• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2018

14:35

ORLIĆ: SNS osudio pozive na ubistvo Brnabićke i Vučića!

Politika

ORLIĆ: SNS osudio pozive na ubistvo Brnabićke i Vučića!

Podeli vest

Poslanici SNS osudili su danas skandalozne i neljudske pozive na ubistvo premijeke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je uputio poslanik Dveri Srđan Nogo, kao i to što Savez za Srbiju nije osudio njegovu izjavu

 

Zamenik predsednika poslaničkog kluba SNS Vladimir Orlić je na konferenciji za novinare u skupštini rekao da poslanička grupa SNS najoštrije osuđuje izjave koje su otvoreno i bez ikakavog ustručavanja saopštili pripadnici "tajkunsko-ljotićevskog udruženja Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Borka Stefanovića i njima sličnima".

Orlić je rekao da nadležni treba da reaguju i da ako se postavi pitanje poslaničkog imuniteta Noga, skupština neće imati problem da se o tome izjasni.

Navodi, takođe, da je Savez za Srbiju još jednom pokazao da nema podršku građana.

On je naglasio da Srbija neće nikad opravdati javne pozive da se vešaju premijerka i predsednik Srbije niti da se politički neistomiljšenici doživljavaju za protivnike koje bi neko silovao i ubijao.

- Narod ih je prozreo i oni su duboko u mraku političke prošlosti ove zemlje - rekao je Orlić i podsetio da je otvoreno zaprećeno vešanjem na Terazijama premijerki i predsedniku Srbije, kao i da su Brnabićki već nedavno pretili silovanjem.

- Otvoreno prete uličnim nasiljem i sanjaju da će doći na vlast nekim pučevima, vojnim huntama i hapšenjima. Ti ljudi danas otvoreno pozivaju i na ubistvo zvaničnika, nije se ogradio od toga ni Ðilas, ni Jeremić, ni Stefanović niti DS.

Kako kaže Orlić, svi od jutros daju izjave, a nijednom rečju se nisu osvrnuli na te pretnje.

- Nemaju ni dva odsto na izborima, a izgleda ni dve vijuge u glavi. Pozvaju na fizičko uništavanje političkih protivnika, saglasni su u svojim ljotićevskim i fašističkim manirima. Javno prete novinarima i zatvorom i oduzimanjem licenci. Izgleda da su tako jedino naučili da komuniciraju sa medijima - rekao je i naveo da takvi hoće "dirigovane medije i poslušnike koji drhte pred Ðilasom".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 5 godina

Sve poslaničke grupe treba da osude pretnje smrću

kontesanera

pre 5 godina

SNS osuđuje skandalozno i sramne pozive na linč premijerke i ima podršku građana u toj osudi.

NevenaK

pre 5 godina

Svako normalan treba da reaguje na ove pozive

Zravko

pre 5 godina

Ostra kritika i stalno podsecanje i osudjivanje na ovaj sramotan cin opozicije!

Mile

pre 5 godina

Strašno je da poslanik dveri preti predsedniku i premijeru, a pri tome nema još uvek reakcije tužilaštva.

Đoko

pre 5 godina

Pojedini političari misle da ako imaju pislanicki imunitet da mogu da se ponašaju kako hoce i da rade sta hoce,e pa grdno se varate...

Milica Milicic

pre 5 godina

Cela Srbija osudjuje pozive na ubistvo najvisih predstavnika vlasti.

NevenaK

pre 5 godina

Ove skandalozne pozivke svako normalan bi osudio

magi

pre 5 godina

Svaki razuman covek u Srbiji zgrozen je nad sramnim postupcima opozicije. Tanka je linija izmedju verbalnog i stvarnog nasilja.

maja

pre 5 godina

Pozivanje na fizicko unistavanje politickih protivnika je kukavicki.

Suza

pre 5 godina

Skandalozno ponasanje i izjave poslanika Dveri su za svaku osudu!

minja

pre 5 godina

Zašto pojedinci koji se neprimerno ponasaju i prete i dalje su na slobodi

Janko

pre 5 godina

Mora se pod hitno stati na put ovakvim glupostima.

jelka

pre 5 godina

Užas, pa to nije normalno.Pothitno treba reagovati na pretnje.

Goga

pre 5 godina

Poziv na ubistvo bilo koga je za najveću osudu, a posebno predsednika i premijerke.

Milan

pre 5 godina

Mnogi su pokušavali da isprovociraju predstavnike Vlade, ali ovo mora biti kažnjeno!

Iva

pre 5 godina

Zaista velika.sramota za ovakvu izjavu. Za osudu, definitivno.

Siniša

pre 5 godina

Svako razuman, čovek vernik, ne bi ovako nešto uradio. I jeste za osudu. Ali, karma je čudo. Što mi želiš nek'ti bude, što ti želim nek' mi bude.

Kosa

pre 5 godina

Za svaku je osudu izjava dotičnog, ali kako da ne razumemo kad ga pogledamo. Na licu mu piše da je loš čovek i da ne od njega ništa kvalitetno ne možemo očekivati!

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija