• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.10.2018

15:05

JOVANOV: Rast javnog duga zaustavljen čim je DS otišao sa vlasti!

Politika

JOVANOV: Rast javnog duga zaustavljen čim je DS otišao sa vlasti!

Podeli vest

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov danas je istakao da je trend rastućeg javnog duga zemlje zaustavljen čim je narod "žute ''stručnjake'' udaljio od vlasti i državnih para"

Jovanov je u izjavi medijima naveo da bi bio manji problem problem da je neverovatno neznanje pokazao "neko iz Dveri, fašističkog krila Ðilasovog saveza za silovanje i vešanje" ali da je skandalozno kada apsolutno neznanje pokaže DS, te tako sama pokaže kakve su neznalice upravljale državom i dovele je do ivice bankrota.

- Nije čudo što su Srbiju upropastili ljudi koji su 2008. godine zaduživali državu uzimanjem skupih kredita i koji su svoju sposobnost i znanje pokazali time što je rast BDP-a bio minus 3,1 odsto - kazao je Jovanov.

Kaže i da čim su prestali da odlučuju i da primenjuju svoje neznanje uz otimačinu i pljačku Srbija počela da se oporavlja. 

- Tako je, zahvaljujući odgovornoj, reformskoj i domaćinskoj politici SNS i Aleksandra Vučića, od 2015. godine javni dug u stalnom padu, pa je sa više od 70 odsto spušten na oko 55 odsto, a već početkom naredne godine biće ispod 50 odsto BDP. To su činjenice i podaci koji govore i o rastućoj srpskoj ekonomiji, odgovornoj i ozbiljnoj vlasti, ali i neznanju ''stručnjaka'' za bankrot iz DS, koji sve posmatraju u apsolutnom iznosu - naveo je Jovanov.

Dodao je i da su išta o ekonomiji znali u DS, ne bi i svoju sopstvenu stranku ekonomski uništili i upropastili. 

- Očigledno je njihov najviši domet da sve čega se dohvate dovedu do bankrota. Srećom, sa Srbijom se više neće igrati - poručio je Jovanov.

DS je danas navela da bi trebalo da se objasni pod kojim okolnostima "je javni dug Srbije sa 17 milijardi evra, koliko je iznosio prema zvaničnim podacima 2012.godine narastao na 24 milijarde evra, uz vrtoglavi rast u poslednjih osam meseci kada se beleži uvećanje od preko 750 miliona evra".

Da li je to cena plasirane slike prosperitetne zemlje, uspešne fiskalne konsolidacije i stabilizacije javnih finansija ili ceh koji ćemo svi bez izuzetka plaćati, upitala je DS. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 5 godina

Naravno... čim su počele da se grade fabrike, čim smo počeli sa proizvodnjim tog momenta počeli smo da se izvlačimo iz dugova...

Milica Milicic

pre 5 godina

Domacinsko ponasanje SNS-a dovelo do smanjenja javnog duga.

Milica Milicic

pre 5 godina

Srbija fiskalno konsolidovana, ekonomski stabilna.

ante

pre 5 godina

Za vreme zute lopovske vlasti,ziveli smo od donacija iz medjunarodnih fondova.Da ih nije bilo,drzava bi bankrotirala.

raden

pre 5 godina

Demokrate su nam ocitale lekciju tako dobro da se vise nikada nece ponoviti

Jelena

pre 5 godina

Država je doživela preporod samo kada se sklonila žuta bagra sa vlasti.

Dejo

pre 5 godina

Zaustavljen najveći ponor Srbije koji je bio za vreme sadasnje opozicije,i dobro je sto je se to dogodilo,jer bi Srbija otiska u bankrot.

Jankovic

pre 5 godina

Dobro je da su otisli, daleko im lepa kuca...

Kosta

pre 5 godina

Zadivljujuće je kako smo uspešno doveli u red državne finansije. A setimo se u kakvom su stanju bile pri odlasku DS sa vlasti. Pretio nam je bankrot.

Laza

pre 5 godina

Sreća je naša da su žuti otišli sa vlasti. Danas bismo bili vazalna zemlja bez identiteta.

dada

pre 5 godina

Svi smo svedoci kako smo ziveli za vreme vladavine DS,a kako sad.

Marko

pre 5 godina

https://informer.rs/vesti/politika/405343/jovanov-rast-javnog-duga-zaustavljen-cim-otisao-vlasti

Rade

pre 5 godina

Dug je zaustavljen a predsednik se trudi maksimalno da se to nadoknadi.

Mija

pre 5 godina

DSS je stranka koja je pravila samo stetu.Pokrali su gradjane Srbije.Srbija je znatno uznapredovala,ot kad je DSS,otisao sa Vlasti.

Lara

pre 5 godina

Naravno kad je na celo drzave stao castan covek koji im je stao na put i sprecio pljacku drzave. Ziveo nam Vucic i vladao jos 50 godina bar da ismorenimo ove zute lopove i tajkune.

mira

pre 5 godina

DS je toliko zadužio zemlju da su morali reformama izvući sve fondove!

miki

pre 5 godina

DS je samo gledala kako da ojadi narod Srbije a sada su promenili naziv u Savez za Srbiju ali zapamtiti moramo vuk dlaku menja ali ćud nikada!

Aki

pre 5 godina

Naravno, isti su najvise gurali u svoj dzep i nisu brinuli o Srbiji i njenoj buducosti narocito sa stalnim povecanjem javnog duga i deficitom drzave

Mira

pre 5 godina

Vucic je zasluzan za stabilnost zemlje, hvala Bogu pa je on dosao na vlast!

mila

pre 5 godina

Za vreme zute lopovske vlasti,ziveli smo od donacija iz medjunarodnih fondova

mimi

pre 5 godina

ponasanje SNS-a dovelo do smanjenja javnog duga.

Bobika

pre 5 godina

To sto iznose navodne Demokrate ili sta su vec je laz kao i sve ostalo sto su radili ili pricali.Dug koji su oni ostavili, kredite po naj ne povoljnijim kamatama i uslovima sad ova vlada i prethodna moraju da vrate .Pored svega sto su navodno privatizovali prodali i uzurpirali ostavili su enorman dug , i katastrofalnmo stanje u svakom segmentu naseg drustva , nista nisu uradili , a sve su potrosili i pokrali i sad oni nesto jos kritikuju ili iznose.Brojke koje Vucic iznosi su neumoljive i tacne sto potvrdjuje i MMF i sve relevantne komisije koje se bave tim podacima.Sve bi navodne demokrate ucinile kako bi potcenile ili devastirale rad i borbu Vucica da izvede zemlju iz pakla koji su nam ostavili bas oni koji iznose lazi i spletkare samo kako bi umanjile rad i uspeh nase vlade i drzavnog vrha.Ali to im nece proci nikad vise jer narod vidi zna i on je jedini sudija,a ne oni.

Bane

pre 5 godina

Čim je sišli žutaći sa vlasti krenulo je na bolje.

Srdjan

pre 5 godina

Srbija je sada u mnogo boljoj situaciji nego što je bila 2012.

mara

pre 5 godina

DS je gledao samo licni interes i kako bi pokrao Srbiju, a ne da bi podigao Srbiju na noge.

Ana

pre 5 godina

Znanje DS se pokazalo u krađi, rasprodaji i izdaji svoje zemlje!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija