• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.10.2018

22:18

ALIJANSA BEZ KOMENTARA NA ŠIPTARSKU VOJSKU: NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu, RAZMISLIĆE UKOLIKO BUDE DRUGAČIJE?!

Politika

ALIJANSA BEZ KOMENTARA NA ŠIPTARSKU VOJSKU: NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu, RAZMISLIĆE UKOLIKO BUDE DRUGAČIJE?!

Podeli vest

NATO podržava Kosovske bezbednosne snage u njihovom sadašnjem mandatu, a ako bi se taj mandat promenio, Severnoatlantski savet moraće da preispita nivo angažovanja NATO-a na Kosovu, izjavio je danas neimenovani zvaničnik NATO za Rojters.

On je u odgovoru putem mejla britanskoj agenciji povodom odluke kosovske skupštine o transformaciji KBS u vojsku naveo da je na kosovskim vlastima da odluče o bilo kakvoj promeni strukture, mandata i misije KBS.

- NATO podržava Kosovske bezbednosne snage u njihovom aktuelnom mandatu. Ako bi taj mandat bio promenjen, Severnoatlantski savet će morati da preispita nivo angažmana NATO na Kosovu. Mi ne možemo da predvidimo odluke Severnoatlantskog saveta - naveo je zvaničnik NATO/a.

Kosovska skupština je ranije danas u prvom čitanju usvojila sva tri vladina predloga zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u Kosovske bezbednosne snage, odnosno vojsku.

Donošenjem ovih zakona, parlament je praktično usvojio zakone o osnivanju vojske mimo kosovskog ustava.

Zakoni su usvojeni pošto su poslanici Srpske liste saopštili da se protive njihovom usvajanju, a nakon toga su i napustili salu, što su potom učinili i poslanici drugih manjinskih zajednica.

U neverovatno kratkom roku kosovska skupština je izglasala sva tri predložena zakona o transformaciji KBS u vojsku.

SRPSKE POSLANIKE NAZIVALI SVINJAMA! Šiptari divljački vređali predstavnike Srpske liste u takozvanom "kosovskom parlamentu"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija