• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

17.10.2018

20:14

EVO KO JE DEJVID KORBET, AMERIČKI MARINAC UHAPŠEN U BEOGRADU:  Stručnjak za VIP ubistva, jurio Bin Landena, BRANIO GA UBIJENI ADVOKAT OGNJANOVIĆ!

Vesti

EVO KO JE DEJVID KORBET, AMERIČKI MARINAC UHAPŠEN U BEOGRADU: Stručnjak za VIP ubistva, jurio Bin Landena, BRANIO GA UBIJENI ADVOKAT OGNJANOVIĆ!

Podeli vest

Danijel Dejvid Korbet, zvani "Prljavi", bivši američki marinac i pripadnik elitne jedinice "foke", koji je uhapšen početkom godine u Beogradu u "štek stanu" sa oružjem sa kog je izbrisan registarski broj, pre dolaska u Srbiju radio je za kontroverznu američku firmu "Spear Operations Group", specijalizovanu za atentate na visokorangirane osobe u ratnim i kofliktnim zonama širom sveta

Kako otkriva američki sajt "Buzzfeed News", Korbet je u ratom razorenom Jemenu šest meseci radio na zasad nepoznatim poslovima za "Spear Operations Group", koju finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati zarad visokorizičnih akcija ubistava islamističkih političkih lidera i politički angažovanih sveštenika.

Abraham Golan, direktor "Speara", početkom 2018. doputovao je u Srbiju sa Korbetom, koji je uhapšen već 31. januara. Golan je za američke medije odbio da komentariše zbog čega je posetio našu zemlju, kao i detalje ovog slučaja

Američke "foke" i Američka ambasada su takođe, kako piše "Buzzfeed News", odbile da komentarišu slučaj. Štaviše, izvori "BuzzFeeda" kažu da je Korbet ambasadi uskratio ovlašćenje da otkriva bilo kakve detalje.

Branio ga ubijeni advokat Ognjanović

Srpska policija je 6. februara saopštila da je Korbet uhapšen u Beogradu sa još trojicom srpskih državljana zbog nedozvoljenog nošenja oružja. Korbetov tadašnji advokat je bio Miša Ognjanović, koji je u aprilu za "BuzzFeed" izjavio da je američki specijalac uhapšen zbog posedovanja oružja koje nije ni funkcionisalo. Ognjanović je tada rekao da očekuje da će Korbet uskoro biti oslobođen.

Ipak, u junu ove godine tužilac je tražio zatvorsku kaznu od 12 godina za Korbeta i još trojicu uhapšenih srpskih državljana, čiji identitet nije objavljen. Mesec dana kasnije, 24. jula, sud je tražio da se optužnica dopuni sa još forenzičkih podataka o oružju.

Samo četiri dana kasnije, Miša Ognjanović je ubijen ispred svoje zgrade, pred sinom.

Uprkos sumnjivom tajmingu, kako piše "BuzzFeed", nema dokaza da je ubistvo Ognjanovića povezano sa Korbetom. Ognjanović je bio branilac i Slobodana Miloševića, te nekadašnjeg vođe zemunskog klana Luke Bojovića, kao i pojedinih pripadnika škaljarskog klana.

"Prljavi" bio u jedinici koja je likvidirala Bin Ladena

Korbet je, kako piše "BuzzFeed", poznat po nadimku "Prljavi" i dosad se borio u Iraku i Afganistanu, navela su tri različita izvora koja su upoznata sa njegovim vojnim dosijeom. Bio je pripadnik Tima 5 američkih "foka", od 2004. do 2007. godine, a potom je naredne tri godine bio pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca.

Pripadnici "foka", inače, sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU). Pored ostalog, upravo oni su locirali i ubili vođu Al kaide, Osamu bin Ladena, 2011. godine u Pakistanu.

Foto: Informer

Korbet

Izvor BuzzFeed-a otkrio je da je Korbet od 2012. godine rezervista u mornaričkoj jedinici Tim 17 i da po potrebi može dobiti pristup "top secret" informacijama američke vojske.

Diplomatski rat Rusije i SAD, somovi i ostala krupna riba

"BuzzFeed" navodi da "pojedine osobe upućene u Korbetov slučaj" spekulišu da je on možda pijun u diplomatskom ratu SAD i Rusije za uticaj u regionu. Američki sajt citira reči Jelene Milić, direktorke "Centra za evroatlantske studije" u Beogradu, da su neke srpske obaveštajne agencije pod velikim uticajem Moskve i da Rusi, možda, pritiskaju srpsku stranu da zadrži Korbeta iza rešetaka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je svojevremeno da je "narod pametan" i zna da niko ko je jedan od najpoznatijih specijalaca nije došao iz San Dijega u Srbiju tek tako.

- Zamislite da vi nađete tipa iz tima 6, koji je jurio za Bin Ladenom u Avganistanu, i nađete ga sa brušenim pištoljem ovde i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile taj brušeni pištolj i uhapsite te Srbe koji su to dostavljali, a oni ćute svi kao zaliveni, neće da govore za šta je trebalo da se upotrebi. Pa nije valjda da je trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu... - kazao je tada predsednik Vučić.

 

(FOTO) AMERIČKI UBICA OD BOŽIĆA BIO U BEOGRADU! Uhapšeni marinac deo velike zavere, TREBALO JE DA UBIJE JEDNOG MINISTRA?!

 

ODBIJENA ŽALBA! Američkom marincu uhvaćenom sa brušenim pištoljem potvrđen PRITVOR DO TRI MESECA!

 

 

ŠTA ĆE ON U SRBIJI? UHAPŠENI SPECIJALAC SAD JE JURIO I BIN LADENA: Došao iz San Dijega i pao sa BRUŠENIM PIŠTOLJEM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljube

pre 5 godina

"citira reči Jelene Milić, direktorke "Centra za evroatlantske studije" u Beogradu, da su neke srpske obaveštajne agencije pod velikim uticajem Moskve" Auuu, ala im je kredibilan, obrazovan i uticajan izvor informacija, dobro da nisu kao izvor informacija naveli baba Vangu. Samozvana direktorka sa jedva završenom srednom školom, samozvane NVO koju je ona sama osnovala, koju finansira CIA i NATO.

Kiki

pre 5 godina

Bravo za naše obaveštajce na hapšenju i Informeru za objavljenu fotografiju.

predragm

pre 5 godina

Sudija trazio 12 godina sto je covek nelegalno posedovo pistolj? Ubili mu advokata. lezi u zatvoru vec 8 mesec izbog pistolja. Iz aviona se vidi i ko je ubio advokata i koja je to igra. Pitajte Spasica cija ce glava leteti zbog ovoga slucaja igranja sa jednom stranom sluzbom.

istina

pre 5 godina

Takav specijalac i toliko prosao sve i da ga uhvate tako jednostavno u stanu hahaha orice za malu decu a verovatno je to bata gasa ga sredio hahaha

SS

pre 5 godina

Biće,pojeo vuk magarca.U nekim državama bi ih progutala noć i nikom ništa.

goran

pre 5 godina

12 godina ce im osveziti pamcenje ,ispricace sve. Ne dozvoliti lobistima da uticu na sudjenje.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59