• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

04.11.2018

15:27

KOMŠIĆ ZAPRETIO SRBIJI: Zapamtite, granica je na Drini, poštujte to da ne bude problema!

Politika

KOMŠIĆ ZAPRETIO SRBIJI: Zapamtite, granica je na Drini, poštujte to da ne bude problema!

Podeli vest

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić poručio je Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati jer u suprotnom, kaže, biće problema

 

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni. Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

- Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom - rekao je on.

Na opasku da njegova poruka "nećete imati problema sa mnom", zvuči gotovo kao pretnja, Komšić kaže:

- Ja ne pretim. Nisam ja baš toliko moćan da nekome pretim, samo tražim poštovanje ove zemlje. I od Zagreba i od Beograda. Tražim da se poštuje gde je fizička granica ove zemlja i granica lepog, normalnog ponašanja. Samo vas molim da se ponašamo normalno i ljudski, kada je reč o BiH - naveo je i dodao da je BiH posebna, zasebna, nezavisna zemlja, kao što je to i Srbija, kao što je to i Hrvatska.

- I kada mi to poštujemo, tu činjenicu, nema razloga da i nas ne tretiraju na isti način - kaže Komšić i poručuje da ko god pokušava da pređe tu vrstu crte ili granice, na način, koji nije ljudski pristojan, a kamoli politički normalan, "naravno da ćemo se braniti od takvih intervencija".

Šta nam drugo preostaje, pita Komšić i ponavlja: Mi moramo da štitimo svoje interese i svoju zemlju. On, ističe, neće da radi ni za Hrvatsku, ni za Srbiju, već samo za ono što je potrebno za mir u regionu. Ako može, kaže, da pomogne bilo kome, i Srbiji i Hrvatskoj, i pojedinačno i politički da bude bolje, poručuje da treba računati na njega.

- Ali, molim vas samo, zaustavite se malo, jer vas i policija zaustavlja na Drini, Savi i Uni. Jer tu ulazite u BiH. I fizički, i politički, i kako god - naveo je Komšić. 

Govoreći o priključenju BiH EU i NATO, Komsić je na opasku novinara da potoji izjava njegovog kolege u Predsedništvu Milorada Dodika, da dok god Srbija ne promeni odluke, neće ni Republika Srpska, odnosno srpski narod u BiH, kaže da Dodik ne može da govori u ime srpskog naroda.

- Mislim da Milorad Dodik ne može govoriti u ime srpskog naroda. On može govoriti u ime svoje stranke ili eventualno u ime onog broja ljudi, koji su glasali za njega. U ime celog naroda, ne može - tvrdi Komšić. Ubeđen da je to, kako kaže, svima matematički jasno, Komšić kaže da se boji da se Milorad Dodik nije konsultovao sa svojim savetnicima, kada je o tome reč. 

- Mi znamo da je protiv NATO, odnosno da to uslovljava Srbijom i putem Srbije ka NATO. Ali, moram ga podsetiti da su odluke već donete. Institucionalno. Institucije BiH su već donele odluke. Te odluke nisu nikada menjane. Niti postoje šanse da se sada promene. On eventualno može sprečiti onaj trenutak kada BiH treba da se izjasni da ide u punopravno članstvo u NATO. Ali, Akcioni plan za članstvo, što je poslednja stepenica pred punopravno članstvo, to je rešeno. Te su odluke donete odavno - naveo je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mašnica

pre 5 godina

Srbija se oduvek zalaže da ima dobre međususedske odnose sa svim zemljama u okruženju.

slobo

pre 5 godina

Misli da ce sebe uzdici time sto ce da nam preti e grdno se prevario.

masa

pre 5 godina

Hrvatska nikad nije postovala ni volela Srbiju I to se nece promeniti.

Milica

pre 5 godina

Komsiceva izjava je u obliku pretnje i nije nikako na mestu.

Tijana

pre 5 godina

Da li ce se pojaviti jedan bivsi sunarodnik koji se odvojio od nas a da se ponasa kao sto treba m da ne preti i ne zavada noz u ledja?

MAJA

pre 5 godina

Komso,povedi racuna malo o ponasanju, da ne bi dobio po pi...

Danko

pre 5 godina

Који лицемер од човека већ почео да прети,

Milica

pre 5 godina

Komšiću,najpre sruši barikade i ograničenja u svom malom mozgu, da bi mozda nekada dostigao neku pritoku.

Ljubo

pre 5 godina

Nista izmislio nije i slagao nije .Zna se ko stoji iza njega .Bicemo sretni i ako ostane ovako ,kako smo u Beogradu jaki...

Jahorina

pre 5 godina

Zapamti ti Komšiću da možeš da pretiš samo svojoj ženi a ne Srbiji.

Milica Milicic

pre 5 godina

Brinite vi o svojoj kulturi i bez pretnji.

Milica Milicic

pre 5 godina

Brinite vi o svom ponasanju i bez pretnji.

Marija

pre 5 godina

Dosta je vise otimanja Srpskih teritorija Komsiceva izjava moze samo da izazove nove nestabilnosti u celom regionu.

Mitar

pre 5 godina

Normalno da kad ulazite u neku zemlju pokazujete pasoš ili lični dokument, nesto najnormalnije za svaku državu. Niko ne može da preti i to javno Srpskom narodu. Sramotno.

milutin

pre 5 godina

komsicu volino. nemoj pretiti nikom pa posle moliti nato teroriste, joj spaste me od srbije. prodana fukaro, jebem ti mater izdajnicku sto te rodi tako umno bolesnog.

Jovan

pre 5 godina

Komšić bi voleo da se nešto pita, Srbi imaju svog predsednika u BiH, a to je Dodik.

Marija

pre 5 godina

Cista provokacija.Srbija je uvek za mir i stabilnost!

Branko

pre 5 godina

Neka i on zapamti da nije on jedini koji se pita.

Mija

pre 5 godina

Komsic nema prava da omalovazava,i ponizava Srbiju.Srbija je zemlja koju treba da postuje.Nikada nismo ponizili niti omalovazavali,ni jednu komsijsku zemlju.Sa svima zelimo mir i prijateljske odnose.Cemu ovakvo ponizavanje,nije mi jasno.

Nevenka

pre 5 godina

Komšiću ustašo nemoj ti da nam držiš predavanja gde je granica.

Beki

pre 5 godina

Komišića treba politički neutralisati i kritikovati. On je osoba bez legitimiteta u narodu kojeg predstavlja. Brzo će on shvatiti gde su mu granice.

Sanja

pre 5 godina

Ko si bre ti da pretis Srbiji??? Dosta je nama bilo takvih kao sto si ti. Ne remeti nam regionalne odnose koji su se stabilizovali

Milica

pre 5 godina

Kakav bezobrazluk!Odakle mu hrabrosti da preti?Dogovor se postize razgovorom,a ne pretnjama i ucenama..Strasno

jovana

pre 5 godina

Istorija je žurila na ovim prostorima pa je pitanje dokle će ta tvorevina od BIH trajati.

Master

pre 5 godina

Komšić je nebitan lik, srediće ga Čović!

mara

pre 5 godina

Србија се никада никога није плашила!

Strahinja

pre 5 godina

Komsic ne preti, pominje lepo i normalno ponasanje a kaze bice problema ako se ne postuju granice. I sta je pesnik na kraju hteo reci ovom izjavom???

anatodorovic

pre 5 godina

Kako ih nije sramota da Srbima prete a svi su oni ekstremisti

ruzica

pre 5 godina

hahha..pokusao je da bude opasan pa je i lepo ponasanje pomenuo

Ne seri ba

pre 5 godina

Nadivani poturica. Niko te nije birao nego muslimani. Koga ti to zastupas uopste?

nikola

pre 5 godina

I ovaj poceo.Ostavite nas na miru.Umisljeni politicar.

milab

pre 5 godina

Moramo gajiti prijateljske odnose a ne pretiti jedni drugima

Dejan

pre 5 godina

Klasican primer kako se dizu nacionalne tenzije zarad jeftinih politckih poena. Niko iz Srbije nije ni spominja, niti nameravao da ugrozava teritorijalni integritet BIH.

Daca

pre 5 godina

Jaoooooo muka mi je od ovih sto samo prete!Da nemaju slucajno neki predlog za saradnju ili neko druzenje?!

Jovan

pre 5 godina

Vi ste prvi (Hrvati) koji bi voleli da Zemun bude unutar Vaših granica tako da imate najmanje prava nekom da kažete da se drži granica

Marko

pre 5 godina

Samo poštujte vi Drinu, Savu i Unu i ne bojte se za nas.

Joca

pre 5 godina

Siguran sam da BiH imaju mnogo vise problema koje treba resavati a ne da se provociraju susedne zemlje.

Dragan

pre 5 godina

Srbija treba da ima granicu sa Albanijom To treba da priznas pa pricaj o granicama na Drini

Sinisa

pre 5 godina

Bez dileme Zeljko Komsic je potpuno i apsolutno nebitan lik, on je samo figura u predsednistvu BiH i nista vise. Ali krajnje je vreme da se vec jednom prestane sa pretnjama onih koji su srpskom narodu naneli mnoga zla.

Zoka

pre 5 godina

Ova izjava niti preti BG niti ZG! Samo covek brani za koga radi!

hogar

pre 5 godina

Srbi dobivaju kolektivnu histeriju kada im se pomenu granice :) Frustracije i kompleksi koje vuku od izgubljenih osvajačkih ratova 90ih kada su zamišljali te granice mnogo,mnogo dalje nego jesu :) A možda danas fobija,jer im se vlastita granica stalno pomjera prema unutra i jer ih vlastite granice počinju stezati oko vrata....Tako to bude kada posežeš zu tudjim....vrati ti se stostruko

maja

pre 5 godina

Našao si kome da pretiš!? Granice razdvaljaju! Mostove Komšiću treba da pravite! Mostovi spajaju ljude, ako ništa više. Gde mu je glava da ide da preti!? Nikada više ne treba da bude dobro došao u Srbiji.

Mica

pre 5 godina

Ko je Komšić da bilo kome preti? Neka on preti nekom drugom, ali Srbima neće i ne može!

SS

pre 5 godina

Budale se stalno rađaju i dospevaju tu gde su,ali nažalost kad zavade narod,neće oni i njihova deca na prve linije pred metak,i to ludi narod ne shvata.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija