• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2018

15:32

DODIK ODBRUSIO KOMŠIĆU: Ko si ti da pretiš Srbiji i srpskom narodu!

Politika

DODIK ODBRUSIO KOMŠIĆU: Ko si ti da pretiš Srbiji i srpskom narodu!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da hrvatski član Predsedništva Željko Komšić ne može da preti Srbiji i čitavom srpskom narodu, koji je kako kaže, jedinstven i ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom, pa ni Drinom

 

- On pokušava ne samo da deli lekcije već i da preti Srbiji i čitavom sropskom narodu - rekao je Dodik za Tanjug komentarišući izjavu Komšića koji je Beogradu poručio da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati kako ne bi bilo problema.

- Tužno je to što je Drina jednim svojim delom na graničnoj liniji. To je tužno za sve nas Srbe, jer smo mi jedinstven narod koji ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom - istakao je Dodik.

- Srbiji ne može niko da preti pogotovo ne jedan "nemoćni Željko Komšić" - rekao je Dodik i ocenio da Komšić nastupa sa pozicije nedostatka krize identiteta i legaliteta.

- On se ponaša kao čovek koji deli lekcije svima okolo pa i nama u Republici Srpskoj. Čovek koji je zanemario činjenicu da se bira hrvatski član predsedništva kao što se bira srpski i bošnjački i da je njegov legitimeitet sa stanovišta toga potpuno upitan imajući u vidu ustavnu poziciju koja govori o tome. On želi druge da uvuče u tu svoju igru sumnjivog identiteta - ukazao je Dodik.

KOMŠIĆ ZAPRETIO SRBIJI: Zapamtite, granica je na Drini, poštujte to da ne bude problema!

On je naveo da su u RS spremni da poštuju Dejtonski sporazum i Ustav BIH, ali da je zagledan u Srbiju sa stanovišta svojih prava kao naroda u RS koji gleda u svoju matiočnu zemlju u želji da sa njom ostvari maksimalno dobre odnose.

Dodik smagra i da Komšić svojom igrom pokušava da umanji njegov kapacitet.

- To što sam dobio duplo više glasova od njega za člana Predsedništva me obavezuje da zastupam primarno srpske interese - napomenuo je Dodik.

On dodaje i da će u Predsedništvo ići nikako drugačije nego kao Srbin koji predstavlja RS i Srbe i da je to njegov identitet.

Izabrani hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, poručio je Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer u suprotnom, kaže, biće problema.

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

- Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Komšić sve više liči na dežurnog provokatora. Zato je tu Milorad Dodik da ga podseti na specijalne veze Srbije i Republike Srpske. Srbija se toga nikada neće odreći, i svaki napredak Srbije uticaće pozitivno i na Srbe preko Drine. Spremnost da se pomogne i poveže čitav region ne znači da će srpsko rukovodstvo uvek prelaziti preko provokacija koje ugrožavaju dostojanstvo Srbije i njene nacionalne interese. Što se tiče predloga gospodina Linte da se oformi jedno telo za brigu o Srbima u regionu, zbog stalnih oscilacija u odnosima među državama i očigledne provokacije sa zastavom tzv. Kosova u Parizu, možda je pravi trenutak za takvu odluku.

Ljubo

pre 5 godina

Izdajnicki Beograd nas je podelio ,rasterao po svetu ,prodao gde je mogao ,sve smo to dozivili i proziveli ,ko zna sto nas jos ceka .Lako bi mi Srbi sa drugima ,ali sto cemo sami sa sobom ,sa svojima ....

sasa

pre 5 godina

Bravo Dodik. Legendo Srbska. ujedini srbiju i srbsku, pa onda izbori za dodika predsednika srbije, i referendum za pripajanje rusiji. ti si nas predsednik sa obe strane drine,

hag

pre 5 godina

Glupo pitanje laktaškog vožda!Zna on jako dobro ko je Komšić! Dobitnik Zlatnog Ljiljana....a to obilježje dobilo je tek oko 5% svih pripadnika bosanske armije u odbrambenom ratu protiv srbijanske agresije 90ih. Govori to laktašenku puno više nego smije da prizna,zato je i njegov lavež blag ;)

Borac R SRPSKE

pre 5 godina

DODIK JE VELIKI KRI.INALAC KAO I VASI JEREMIC TADIC JANKOVIC I OSTALA BAGRA U SRBIJI.

kiza

pre 5 godina

Nemoj baja samo da ti stitis Srbiju. Ako to budes radio najjjjebali smo

Saradžogla

pre 5 godina

Ми из Удружења староседелаца Србије велимо - СТОП БОСАНИЗАЦИЈИ СРБИЈЕ! Стоп трпљења због работа босанских срба!Цео век нас ужасавају својим радњама.Због њиховог проклтог гаврила смо СТРАХОВИТО пострадали.Онда су нас ојадили када су дошли са Титом.ЈОШ ЖИВЕ ПО ОТЕТИМ КУЋАМА И СТАНОВИМА А ОДАВНО ИСПОДОБИЈАЛИ НОВЕ СТАНОВЕ?Данас МОРАМО да им зидамо стотине и стотине станова?Имају двојно држављанство што је нас србе из Србије шокирало?БЕОГРАДСКА СЕЛА НЕМАЈУ КАНАЛИЗАЦИЈУ А ОДОШЕ НА ПОКЛОН ПРЕКО ДРИНЕ ПРЕКО 20 МИЛИОНА ЕВРА.Општина Вождовац је већ заузета босанским србима?Погледајте резултате београдских избора где СНС нема ни 25% подршке укупног броја гласача.

supervisor

pre 5 godina

Tri clana predsednistva RBiH moraju biti predstavnici IZ TRI NARODA:bosnjackog, hrvatskog i srpskog naroda! TO ZNACI, da predstavnik jednog naroda, MOZE biti predlozen za kandidata za predsednistvo od svih politickih grupa (stranke i partije, grupe gradjana . NVO), registrovanih u BiH, koji cak, MOZE biti pripadnik bilo kojeg naroda, ali MOZE biti izabra, ISKLJUCIVO glasovima jednog naroda. Tako bi glasacki listic sa svim imenima kandidata jednog naroda, za jedno od tri mesta u predsednistvu, bio jedne boje, drugi druge boje, a treci trece boje. Zbog mogucnisti preglasavanja, svaki gradjanin koji bi zeleo da glasa na jednoj od lista na kojoj su nacionalni kandidati za predsednistvo, MORAO bi da izbornoj komisiji prilozi potvrdu, izjavu o nacionalnoj pripadnosti i na kojoj ce listi glasati, datu pred beleznikom. Podaci iz Izjave, kasnije bi mogli biti koristeni i u statisticke svrhe, o okvirnom broju rezistenata u BiH, cime bi se izbegla manipulacija statistickim podacima, a sprovelo bolje planiranje. Ovakav nacin NIJE nacionalno prebrojavanje, jer se sustinski ne razlikuje od izjasnjavanja u popisu stanovnistva. Ovakvim postupkom, moglo bi se dogoditi da predstavnik jednog naroda, bude pripadnik drugog naroda, ali bi on, svakako bio izabran vecinom glasovima naroda, koji u tog kandidata ima poverenje, sto je postenije i blize teznji onom, sta predvidja ustav, nego ova situacija, gde Komsic jeste Hrvat, jeste rodom iz hrvatskog naroda, ali nije i politicki predstavnik iz hrvatskog naroda (kako predvidja ustav), jer njega nisu izabrali Hrvati.

fistik

pre 5 godina

Ko si ti Komšiću da jedom narodu, koji se borio i ginuo u dva velika rata na Drini u ovom u Bosni da određuješ granice. Gubi se u mišju rupu i ne izazivaj srbski narod.

PoTure

pre 5 godina

Mile, ma njega nisu birali Hrvati niti je on zastupnik hrvatskog naroda nego poturica prodana dusa.

legalac

pre 5 godina

Po-Turica.Njega nije birao hrvatski narod a on se kurci da je predstavnik hrvatskog naroda. Obicna poturica. Hrvatski narod ga uopste ne priznaje kao njhovog zastupnika zbog toga jer se poturio i zastupa muslimane koji su ga i izabrali. Dva predstavnika muslimana jedan srba a za hrvate nema ko.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija