• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

17.10.2018

18:44

DODIK: DVOJICA SNAJPERISTA SE SPREMALI DA ME UBIJU! Šokantno otkriće predsednika Republike Srpske!

Politika

DODIK: DVOJICA SNAJPERISTA SE SPREMALI DA ME UBIJU! Šokantno otkriće predsednika Republike Srpske!

Podeli vest

Dvojica stranih plaćenih ubica-snajperista spremali su u Banjaluci atentat na predsednika RS i novoizabranog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika! Atentatori su otkriveni u poslednji čas i njihov pakleni plan je osujećen pošto je jedan od ubica uhapšen

Ove šokantne informacije otkrio je sam Milorad Dodik, koji kaže da je upozorenje o atentatu dobio samo 48 sati pre planiranog napada. Prema njegovim rečima, ove ubice su ranije operisale u Italiji i Ukrajini, a policija je uspela da uhapsi jednog od njih, posle čega se drugi nije ni usudio da uđe u Republiku Srpsku.

Narod protiv manipulacije

Milorad Dodik je izjavio i da je rezultat od 54 odsto osvojenih glasova na izborima za Predsedništvo BiH fenomenalan rezultat.
- To je jedan od najboljih koje smo imali do sada. Narod nije dozvolio da ga izmanipulišu. Bili su tamo i britanski specijalci. Imamo i adrese u Banjaluci gde su stanovali. Da su imali časne planove, ne bi menjali prebivalište svake noći... - naglasio je Dodik.

Metak bio spreman

Predsednik Dodik ističe da je u trenutku dobijanja informacije o atentatu jedan od ubica već bio u Banjaluci.

- Dvojica atentatora spremala su moju likvidaciju. Dobio sam upozorenje od organa bezbednosti. Dokument je bio iskucan na staroj pisaćoj mašini. Plan je bio da u roku od 48 sati dvojica snajperista pucaju na mene u Banjaluci. U tom trenutku nam je javljeno da je jedan ubica već tu, u Banjaluci, što je bilo dobro, jer smo znali gde je. Problem je bio ovaj drugi. Inače, jedan je bio angažovan u Italiji, a drugi u Ukrajini... - ispričao je Dodik u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, odmah je dobio pojačane mere obezbeđenja, ali se nije uplašio zbog pretnji.

SAD KRENULE NA SRBIJU! BEOGRAD: BORIĆEMO SE SVIM SREDSTVIMA! Nakon provokacija Skota, Hejlijeva traži kraj Unmika!

- Dobio sam pojačano obezbeđenje. Sve to mi je bilo baš zanimljivo... Atentat je propao tako što je jedan od ubica uhvaćen, a drugi se onda nije ni usudio da dođe jer je njihov pakleni plan bio otkriven - podvlači Dodik.

Komentarišući ove navode, stručnjak za terorizam Dževad Galijašević kaže da je Dodik nesumnjivo bio informisan o ovoj pretnji iz više izvora.

Kusturica savetnik

Dodik je najavio i da će mu prvi potez u Predsedništvu BiH biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika.
- Osim toga, želim da postavim zastavu Republike Srpske u zgradu Predsedništva BiH. Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsedništva biće u Istočnom Sarajevu, u administrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kad budu sastanci u Predsedništvu BIH, videćemo. Ako ne bude zastava RS u Predsedništvu, sednice ćemo održavati putem linka... - rekao je Dodik.

- Mnogo je razloga zbog kojih je Dodik meta. On predstavlja smetnju daljoj radikalnoj islamizaciji BiH i širenju NATO na Balkanu. Njegova saradnja sa Rusijom je izazov za antirusku histeriju na Zapadu i obnavljanje nacističkih ideologija u Hrvatskoj i Ukrajini. Naravno, i saradnja Srbije i RS izaziva nelagodu na Zapadu. Dodik je ugrožen jer je snažan lider, pobednik na izborima i osoba kojom ne možete upravljati kao marionetom. Mislim da Dodik, baš kao i Vučić, mora da jako vodi računa o bezbednosti, sada više nego ikada - upozorava Galijašević.

Stalna meta

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da je svaki nezavisni srpski lider bio meta napada spoljnih sila.

(VIDEO) VUČIĆ: Ako Kosovo uđe u Interpol nema ništa od dijaloga, A NA POTERNICAMA ĆE BITI 5.000 SRBA!

- Stranim silama je životni interes da spreče obnavljanje jake srpske države. Znaju da bi RS bila obezglavljena Dodikovim uklanjanjem i da bi se lakše utopila u centralizovanu i islamizovanu BiH. Zato je Dodik meta atentata, medijske demonizacije i zapadnih sankcija... Krilatica iz Brozovog vremena da "neprijatelj nikad ne spava" važi i danas. Protivnici Srbije i Rusije neće se pomiriti ni sa jakom srpskom državom, ni sa jakim srpsko-ruskim vezama - zaključuje Pavić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija