• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

15.11.2018

18:12

(VIDEO) AKO NAPADNU SEVER KOSOVA, ALBANCI RIZIKUJU TOTALNI RAT: Vojni komentator Miroslav Lazanski upozorava da sa SRBIJOM NEMA IGRE!

Politika

(VIDEO) AKO NAPADNU SEVER KOSOVA, ALBANCI RIZIKUJU TOTALNI RAT: Vojni komentator Miroslav Lazanski upozorava da sa SRBIJOM NEMA IGRE!

Podeli vest

Ukoliko pokušaju da napadnu sever Kosova, Albanci rizikuju da izazovu totalni rat! Vojska Srbije je u ovom trenutku najjača sila u regionu i to šiptarski ekstremisti nikako ne bi smeli da zaborave

Ovo upozorenje stiže od vojnog komentatora Miroslava Lazanskog, koji govoreći o najavi Hašima Tačija da će 'vojska Kosova' imati razmešten čitav jedan puk na severu pokrajine, kaže da je to nemoguće sprovesti bez dozvole komande KFOR, ali i lokalnih Srba. Sve drugo, upozorava Lazanski, predstavljalo bi veliku opasnost za bezbednost čitavog regiona.

Srbija štiti Srbe

Srbija je uspela da zaštiti nacionalne interese, da sačuva i ojača prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, te da sačuva naše ljude na području Kosova i Metohije, kaže Marko Đurić šef Kancelarije za KiM.

Srbi spremni da reaguju

Lazanski kaže da Albanci sa Kosova sve češće najavljuju formiranje vojske i slanje jednog njenog dela na sever, ali da to u praksi neće biti nimalo jednostavno.

- Postoje garancije, doduše usmene, da na sever Kosova ne sme da uđe bilo koja naoružana formacija bez dozvole KFOR i lokalne samouprave, odnosno Srba sa severa pokrajine, a čak su i Amerikanci rekli da formiranje vojske mora da bude u skladu sa kosovskim ustavom, što znači da im je potrebna saglasnost Srpske liste... Trenutno nema bilo kakve vojske na severu, ali hipotetički Albanci mogu da smeste u turističke autobuse 200 ili 300 ljudi u civilu, prevezu ih na sever pokrajine, doture im uniforme i sutradan se probudimo sa razmeštenim pukom na severu! To se može sprečiti ukoliko tamošnji Srbi i službe na vreme reaguju i jave da se nešto neuobičajeno dešava... - naglašava Lazanski. On, međutim, veruje da takav ili sličan plan ne bi mogao da prođe.

(VIDEO) I ONI BI DA RATUJU SA PUTINOM: U Rusiji na minus 35 jedu sladoled, a NATO TEHNIKA CRKAVA I NA MINUS 9!

- Kad samo pitao predstavnike Srpske liste da li bi Srbi u tom slučaju mogli da se samoorganizuju, dobio sam zagonetni smešak, što sve govori... Ovo jeste veliki bezbednosni izazov za Srbiju, ali naša zemlja je danas najmoćnija vojna sila na prostoru bivše SFRJ. Od svih armija u regionu jedino je rumunska jača, pre svega zbog broja stanovništva i jače ekonomije. Mi smo pokazali radikalno jačanje vojske. Imamo više tenkova nego francuska kopnena vojska. Oni imaju 200 tenkova 'leklerk', a mi 212 tenkova i trebalo bi da dobijemo jo 390 modernizovanih tenkova iz Rusije. Nismo mi više zemlja sa kojom se može tek tako igrati... - rekao je Lazanski.

Rusija će pomoći

Rusija je spremna za saradnju i pomoć u rešavanju kosovskog pitanja. Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN je pravni okvir koji treba da se poštuje prilikom traženja kompromisa, ističe Aleksandar Čepurin, ruski ambasador.

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste i poslanik u kosovskom parlamentu, ocenjuje da je zabrinjavajuće to što međunarodna zajednica i dalje ćuti na ideju Prištine da formira 'vojsku Kosova'.

- Dok neko Albancima sa Kosova ne kaže da ne mogu imati vojsku, sve drugo, sve izjave u oblandama mogu se ocenjivati kao davanje zelenog svetla. Srpska lista je protiv takozvane vojske Kosova jer to nije u interesu Srba iz pokrajine. Eventualno slanje vojnog puka na sever Kosova predstavlja realnu opasnost i ugrožavanje mira ne samo na Kosovu već i u celom regionu. KFOR mora da reaguje na ovakve provokacije - podvlači Simić.

KFOR: Nećemo dozvoliti

Komandant KFOR Salvatore Kuoči, na drugoj strani, tvrdi da ta vojna misija neće dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje mira.

(FOTO) ALBANCI ZLOUPOTREBILI FOTOGRAFIJU TAČIJA I PUTINA: Jurili ga po hodnicima u Parizu, a sada ga PREDSTAVLJAJU KAO PRIJATELJA KOSOVA!

- Vojnici KFOR neće dozvoliti jednostrane poteze koji bi na bilo način vodili u nekakvu eskalaciju sukoba. Svi oprečni stavovi moraju biti rešavani za stolom - poručio je Kuoči.

Kosovo nema šanse da postane nezavisna država

Rusija će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Rezolucijom 1244 i Ustavom Srbije. Kosovo nikada neće biti nezavisno, niti će postati članica UN, smatra Nenad Popović, lider SNP.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ss

pre 5 godina

JNA je bila je jača nego sada pa je svugde poražena

Nikola

pre 5 godina

Albanska vojska se i radi zato da štiti svoje granice koje su jasne i to jasnije nego granica sa RH i BiH i ako ih Srbija napadne eto ja prvi idem da branima albance nema više onakvog ispiranja mozga ko 91g.

Rade

pre 5 godina

Prvo nauči da pišeš, jadan li si, i nepismen....

Peca

pre 5 godina

IZDAJA brate to nas ubi !!!!!? Ima li ideaje I danas????

Saradžogla

pre 5 godina

Ја не дајем минусе а када се иритирам дајем одговор.Шесет и неке када сам служио ЈНА за неколико дана сам увидео да БРЕ,КОЈЕ БРАТСТВО И ЈЕДИНСТВО?Мрзе се срби међусобно а камоли да има мржња између срба и хрвата?Срба и муслимана?Краљевчанин мрзи Нишлију? ... Још онда сам говорио ДА ЈУГОСЛАВИЈИ НЕ ТРЕБА СПОЉЊИ НЕПРИЈАТЕЉ!Међусобно има да се поубијамо.И ТАКО ЈЕ И БИЛО! ... По јачини војске света има скала од 126 држава.Хрватска је на 63 а Србија на 85.Колико да се зна истина!

miloš

pre 5 godina

Lazanski se svojim naručenim tekstovima srozao na najniže grane.

Kurto

pre 5 godina

A sta ce hrvatima fantomi.Tu im je NATO.Jednom je bila OLUJA a drugi put CUNAMI.Vama ce da dodju Kozaci da vam otpevaju neku pesmu da vam ne padne moral????

Grigorije MMM

pre 5 godina

Čemu služe ove priče? Ako Šiptari već hoće da se zahebu, neka se zahebu. Ne vidim razlog da ih ti, Lazanski, upozoravaš da se ne zahebu.

Juznoprugas

pre 5 godina

U totalnom ratu mi ostajemo sami a ceo zapad staje na stranu siptara!Rusi su nas izdali 1908 kad su dozvolili Austrougarskoj aneksiju Bosne na stetu Srpskog naroda.U I svetskom ratu nisu ni krocili na Balkan,a tek desantom 1999 dali nam laznu nadu na Pristinskom aerodromu.Tj malo zakuvali pa utekli!Tri puta nas ispalili sad ce kao da nas podrze...

sotir zvani djubre

pre 5 godina

Ako je to rekao Lazanski onda je sve u redu hahahaha!

pravednik

pre 5 godina

Što to znači najjača u regionu!? Pa tada ćete se boriti protiv Amerikanaca, a tu su vam šanse baš nikakve.

Mili

pre 5 godina

Kakva srpska vojska? Pa kad ste trebali da bilo sta obranite - izgubili ste. Pozdravite se sa Kosovom, Presevom, Sandzakom I Vojvodinom. Caooo luzeri!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija