• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.10.2018

16:10

SNS ŠABAC: Krivična prijava protiv Zelenovića!

Politika

SNS ŠABAC: Krivična prijava protiv Zelenovića!

Podeli vest

Narodni poslanik SNS i poverenik GO SNS Šapca Boban Birmančević, saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, zbog kupovine glasova tokom kampanje za republičke i lokalne izbore 2016. godine

 

Birmančević je na konferenciji za novinare, kako je saopštio SNS Šapca, naveo da su u kampanji 2016. godine, "glasove kupovali aktvisti Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, a jedan od njih snimljen je kako nudi mito potencijalnim biračima".

Drugi način kupovine glasova, kako je naveo Birmančević, bila je odluka da se ne naplaćuje odnošenje smeća sa seoskog područja.

Sporna odluka doneta je 19. februara 2016. godine, a nenaplaćivanje se odnosi na period retroaktivno od 1. januara do kraja aprila 2016. godine, odnosno dok ne prođe kampanja, kazao je Birmančević.

On kaže da je Zelenović odluku doneo mimo lokalne skupštine i na štetu gradskog budžeta, iz koga je na ime troškova za odnošenje smeća isplaćeno oko pet miliona dinara.

Poverenik šabačkog SNS-a Aleksandar Pajić postavio je pitanje gradonačelniku Zelenoviću zašto je otkazan referendum u 22 mesne zajednice o trošenju novca od poreza na imovinu, koji je bio zakazan za 27. oktobar.

"Skandalozno je da se na današnji dan telefonom pozivaju predsednici mesnih zajednica i da se otkazuje referendumsko izjašnjavanje. Mi pitamo zbog čega se to radi? Da li je to što u ovim mesnim zajednicama nema preko 50 posto građana koji su evidentirani da bi referendum mogao da uspe“, pitao je Pajić, navodi se u saopstenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mima

pre 5 godina

Sve ovo treba dobro ispitati i odgovorni da snose sankcije.

Zoran

pre 5 godina

Dokazi postoje, sada je sve na tuzilastvu i sudu

manda

pre 5 godina

Kupovali su svugde,gde god su stigli.Ali dzabe im je bilo kada narod ceni rad i zalagnje Vucica.

miki

pre 5 godina

Svako ko nije radio u skladu sa zakonom odgovarace

Bojan

pre 5 godina

A znaci Zelenovic je na taj nacin mislio da moze da pobedi naprednjake u celoj Srbiji, kad vec moze u Sapcu, Paracinu i Cajetini?

Gosa

pre 5 godina

Opa Djurdju, na taj nacin vi igrate, prljavo znaci?

Jasar

pre 5 godina

Znalo se odmah da tu nisu cista posla, jer jako mali udeo gradjana Sapca je uz Zelenovica, a on pobedjuje. Eto u cemu je bila fora.

Verica

pre 5 godina

Ako se dokaze da je kriv treba snositi posledice

Rade

pre 5 godina

To su ove postenjacine koje stalno traze kako oni kazu fer i korektne izbore. Stalno govore o Vanrednim izborima, a mole Boga de se ne arspisu

Dukica

pre 5 godina

Kako ce inace ovaj mutni covek dosao na vlast nego kupovinom, treba ga detaljno istraziti i najstrozije kazniti.

Goran

pre 5 godina

Uvereni smo da ce nasi pravosudni organi istraziti ovaj slucaj do kraja, i presuditi kako treba. Treba se ovakvim stvarima stati vec jednom na put.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Gradonačelniče Zelenoviću pa zar i Vi ?

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Od samog početka mi je sumnjiva situacija u Šabcu.

Aleksa

pre 5 godina

Nego sta nego prijava, onda i vanredni izbori bi mogli da se vidi prava volja gradjana.

Karolina

pre 5 godina

Kradonacelnik Zelenovic ce konacno da dolija.

Lara

pre 5 godina

Žuta banda stalno mulja prljave poslove i konstantno krsi zakone repuike Srbije. Sve ih treba strpati u bajbok.

miki

pre 5 godina

Tako i treba svi moraju odgovarati za krivični prekršaj!

igor

pre 5 godina

Zelenović da ima imalo obraza i časti podneo bi ostavku i pružio građanima šansu da ponovo glasaju, ali svestan je da više ne može da pobedi i zato će se zadržati u svojoj fotelji što duže može.

Trajko

pre 5 godina

I treba da odgovaraju svi koju su se bavili ovakvim prevarama, sreca pa nisu uspeli.

mara

pre 5 godina

Smatram da sud treba da odredi najstroziju kaznu.

Vladimir

pre 5 godina

Ako je znao da podplaćuje i daje pare za to,onda zbog toga treba i da odgovara.

Ivan Grozni

pre 5 godina

Sve kampanje su slicne ili skoro iste,samo ko gubi ima pravo da se ljuti, sve partije nude sitan mito obecavaju i lazu birace.SVI

Marko

pre 5 godina

Mislim da bi ovi botovi trebali da dodju u Šabac da vide malo kako funkcioniše grad, kako gradonačelnik ide na posao na bajsu i stane sa svakim ko ga nešto pametno i pita! Mislim da je veći problem zato što u Šapcu SNS nije uspeo da izmanipuliše pobedu... Treba biti objektivan a ne kako stranka kaže i sendvič nalaže! Greh je to što radite botovi, greh na vas i vaše, al polako svako dodje na sud (ne sns-ov)!

Dule

pre 5 godina

Dotični gradonačelnik ne samo da je zloupotrebljavao zakon kod budžeta,čak šta više to je činio i kada su obični gradjani u pitanju.Čovek koji mora da udje u Anale kao najgori gradonačelnik i manipulator zakona svih gradjana.E zbog toga Zeki zveknuće ti se još jedna kriv.prijava za Organizovani kriminal protiv tebe i tvojih pajtaša.Dalje nećeš moći ....zapamtićeš svoju vladavinu.Ja imam čvrst dokaz i čist obraz,a ti?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija