• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.11.2018

17:01 >> 17:03

ALBANCI NIŠANE SRBIJU, MAKEDONIJU, GRČKU I CRNU GORU! ILRIDA, MALESIJA, ĆAMERIJA - Sve je to Velika Albanija!...

Politika

ALBANCI NIŠANE SRBIJU, MAKEDONIJU, GRČKU I CRNU GORU! ILRIDA, MALESIJA, ĆAMERIJA - Sve je to Velika Albanija!...

Podeli vest

U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini je održan marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom. RTS navodi da marš, iako označen kao istorijsko okupljanje, nije naišao na odziv kosovskih Albanaca

Maršu je prisustvovalo nekoliko stotina Albanaca iz opština sa juga Srbije. Oni su na maršu izrazili želju za ujedinjenjem i nosili transparentne na kojima je pisalo: "Dolino, Albanija je sa tobom", "Dolino, Kosovo je sa tobom" i "Dolino, Sandžak je sa tobom".

- Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Ovo je istorijski momenat gde dolinu Preševa snažno podržavaju svi Albanci. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom, sa zemljom na kojoj nam je mesto od davnina", rekao je predsednik Demokratske partije Albanaca iz Preševa Ragmi Mustafa. 

(FOTO) VEŽBA "VEK POBEDNIKA 1918-2018"! Predsednik Vučić: PONOSNI SMO NA SVOJU VOJSKU I OBEĆAVAM DA ĆE BITI - JOŠ MOĆNIJA!

Navodi se da su i ostali govornici na skupu imali slične poruke poput onih s transparenata, a na kojima se pominju i Ilirida, oblast na zapadu Makedonije u kojoj žive Albanci, Malesija, oblast čiji se deo nalazi u Crnoj Gori, i Ćamerija, oblast čiji se najveći deo nalazi na severozapadu Grčke.

Izuzev logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa, niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, navodi RTS.

(FOTO) STIŽU NOVE MOĆNE LETELICE ZA VOJSKU SRBIJE! Ovo je detaljan plan nabavke aviona, helikoptera i posebne opreme, VUČIĆ NAJAVIO JOŠ NEŠTO O ČEMU ZASAD NE MOŽE DETALJNIJE DA PRIČA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milos

pre 5 godina

Srbija radi na tome,ali region bi trebalo da se zapita i reaguje.

Maja

pre 5 godina

Malo ljudi mi je prisustvovalo na tom marsu, da bi se reklo: Sve je to Albanija. Pobuna im je saka jada.

Maja

pre 5 godina

Izgleda da su odmarširali svoje, čim im je skup tako propao.

minja

pre 5 godina

Čoveku će se podići kosa sa glave kada vidi šta ovi nasilnici spremaju.

ivana

pre 5 godina

Albanci su definitivno defektan narod...Bez izuzetka

Palcica2015

pre 5 godina

Jos kad bi jednog dana sami sebe nanisanili to bi bilo super!

Iva

pre 5 godina

Bolestan narod. Neće moći ovako doveka, svemu dođe kraj.

mima

pre 5 godina

Kakvi su to ljudi..njih samo mrznja prema celom svetu drzi ujedinjene.

Nk

pre 5 godina

Jos samo kada bi se oni pitali, a hvala Bogu pa se ne pitaju

Aleksandra

pre 5 godina

Albanci su bolesni.Odakle im samo ideja da ce uspeti u njihovim nerealnim planovima.

Jovana

pre 5 godina

Bar u ovakvim slucajevima drzave treba da saradjuju i sprece kolektivno zlo koje preti da se prosiri.

SS

pre 5 godina

Moramo napokon ukapirati i shvatiti kako nam stoji šubara na glavi.

Dusan

pre 5 godina

Secam se ove mape koja je Srbijom u tajnosti kruzila jos osamdesetih godina proslig veka. Tada nije to smelo ni da se spomene. Sve se krilo i guralo pod tepih. A da nije i da se ozbiljno shvatilo, danas bi bila druga situacija. Za sadasnje dogadjaje sustinski treba kriviti rukovodstvo koje je ostalo da vlada posle Titove smrti. Delovali su kao razularena banda jer su konacno mogli da delaju po naredjenju onih za koje su radili.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija