• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

24.10.2018

23:03

TAČI I HARADINAJ HOĆE U INTERPOL, A RADE SA MAFIJOM: Lideri lažne države malo se zaigrali!

Politika

TAČI I HARADINAJ HOĆE U INTERPOL, A RADE SA MAFIJOM: Lideri lažne države malo se zaigrali!

Podeli vest

Lideri lažne države Kosovo Hašim Tači i Ramuš Haradinaj najavljuju da će Priština uskoro postati članica Interpola, a njihovi bliski saradnici sumnjiče se za posedovanje droge, ilegalnog oružja i zloupotrebu službenog položaja!

Kako prenose prištinski mediji, kosovska policija je pre nekoliko dana privela Špetima Madžunija, sina šefa kosovske tajne službe Špenda Madžunija, jer mu je u kolima pronašla nelegalno oružje, ali i drogu! Špend Madžuni nalazi se i na funkciji savetnika Hašima Tačija.

Politizacija

Predstavnici lažne države Kosovo zahtevom za prijem u članstvo u Interpol pokušavaju da politizuju ovu ekspertsku međunarodnu policijsku organizaciju, kaže Dijana Hrkalović, državni sekretar MUP.

Istovremeno, čak petorica ministara u tzv. kosovskoj vladi Ramuša Haradinaja zvanično su optužena za kriminal. Tako su ministri za infrastrukturu i KBS Pal Lekaj i Rustem Beriša optuženi za zloupotrebu službenog položaja, potpredsednik vlade Dardan Gaši i ministar trgovine i industrije Endrit Šalja za neovlašćeno posedovanje oružja, dok se Besim Bekaj, ministar za inovacije i preduzetništvo, sumnjiči za kršenje ravnopravnosti građana.

Komentarišući ove navode, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da bi prijem Kosova u Interpol značio kršenje svih pravila i procedura ove organizacije.

UDARAJU MUČKI! FRANCUSKA, SAD I BRITANIJA u SB UN miniraju raspravu O VOJSCI KOSOVA: I oni su kao naši istorijski saveznici!

- Samo članice i zemlje posmatrači u UN mogu postati deo Interpola. Međutim, suštinski važnija prepreka za ulazak Kosova u Interpol je činjenica da su prištinske institucije slabe i nedemokratske, a njihovi političari duboko kriminalizovani i upetljani u razne prljave poslove. Članstvo Kosova u Interpolu bilo bi kao kada biste pustili narkomana u skladište amfetamina - upozorava Dragaš.

Stefanović: Potpuni apsurd!

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da bi prijem Kosova u Interpol predstavljao kršenje međunarodnog prava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.
- Ne treba ni da podsećamo na činjenicu da samoproglašene prištinske institucije nisu u stanju da osiguraju ni minimum bezbednosti za građane u pokrajini. Apsurd je da ljudi koji su na Interpolovim poternicama zbog najtežih krivičnih dela žele da odlučuju o tome ko treba da im se pridruži na toj listi... - poručio je Stefanović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija