• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2018

22:45 >> 22:50

EU PREDAJE ŠIPTARSKIM TERORISTIMA INTERPOLOVU BAZA PODATAKA?!: Prištini se ne sme dozvoliti da to ima...!

Politika

EU PREDAJE ŠIPTARSKIM TERORISTIMA INTERPOLOVU BAZA PODATAKA?!: Prištini se ne sme dozvoliti da to ima...!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je večeras da zapadne zemlje vrše pritisak koji je veoma opasan po interese Srbije i može da omogući eventualno članstvo Kosova u Interpolu

- To bi bio presedan i bezobrazna politizacija Interpola - rekao je Drecun za TV Pink.

On je kazao da je moguće da glasanje bude pozitivno po Albance sa KiM, dodao je da se nada da je Srbija na međunarodnom planu dosta uradila, te podsetio da je miinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio na moguće veoma štetne posledice po profesionalni deo delovanja Interpola.

- Ovo nije profesionalno, ovo je politizacija Interpola i ako Interpol dozvoli sebi takav presedan izgubiće ulogu koju treba da ima - rekao je Drecun. 

SRBI NE OSTAVLJAJU PRIJATELJE NA CEDILU, NAPAD NA RUSIJU U UN: Srbija glasala protiv REZOLUCIJE O KRIMU!

Kako je naveo, u slučaju članstva Kosova u Interpolu baza podataka te organizacije došla bi u ruke onih protiv kojih se Interpol bori. 

- To je veoma trezveno razmišljanje Stefanovića i dobro upozorenje i verujem da će ono imati odgovarajuću snagu da predupredi moguće negativan razvoj događaja - rekao je Drecun.

Foto: Reuters

On je podsetio na podatke o kriminalu na KiM, koji su objavljeni, a prema kojima su, kako kaže, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji označeni kao vođe organizovanih kriminalnih grupa.

SRPSKA VOJSKA I POLICIJA DOBILE CRVENE LINIJE - Po svaku cenu sprečiti EGZODUS SRBA SA KIM: Vanredno zasedanje bezbednjaka u Beogradu!

Drecun je ponovio da je jedina šansa za rešenje kosovskog problema dijalog kojim bi se postigno rešenje "obostrano prihvatljivo ili pođednako neprihvatljivo za obe strane", podsetio je da se nedavno i na Savetu bezbednosti prvi put čula reč kompromis, te naveo da su i dve supersile,koje su imale potpuno suprotstvaljene stavove o tom pitanju, prvi put približile stavove. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Šiptarski i albanski narko karteli finansiraju mnogo šta u EU. Ako im dođe u ruke Interpolova baza podataka, pitanje je ko će sve biti meta kada krenu međusobno da se razračunavaju. Znamo mi šta to znači. Znaju li briselski službenici, policije članica Interpola? Treba neko podrobno da im objasni kako izgledaju odmazde različitih mafijaških grupa. Srbija ima odlične službe bezbednosti, tako da će svi građani biti zaštićeni. Kao i Srbi na KiM. Ostali bolje neka razmisle pre nego što prekrše sve međunarodne norme i prime teritoriju tzv. Kosova u Interpol, jer anarhija iz podzemlja će se preseliti na ulice, čak i na neočekivano visoka mesta, čak i kabinete. Ovo je poslednje upozorenje koje vam šalje Srbija po tom pitanju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija