treba da insistira da njegova kancelarija bude u Istočnom Sarajevu - kaže lider radikala.

Sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom je, kaže, razmenio stavove o aktuelnoj političkoj situaciji. Ambasador je Šešelju ponovio uveravanja da Rusija nikada neće odustati od zaštite srpskih interesa, celovitosti Srbije, opstanka Kosova unutar Srbije i neće dozvoliti prijem tzv. Kosova u UN.

- Zahvalio sam mu na principijelnom stavu - kaže Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 5 godina

Đilas je zreo za neku od naših institucija jer je očigledno zgrčen kao prangija Janković!!!

Tanja

pre 5 godina

Govor mrznje? pa onda bi on trebao da se smakne sa svake scene ako tako gledamo.

Maja

pre 5 godina

Sve sto je rekao je u pravu dr Vojislav Seselj. Potpuno se slazem s njim.

Milos

pre 5 godina

Ja jednostavno moram podrzati Seselja, moram . Verovao sam da ga nikada necu podrzati.

sasa

pre 5 godina

Sta je osnov tuzbe, jer ti nisi dovoljno zastupljen u medijima ili zato sto je neko otvoreno odgovorio na tvoje svakodnevne napade????

Aca Acic

pre 5 godina

Za vreme Djilasa je vladao medijski mrak. Danas nije tako pa zeli opet . Naravno to mu nece poci za rukom.

Teodora

pre 5 godina

Đilas bi mogao malo da se informiše pre nego što izgovori gomilu gluposti, pa kada laže neka laže sa stilom.

Marija

pre 5 godina

Ђилас тужи медије?! Тај исти Ђилас је уцењивао и забрањивао те исте медије. Смешно.

Sladjana

pre 5 godina

Браво Шеки легендо. Ђилас је умислио да је битна личност, не схвата да га народ не констатује ни 5%, па прави скандал по медијима како би привукао пажњу. Он и његова циркус опозиција.

Simo Markovic

pre 5 godina

Za Dilasa je govor mrznje ako neko u medijima iznese istinu o tome sta je rdio dok je bio na vlasti.

milica

pre 5 godina

Seselj svakako zna mnogo stvari o svim politicarima sa ovih prostora.

Daniela

pre 5 godina

Ja ne znam koje su mi reci negativnije- da li da komentarisem Seselja koji ne ume da se primereno vlada i koji se ponasa kao da je u rijaliti programu ili da komentarisem Djilasa lopova nad lopovima?

Milan

pre 5 godina

Seselj kao da je ispao iz rijalitija!!! Nije on sto je bio ranije!

mara

pre 5 godina

Ђилас на све могуће начине покушава да привуче пажњу на себе.

Lela

pre 5 godina

Od Djilasa se to i ocekuje, puca po svim savovima!!!!

Sasa

pre 5 godina

Djilasu se treba promenuti terapija, ova vise ne deluje.

Miki

pre 5 godina

Naš predsednik Vučić bi onda trebao sve novine da tuži!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija