• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.10.2018

17:03

RAKIĆ: Poslanici Srpske liste izvređani, ni izvinjenje!

Politika

RAKIĆ: Poslanici Srpske liste izvređani, ni izvinjenje!

Podeli vest

Poslanici Srpske liste danas su zbog svog političkog stava bili izloženi uvredama poslanika albanskih partija u parlamentu u Prištini, izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić i poručio da to najbolje oslikava odnos većine prema Srbima na KiM

Kosovska skupština usvojila je u prvom čitanju sva tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku, a predstavnici Srpske liste su odmah nakon usvajanja dnevnog reda napustili salu.

- Sramno ponašanje nažalost nije bilo dovoljan razlog da predsedavajući prekine sednicu ili bar uputi izvinjenje zbog ovih uvreda i kršenja poslovnika, što najbolje oslikava odnos većine prema Srbima na Kosovu i Metohiji - naveo je Rakić u saopštenju.

On je naveo da je apsolutno razočaran ćutanjem međunarodnih predstavnika, čiju su izaslanici bili prisutni u kosovskom parlamentu kad su poslanici albanskih partija vređali predstavnike Srpske liste i upitao da li to znači da Srbi i njihovi predstavnici nemaju pravo da iznesu svoj politički stav.

- Znam ja da su i stranci i albanski političari navikli da imaju podobne Srbe u institucijama, koji ćute i podržavaju sve predloge koji dođu na dnevni red, ali su ta vremena prošla, i neće se ponoviti - naveo je Rakić.

On je ocenio da su poslanici Srpske svojim držanjem pokazali da su pravi predstavnici srpskog naroda, koji neće pokleknuti pred bilo kojim prizemnim uvredama i anticivilizacijskim ponašanjem.

SRPSKE POSLANIKE NAZIVALI SVINJAMA! Šiptari divljački vređali predstavnike Srpske liste u takozvanom "kosovskom parlamentu"!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiki

pre 5 godina

To pokazuje koliko neko nema ni to izvini u sebi i koliko su bezljudski. Ovo vredjanje je stvarno stamota.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija