• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2018

12:29

ĐURIĆ: Mađarska može da doprinese promeni svesti u EU kako bi se u regionu podržale snage koje promovišu dijalog

Politika

ĐURIĆ: Mađarska može da doprinese promeni svesti u EU kako bi se u regionu podržale snage koje promovišu dijalog

Podeli vest

Mađarska može da doprinese promeni svesti u EU, kako bi se na Zapadnom Balkanu jasnije podržale snage koje promovišu dijalog, saradnju i zajednički interes kao sredstvo rešavanja problema, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u razgovoru sa mađarskim ambasadorom Atilom Pinterom

Ðurić je, navodi se u saopštenju, naveo da je Srbija iskreno zainteresovana za postizanje kompromisa za pitanje Kosova i Metohije kojim bi se stvorili uslovi za trajnu stabilnost i mir u regionu.

Prema njegovim rečima, takvo opredeljenje Srbije ne nailazi na dovoljno razumevanje među političkim činiocima u Prištini, koji, po starim receptima, više vole politiku jednostranih poteza i pretnji destabilizacijom.

Srbi i Albanci imaju, istakao je Ðurić, istorijsku obavezu da u interesu budućih generacija trajno urede međusobne odnose, a najgore rešenje bilo bi sklanjanje problema pod tepih i zadovoljavanje stanjem zamrznutog konflikta.

- Kao iskreni prijatelj Srbije, što je potvrđeno i izuzetnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i premijera Viktora Orbana, Mađarska može da doprinese promeni svesti u EU kako bi se u regionu Zapadnog Balkana jasnije podržale snage koje promovišu dijalog, saradnju i zajednički interes kao sredstvo rešavanja problema - zaključio je Ðurić.
 

(VIDEO) VUČIĆ RAZBUCAO N1: Šolakova televizija uvek je bila direktna politička ekspozitura Dragana Đilasa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Roby

pre 5 godina

Madjarska i Orban su nam trenutno najveci saveznici u ovom delu Evrope.Sa Vucicem i Kurzom,najbolji politicari u Evropi.

Pera

pre 5 godina

Podrška Mađarske bi nam bila od velikog značaja.

ivana

pre 5 godina

Srbija iskreno zainteresovana za postizanje kompromisa za pitanje Kosova i Metohije kojim bi se stvorili uslovi za trajnu stabilnost i mir u regionu.

joja

pre 5 godina

Srbija želi mir samo Kosovo nam nije partner u tome

Dejan

pre 5 godina

То би било добро! Господин Орбан је здраворазумски представник свог народа и зна шта је нормално шта не! Европа нема таквог лидера, а Орбана неби слушали! ЕУ је још под утицајем Британске злочиначке политике која усмерава и САД! Ту су на високим местима људи недорасли својим улогама па и сатанистички обојени! То је јако опасна спрега !

Goca

pre 5 godina

Svima je jasno koliko Srbija insistira na dijalogu sa Pristinom i miru i stabilnosti u regionu.

Joca

pre 5 godina

Mislim da je svima u interesu da se postigne mir na Balkanu.

Hana

pre 5 godina

Izgleda da samo Albancima nije u interesu da se postigne mir i stabilnost u regionu.

Maja

pre 5 godina

Mi smo uvek bili za dijalog, saradnju i zajednički interes kao sredstvo rešavanja problema, i treba da se to uzme u obzir prilikom razmatranja pitanja vezanih za nas.

Dana

pre 5 godina

Srbija je za dijalog, ali Pristina ne pridaje poseban znacaj.

roki

pre 5 godina

Mađarska može da doprinese promeni svesti u EU kako bi se u regionu Zapadnog Balkana jasnije podržale snage koje promovišu dijalog, saradnju i zajednički interes kao sredstvo rešavanja problema

Info

pre 5 godina

Sve sto je bilo do nas sto se tice ulaska u EU, mi smo uradili.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija