• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin

16.11.2018

22:30

SRBI NE OSTAVLJAJU PRIJATELJE NA CEDILU, NAPAD NA RUSIJU U UN: Srbija glasala protiv REZOLUCIJE O KRIMU!

Politika

SRBI NE OSTAVLJAJU PRIJATELJE NA CEDILU, NAPAD NA RUSIJU U UN: Srbija glasala protiv REZOLUCIJE O KRIMU!

Podeli vest

Treći komitet Generalne skupštine UN usvojio je najnoviji nacrt Rezolucije o stanju ljudskih prava na Krimu u kojoj se između ostalog navodi da nasilno zauzimanje tog poluostrva predstavlja ilegalan čin i kršenje međunarodnog prava, a među 26 zemalja koje su glasale protiv nacrta Rezolucije bila je i Srbija

Nacrt Rezolucije pod imenom "Stanje ljudskih prava u Autonomnoj Republici Krim i u gradu Sevastopolju, Ukrajina" usvojen je u četvrtak sa 67 glasova za, 26 zemalja je glasalo protiv, dok su 82 bile uzdržane.

Protiv nacrta dokumenta su, pored Srbije, glasale Rusija, Jermenija, Belorusija, Bolivija, Burundi, Kambodža, Kina, Kuba, Severna Koreja, Eritreja, Indija, Iran, Kazahstan, Kirgistan, Mjanmar i Nikaragva. Protiv su glasale i Južna Afrika, Južni Sudan, Sirija, Tadžikistan, Uganda, Uzbekistan, Venecuela i Zimbabve.

(VIDEO) LEGENDARNI GENERAL DELIĆ: 5. OKTOBRA NAREDIO SAM: KO SKOČI NA SRPSKI TENK DA GA LIKVIDIRAJU, Legiju smo čekali sa šest praga...

U Rezoluciji je osuđen politički motivisan progon državljana Ukrajine i Rusiji je upućen poziv da oslobodi sve Ukrajince koji su ilegalno zatočeni na okupiranom Krimu i na teritoriji Rusije. Nacrt Rezolucije poziva Rusiju da prestane da „primorava stanovnike Krima da služe u oružanim snagama ili rezervnim vojnim jedinicama Ruske Federacije".

Rezolucija će se na dnevnom redu Generalne skupštine naći u decembru.

(VIDEO) RUSIJI OTMAJU KALINJINGRAD! Baltičke zemlje krenule na Putina, HOĆE DA GA ISTERAJU IZ SRCA EVROPE!

SRPSKA VOJSKA I POLICIJA DOBILE CRVENE LINIJE - Po svaku cenu sprečiti EGZODUS SRBA SA KIM: Vanredno zasedanje bezbednjaka u Beogradu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
atila_bič_božji

pre 5 godina

Kad će pred UN stići rezolucija da se aMerika,NATO i sl.ne mešaju u unutrašnje stvari država u svetu i ne izazivaju ratove?Pa da glasamo!

Ateista

pre 5 godina

Neće biti mira na ovom svetu sve dok se i to krivoslavno zlo Rusija ne očisti sa lica zemlje ko šta se na vreme izbrisala prokleta Vizantija?

VLADO

pre 5 godina

Ja kurcevi zemalja nezna se ko je gora fukara!!!

Pupi

pre 5 godina

Sada kad se otkrilo da je opljačkana i uništena Tesla banka u RH eto Pupovac odlučio da ide posle 23g u Vukovarsku "Kolonu sećanja na hrvatske žrtve velikosrpske agresije" a šta će sada na to da mu kažu Vučić i četnici i vojvode koji su ti koji bi prvi trebali da otkriju gde su završile pare iz Srbije koje su išle u tu banku za Srbe u RH e svi srpski mediji o gome ćute a hrvati nema zašto da se bune kad su pare tamo.... Večernjilist.hr SJEĆANJE NA ŽRTVE Milorad Pupovac odlučio - U Vukovar stiže u subotu

Vlah alija

pre 5 godina

Čestitke srbiji da se nalaze na spisku sa najjadnijim državama sveta od venecuele preko irana do severne koreje mislim stvarno sramota da nemože veča da bude

Gane

pre 5 godina

Могу да им пљуну под прозор па да се на то оклизну.Живела Русија и словенски дух.

Sneza

pre 5 godina

Kada se pogleda spisak zemalja vidi se da smo u dobrom društvu. Po broju stanovnika, to je više od polovine planete, a vrednosti su im drugačije od "zapadnih" vrednosti.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija