• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.10.2018

16:22

(FOTO) VULIN: Delili smo hleb i pasoš, a sad tvrde da smo okupatori!

Politika

(FOTO) VULIN: Delili smo hleb i pasoš, a sad tvrde da smo okupatori!

Podeli vest

Komentarišući odnos Srbije i Crne Gore za vreme obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, ministar odbrane Aleksandar Vulin je na humanitarnoj košarkaškoj utakmici u Nišu izjavio da srpska vojska nikad nije bila okupatorska, a one koji u Crnoj Gori o njoj govore kao o okupatorskoj upitao da li tako gledaju i Srbe koji žive u toj državi

- Teško je poverovati da ima neko ko tvrdi da je srpska vojska bila okupatorska, a astrougarska je, onda, bila oslobodilačka. Ako srpska vojska nija oslobodila Crnu Goru od Austrougara, onda su oni bili oslobodioci, a Srbi su bili okupatori. Teško je objasniti da postoje političari u našem okruženju, političari sa kojima smo do juče delili isti hleb i imali isti pasoš i isto ime države, političari koji su odlučivali u Beogradu i o Beogradu, da sada tako ružno govore o Srbiji i srpskom narodu, srpskom narodu koji čini trećinu u Crnoj Gori - naveo je Vulin komentarišući odnos crnogorskih vlasti prema 1918. godini. 

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Dodao je da se nada da će u Crnoj Gori razumeti da to ne treba da rade, da će razumeti da moraju da budu uz sve svoje državljane i da poštuju sve svoje državljane.

MILO, STIGAO RAČUN ZA IZDAJU SRPSTVA! Bošnjaci naplaćuju podršku, traže POLUMESEC NA ZASTAVI CRNE GORE!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Kosovo je Srbija, bilo i ostace, nema razloga niko zbog toga da se ljuti. Crna Gora nema za pravo tako nesto da izgovori.

Mašnica

pre 5 godina

Nekada su Srbija i CG bile jedna drzava, a sada...

Bane

pre 5 godina

Srbija je tada oslobodila Crnu Goru, kao i citav prostor kasnije Jugoslavije od Austrougara, bukvalno smo im doneli slobodu, a oni nam sada ovako vracaju

Katarina

pre 5 godina

Uopste ne razumem stav Crne Gore, ali stvarno je njihov stav jako ruzan.

Daliborka

pre 5 godina

Morace politicari u Crnoj Gori da dobro procitaju istoriju pa da donose odluke na osnovu cinjenica. Sve ostalo je provokacija.

roby

pre 5 godina

Garantujem da ih i sada ima vise u Srbiji nego u njihovoj "ekoloskoj "drzavi.Gde nestade crnogorsko cojtvo?

mimi

pre 5 godina

Ako srpska vojska nija oslobodila Crnu Goru od Austrougara, onda su oni bili oslobodioci, a Srbi su bili okupatori

ana

pre 5 godina

Kad nemaju na koga najlakse je Srbiju optuzivati da je okupator.

milos

pre 5 godina

Ovi Crnogorci su tako sedicni da bi svoje interese ostvarili Srbiju nazivaju okupatorom

Milos

pre 5 godina

Toliko godina smo ziveli zajedno a sada im Srbija smeta samo zato sto ekonomski i finansijski jaca.

Dexter

pre 5 godina

Njegos se u grobu prevrce, na ovakve izjave pojedinih u Crnoj Gori.

Biljana

pre 5 godina

Crna Gora je vec odavno dotakla samo moralno dno.

Lazovi

pre 5 godina

Teško je poverovati da ima neko ko tvrdi da je srpska vojska bila okupatorska, a astrougarska je, onda, bila oslobodilačka.

Cecili

pre 5 godina

Srpski narod čini trećinu naroda u Crnoj Gori, i nije lepo da tako pričaju o Srbiji. Naš narod i Vučić o svima pričaju sve najbolje, i Vučić se trudi da sa svima održi prijateljske odnose.

Laza

pre 5 godina

Crnogorskim političarima udarila neka teška droga u glavu! Ovolike gluposti se ne izmišljaju samo zbog para.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Vulin je apsolutno u pravu , ali nije to više ona bratska Crna Gora , ili srpska Sparta , tamo u Podgoroci sede srbomrzci .

Branko

pre 5 godina

Pitam se sta se to odjednom promenilo da nam Crnogorci rade ovakve stvari?

Jelisaveta

pre 5 godina

Crnogorci su u Srbiji na najvišim pozicijama u vlasti, profesori na fakultetima, dekani, policijski načelnici, sudije najvišeg ranga, vlasnici koje čega...Potpuno su podržani i nema razlike niti gledanja ko je Srbin ko je Crnogorac. A u Crnoj Gori iz godine u godinu sve je gori odnos prema Srbima.

Nikola

pre 5 godina

Nije da mi je žao - bila je to katastrofa, ljudska nevolja......, ali ima još nas živih (neprijatelja) koji pamte: - Svi zaposleni gradjani Srbije su punih 15 godina od svake plate odvajali bespovratni zajam za izgradnju Crne Gore posle zemljotresa 1979.godine.

disident

pre 4 godine

svi iz Crne Gore oduvek su se deklarisali kao crnogorci . netreba pridavati veliki znacaj unutrasnjim sukobima pre svegaekonomiski motivisanih u CG.zbog spolnih pritisaka Podgoricasprovodi odredjene aktivnosti ,najvise iz straha da ce kao mala drzava,a velika nacija, biti ugrozeni identitetom. treba posavetovati sve da se izjasnjavaju kao crnogorci [jer je to isto kao Srbin sa akcentom cg ]i nemesati se u unutrasnje poslove jer od mesanja imamo samo stetu i ne pecati se na provokacije.centri moci hoce da uniste sve sto se deklarisu kao srbi,ako kazu da su francuzi ostavice ih namiru [ako sam amerikkanac a kazem da sam spanac,ja sam i dalje amerikanac ,ali sam se otkacio svedjana sto mrze amerikance i Trampa ] mi da smo pametni u Srbiji svi treba da se izjasnimo kao Amerikanci i da nas kao takve stiti Wasington DC .postoji svetska zavera da se uniste srbi [zato nam i otimaju deo po deo Srbije i namecu spolja ratne zlocince za glavne politicare ,Seselja favorizuje CIA da bi srbima urusavao ugled i brendirao ih u svetu kao ratne zlocince .velika je steta sto narod neprekida tu podlu igru CIA lustracijom Seselja .\\\\\ Srpski narod nikad nije imao svoje politicare vec samo importovane iz Sarajeva ,iz Hrvatske[Brnabicc].......bolna istina je da smo nevidjeno glup narod ---glu ali jos vise podmukao koji se medusobno mrzi :[[[[ 2 srbina se po definiciji mrze ,tako je najlakse identifikovati prave Srbe ! ......AKO TE NEMRZI ONDA NIJE SRBIN .zato nemogu da se udruze jer se mrze..pa dovode druge kao recimo BorisTADIC .Rodjen u Sarajevu itd......I JOS NA KRAJU SRBI SU UKLET NAROD [ KLETVA CARA LAZARA PONAJVISE ]

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija