• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.11.2018

22:30

PREDSEDNIK DONEO HRABRU ODLUKU Vulin: Vučiću je bilo najteže u Parizu!

Politika

PREDSEDNIK DONEO HRABRU ODLUKU Vulin: Vučiću je bilo najteže u Parizu!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, danas je, povodom rasporeda zvanica na obeležavanju Dana pobede u Parizu, izjavio da je predsednik Aleksandar Vučić doneo hrabru odluku da ostane na toj manifestaciji

- Neću da se pravim da sam više uvređen od bilo kog drugog građanina Srbije. Naravno da je to bilo teško, najteže je bilo našem predsedniku. On je doneo hrabru i državničku odluku da ostane - izjavio je novinarima Vulin.

On je naglasio da bi predsedniku Vučiću bilo mnogo lakše da je ustao, otišao, rekao ono što oseća i misli u tom trenutku, ali na godišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu, kada su naši preci ostvarili tu sjajnu i veliku pobedu i bez kojiih ne bi bilo ni srpske zastave, ni srpskog predsednika, "ispalo bi da nas je jedan Hašim Taši oterao sa mesta gde smo mi pobedili, gde je milion naših predaka, svojim kostima i svojom krvlju, napravilo taj veliki spomenik evropske slobode".

- Mislim da je uradio to što je trebalo da uradi. Uradio je to kao državnik. Ne bi svako imao tu hrabrost, državničku hrabrost, kao što je on imao i apsolutno podržavam to što je uradio. Onaj ko je dozvolio da se Tači nađe tamo gde mu nije mesto trebalo bi da oseća stid. Ne verujem da će osećati stid. To jeste bio pokušaj da se Srbija izbaci sa te velike fotografije pobednika u Prvom svetskom ratu i da ono što smo osvojili velikom pobedom naših predaka sada izgubimo. Nisu uspeli u tome. Da li su nas uvredili? Jesu. Ali nisu uspeli da nas ponize i odvedu tamo gde nam nije mesto - istakao je ministar.

Upitan da prokomentariše da li je 11. novembar za nas Dan pobede ili Dan primirja ministar Vulin je rekao da je za Srbiju to, bez svake sumnje, Dan pobede.

- Dan primirja je možda bio za neke druge. Za nas, koji smo pobedili u Prvom svetskom ratu tako što smo preživeli. Srbiji je bilo namenjeno potpuno uništenje. Srbija je trebalo potpuno da nestane. Podsetiću vas na saopštenje austro-ugarske vrhovne komande koje kaže da 1915. godine prestaje da izdaje Kominike sa srpskog ratišta jer srpske vojske i države više nema, da više nema o čemu ni da se izveštava. Nama je bilo predviđeno potpuno uništenje. Mi smo pobedili, za nas je to Dan pobede. A za one koji su se možda malo posvađali to je bio Dan primirja. Nas su hteli da unište - objasnio je on.

VULIN: Borba za bolji Novi Sad i za sve ciljeve koji su dobili podršku građana!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dolores

pre 5 godina

Iduci put srbi ne treba da primaju udarce za druge vec da neprijateljsku vojsku puste na zapad, cuvaju svoju zadnjicu, jer im niko nece reci hvala.

Aleksandra

pre 5 godina

Predsednik je predstavio Srbiju kao jednu dostojanstvenu zemlju.

milos

pre 5 godina

To su formalnosti,svi znaju koliko je Srbija zasluzna za oslobodjenje.

Ivana

pre 5 godina

Predsednik Srbije jeste doneo pravu odluku, a njegovo hrabro i dostojanstveno reagovanje u nezgodnoj situaciji samo govori o tome, kakav narod je na manifestaciji prezentovao, on predstavlja vredan narod, koji zaslužuje poštovanje!

Olja

pre 5 godina

Presednik Vucic je hrabar covek i ponosan na svoj narod!

Mare

pre 5 godina

Srbija je zemlja pobednica u Prvom Svetskom ratu i svaki pokušaj umanjenja njenog značaja, kao ovo u Parizu, je bezuspešan. Vučić je hrabro predstavio našu zemlju i naš narod. Svaka čast za hrabrost i dostojanstvo.

Vuk

pre 5 godina

Bilo je uvredljvo i neprijatno! .Ali nas predsednik se poneo kao pravi drzavnik, dostojanstveno!

stefkA

pre 5 godina

Upravo tako on je ostao hrabar doso je da predstavlja Srbiju a svoje licne stavove nije hteo da iznosi zadrzao je za sebe i hvala mu

ljiljana12

pre 5 godina

Mislim da je ovo bilavelika i ozbiljna greska organizatora, ali se nadam da je Francuska svoju gresku uocila i shvatila

Dusko

pre 5 godina

Ne mogu oni nas da ponize. Mi znamo ko smo i sta smo.

nikola

pre 5 godina

I posle svega, tu smo, stojimo cvrsto, ponosni na nase pretke koji su dali zivote za otadzbinu Srbiju. O Srbijo zemljo prkosa i ponosa.

Dara

pre 5 godina

Srbija je ponosna na svoju istoriju,na svoje heroje takodje j na svog aktuelnog predsednika koji ne posustaje u svojim diplomatskim potezima i svojoj kvalitetnoj politici!

Vladimir

pre 5 godina

Sigurno da Predsedniku Vučiću nimalo nije bilo prijatno zbog propusta koji se dogodio tokom obeležavanja Dana pobede u Parizu.

Stojan

pre 5 godina

Aleksandar Vucic je imao puno razloga da napusti ceremonije,ali on je tu predstavljao Srbiju kao jednu od pobednica prvog svetskog rata, pokazao je pre svega odgovornost prema palim srpskim vojnicima.

ana

pre 5 godina

Upravo tako on je ostao hrabar doso je da predstavlja Srbiju a svoje licne stavove nije hteo da iznosi zadrzao je za sebe i hvala mu

BillaBilja

pre 5 godina

Ovako se ponasa drzavnik.Interesi drzave su na prvom mestu.Sta treba da prekinemo ekonomsku saradnju sa Francuskom, da istoj objavimo rat..da niko vise ne poseti Pariz..

misko

pre 5 godina

Predsednik je sve podneo hrabro i treba mu dati orden za to. Nije mu bilo lako al je izdržao. Ipak je to važan datum.

Mitar Odović

pre 5 godina

Važno je i u teškim situacijama ponašati se dostojanstveno.

Mitar Odović

pre 5 godina

Važno je i u teškim situacijama ponašati se dostojanstveno.

aca

pre 5 godina

Da li je bio slučajan ili nameran propust franuskih vlasti ne bitno velikog propusta je bilo, ali se naš predsednik poneo dostojanstveno !

Marko

pre 5 godina

Veoma sramotan potez Francuske. Predsednik je pokazao da je veliki čovek.

Mila

pre 5 godina

Predsednik Aleksandar Vucic je jos jednom dokazao koliko postuje svoj narod.Svima je pokazao kako treba da se i u najtezim trenutcima ostane dostojanstven i ponosan

Dan

pre 5 godina

Srbija je podnela veliku žrtvu u Prvom svetskom ratu i propust ovakve vrste nije smeo da se dogodi, ali je Srbija dostojanstvena i neće dozvoliti da ovaj incident utiče na dalje odnose sa Francuskom.

Sara

pre 5 godina

Srbija je uvek na tapetu onima koji ne znaju sta da rade sa narodom koji hrabro, na svojim nogama, stoji i bori se!

zarkokoric78

pre 5 godina

Predsednik postupio kao pravi drzavnik na pravi nacin.

Klara

pre 5 godina

Nisu uspeli da nas ponize. Uvredili nas jesu. Svaka čast predsedniku na suzdržanosti.

Filip

pre 5 godina

Situacija u Parizu je bila izuzetno teska i neprijatna, odluka predsednika da ostane i dostojanstveno predstavlja Srbiju bila je drzavnicka i velika, i skidam mu kapu na tome. Srbija nece nikome dozvoliti da je ponizava, ali nece ni sklanjati nikome, borimo se za nase interese.

Danijela

pre 5 godina

Njegova veličina je u tome što zna da ostane hladne glave u najtežim situacijama.

Toma

pre 5 godina

Jedanaesti novembar je nas praznik, i opet smo uzdignute glave podneli niske udarce.

Milica

pre 5 godina

U Prvom svetskom ratu smo bili i žrtve i heroji.U Parizu Vučić je bio i više nego heroj koji je osvetlao obraz našim junacima i našim žrtvama.

Marina

pre 5 godina

Naš predsednik je dostojanstveno i ponosno ostao na manifestaciji.

Kiki

pre 5 godina

Nije bilo lako u Parizu, a predsednik je ispravno postupao.

aca

pre 5 godina

Neke odluke,zavisno od situacije i kada nije lako,moramo brzo doneti....Vučić se po meni dobro postvio.

DEJAN

pre 5 godina

Mogao je Vucic da napusti i ode sa te manifestacije,ali on je tamo predstavljao Srbiju,koja je jedna od pobednica Prvog svetskog rata.

Dehan

pre 5 godina

Mesto na kojem je sedeo predsednik je najmanje bitno

Dehan

pre 5 godina

ovim su pokazali koliko su uz nas I koliko zele da nam pomognu

Natasa00

pre 5 godina

Drago mi je da naš predsednik nije napustio Pariz,sladio bih se Tači.

Milan

pre 5 godina

Ако су и хтели да нас понизе - нису успели захваљујући достојанственом понашању правог државника какав је наш председник. Ако су и хтели да га изнервирају и да га натерају да раније оде из Париза - нису успели, тако да им је једино остало да нам упуте извињење и да признају грешку.

selektor

pre 5 godina

Vučić je pametno postupio i nije zbog jedne bolesne provokacije izolovao Srbiju od ostatka sveta.

Milan

pre 5 godina

Ovakvu odluku je bilo teško doneti, ali je jedina ispravna.

Ivan

pre 5 godina

Jeste mu bilo teško,ali je ostao zbog Srbije i njenog naroda.

drena

pre 5 godina

Mi Srbi smo velikog srca oprastamo i kad nam je najteze, bar su se izvinuli i to je ljudski.

kontesanera

pre 5 godina

Odluka koju je doneo Vučić je hrabra i ispravna i pozitivna za politiku naše zemlje.

jasminajo

pre 5 godina

Svakako, predsednik se poneo kako i dolikuje dostojanstveno. Bruka je što francuski zvaničnici nisu odreagovali, izgleda da je ipak sve to bili i tako isplanirano, da se naša država stavi u drugi plan.

Lela

pre 5 godina

Ko zna koga su potplatili Šiptari da bi tano bio Tači.. Još u drugom redu. I ko zna koliko.

lepotica

pre 5 godina

Raspored sedenja u Parizu nije odraz nepostovanja našeg predsednika Vučića, već poštovanje, odnosno ne poštovanje žrtava koje je Srbija podnela u Drugom svetskom ratu. To je ono što nam najviše smeta i boli. Kakvo god objašnjenje blilo, ne može da opravda sedenje peredstavnika Albanaca sa Kosova iz predsednika Putina, koji nemaju ni najmanje zasluga za krvavo izvojevanu slobodu naše slavne vojske.

mikica

pre 5 godina

Izvinjenje je upućeno i to je u ovom trenutku najbitnije. Ipak ovakve greške nisu smele da se dese.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija