• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2018

16:52

VULIN OČITAO LEKCIJU CRNOGORSKOM PREMIJERU: Ako se stidite serdara Janka i Mojkovačke bitke, pripišite ih Srbima, MI ĆEMO SE PONOSITI!

Politika

VULIN OČITAO LEKCIJU CRNOGORSKOM PREMIJERU: Ako se stidite serdara Janka i Mojkovačke bitke, pripišite ih Srbima, MI ĆEMO SE PONOSITI!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin osudio je danas izjavu crnogorskog premijera Duška Markovića da je na današnji dan pre 100 godina Crnoj Gori, članici Antante, učinjena velika nepravda jer je prisajedinjenjem Srbiji "nestala sa svetske mape" i poručio mu da ako se "ne ponosi precima, ne prenosi mržnju potomcima"

- Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković ima pravo da ponižava svoju zemlju, ali nema pravo da laže o Srbima i da od Srbije pravi okupatora. Ako je odlučio da pljuje na svoje pretke, neka ostavi na miru naše, i ako ne poštuje žrtve svog naroda, neka ne vređa srpske žrtve - rekao je Vulin.

- Ako se stidi serdara Janka Vukotića, neka ga prepusti srpskom pamćenju, mi ćemo ga sačuvati. Ako se stidi Mojkovačke bitke, neka je pripiše Srbima, mi ćemo se ponositi. Lažite sebe da ste bili okupirani od Srbije ako vam je tako lakše da objasnite zašto ste devedeset godina govorili o sebi kao Srbima i zašto ste devedeset godina delili jedno ime i jedan jezik sa Srbima koje sada tako sramno blatite, ali nemojte lažima da unosite mržnju među narodima koji su vekovima maštali da žive zajedno i slobodno. Ako već ne umete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke - istakao je ministar Vulin. 

AMFILOHIJE ODGOVORIO SRBOMRSCU DUŠKU MARKOVIĆU: Rumija i albanska planina, ali ne Albanaca Envera Hodže i RUŠITELJA HRIŠĆANSKIH SVETINJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mojkovcanin

pre 5 godina

Mojkovac nikad nije ni bio u Crnu Goru, tu je granica Raske, a od Mojkovca juzno je Duklja.

Srbija

pre 5 godina

Takve price ne tangiraju Crnogorce.Srbija treba zastiti svoje gradjane,treba izvrsiti reviziju drzavljanstva na izvolte,ukinuti praveligije Crnogorcima u Srbiji jer su oni strani drzavljani.Jer Srbija od Crne Gore ima samo stete?

borovo

pre 5 godina

stidim se sto sa, ziveo sa takvim Plemenom Crnogoraca...

Ljubomir T Dević

pre 5 godina

Bravo! G-din Vulin zna da skresne. Treba nam još takvijeh poput njega!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija