• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

19.11.2018

21:12

TAČI DAO 1.300.000 EVRA DA GA SKINU S POTERNICE INTERPOLA: Pada odluka o članstvu lažne države u svetskoj policijskoj organizaciji!

Politika

TAČI DAO 1.300.000 EVRA DA GA SKINU S POTERNICE INTERPOLA: Pada odluka o članstvu lažne države u svetskoj policijskoj organizaciji!

Podeli vest

Ratni zločinac i bivši šef terorističke OVK Hašim Tači, koji se predstavlja kao premijer lažne države Kosovo, platio je Amerikancima 1,3 miliona evra kako bi ga skinuli sa poternice Interpola!

Prištinski mediji objavili su juče, na dan početka zasedanja Generalne skupštine Interpola na kojem se sutra glasa o prijemu lažne države u svetsku policijsku organizaciju, da je Tačijev kabinet angažovao lobističku firmu 'Balards' iz SAD kako bi mu popravila imidž u svetu. Američki lobisti dobiće za dve godine čak 1.248.000 evra, plus sve dodatne troškove! Ovaj novac, tvrde upućeni, Tači pre svega koristi da bi pokušao da svoje ime izbriše sa Interpolove poternice!

Hrkalović i Popović-Ivković: Kosovo ne sme ući u Interpol

Državne sekretarke MUP Biljana Popović Ivković i Dijana Hrkalović nastavile su juče u Dubaiju razgovore sa predstavnicima delegacija koje će učestvovati na Generalnoj skupštini Interpola kako bi još jednom iznele argumente koji ukazuju na to da takozvano Kosovo ne može postati članica sveske policijske organizacije.
Kako je saopšteno, s obzirom na vezu predstavnika kosovskih institucija sa kriminalnim strukturama, ulaskom tzv. Kosova u Interpol stvara se mogućnost da baze podataka o osumnjičenima dospeju u ruke kriminalaca i terorista.

Traži još novca

Prema navodima prištinskih medija, vlada lažne države Kosovo nedavno je izdvojila dodatnih 100.000 evra za Tačijev kabinet.

"Američka firma 'Balards' posluje i sa albanskim premijerom Edijem Ramom, a Tačijeva ideja jeste da popravi svoj međunarodni imidž. Predsedništvo je odluku o plaćanju lobista obrazložilo težnjom da se približe američkoj vladi. Iako je od potpisivanja ugovora prošlo godinu dana, Predsedništvo je tražilo dodatna sredstva. Vlada je odgovorila na zahtev i izdvojila dodatnih 100.000 evra za konsultantske usluge, ali nije navedeno striktno za šta tačno ide novac. Posao je sklopljen bez tendera. Tačijev kabinet plaća 52.000 evra mesečno za 'strateške konsultacije', a za dve godine platiće Amerikancima 1.248.000 evra", piše 'Gazeta ekspres'.

Da postoje ozbiljne indicije da su Albanci spremili ogroman novac za kupovinu glasova u Interpolu, potvrđuje i ministar policije Nebojša Stefanović, dodajući da postoji i pritisak Zapada da lažna država uđe u ovu organizaciju.

SRBIJA IMA KECA U RUKAVU! Lazanski ZAGRMEO zbog SKANDALOZNE odluke Interpola!

- U Prištini neki već slave! Nezahvalno je prognozirati šta će biti, ali mi ćemo se boriti. Pravni akti koje su UN donosile govore da tzv. Kosovo nije članica UN, niti je država posmatrač, što je uslov za članstvo u Interpolu... - rekao je Stefanović koji je još jednom upozorio na brojne opasnosti od eventualnog prijema lažne države u Interpol.

- Zabrinuti smo zbog mogućeg curenja podataka iz Interpolove baze prema teroristima. Treba misliti i o tome da se neki ljudi iz vrha prištinskih institucija već nalaze na Interpolovim poternicama. Međutim, nekada politički razlozi zemalja koje podržavaju tzv. Kosovo imaju prednost nad profesionalnim. Nekada se popusti pod velikim pritiskom saveznika tzv. kosovske nezavisnosti - upozorava Stefanović.

Srbija ima šanse

Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije kaže da žestoki zapadni pritisci mogu, nažalost, dovesti do novog poništavanja međunarodnog prava.

HARADINAJ OTKRIO BOLESNI ŠIPTARSKI PLAN! Ako zaustavimo robu iz Srbije, za 30 dana pašće vlada u Beogradu ili će priznati Kosovo!

- Za članstvo u Interpolu potrebna je dvotrećinska većina, ali od onih koji glasaju. Ako države koje su protiv kosovske nezavisnosti ne glasaju, to je za nas minus. Tu su i politički razlozi, jer države koje su priznale Kosovo žele da ga proguraju u Interpol kako bi dokazale da je to normalna država. Međutim, osnovano se strahuje da bi Albanci politički zloupotrebili članstvo - zaključuje Zečević.

Ameri kršili propise, Šiptari konstantno provocirali Srbe

Prvi dan zasedanja Generalne skupštine Interpola obeležio je skandal i niz kršenja pravila rada ove organizacije. Generalni sekretarijat Interpola je mimo procedura preuzeo predsedavanje Skupštinom, a sednicu je umesto Južnokorejca Kina Džonga Janga vodila Amerikanka Meri Rodrigez, koja je na svoju ruku tumačila prigovore država, uključujući i primedbe Srbije na program rada Generalne skupštine Interpola.
Osim toga, "kosovska delegacija" je fotografisala srpske predstavnike i u jednom trenutku čak nasrnula na njih!?!

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mima

pre 5 godina

Evropa i svet su zaboravili da ce poverljivi podaci iz Interpola da dodju u ruke Albanskih terorista.

Olaf

pre 5 godina

Sve je moguce sto se tice ovih ratnih zlocinaca tako da verujem da su spremni na sve i da igraju vrlo,vrlo prljavo

Vesna

pre 5 godina

Preplatio si se brate mili ! Navukli te Ameri sada, pa vidi šta ćeš....

Penzioner

pre 5 godina

Boze dragi, pa ovi siptari, zlocinci kao da "beru" dolare i evre sa grane !!! A obican narod na Kosovu, albanci i Srbi, zive kao u 19 veku !!!

Daca

pre 5 godina

Mnogo truda ce biti ulozeno da se Srbija izbori sa ovakvim nepravdama.Ali na kraju Srbija pobedjuje.

Milenko

pre 5 godina

Ovim se objašnjava ponašanje Interpola koji zarad ličnog interesa pojedinaca narušavaju ugled ovoj organizaciji.

Miss

pre 5 godina

Oni sve plaćaju...pitam se koliko je platio mesto iza Putina, u Francuskoj!?

Mirjana

pre 5 godina

Tači jedino kriminalnim radnjama i ucenama može nešto da postigne, ali ni to nije večno, tako da mu ni ta kupovina da se skine sa interpolove poternice neće pomoći!

Mašnica

pre 5 godina

Prljavim novcem pokusava da skine ljagu sa sebe.

saska

pre 5 godina

Neko mora da im donira te pare a ko ce drugi nego zapadne sile

Jasna

pre 5 godina

Neke stvari se ne kupuju novcem. Ovaj zovek je zao.

Nikola

pre 5 godina

Popraviti i oprati krvlju prljave ruke ,za jos prljaviji novac nece ici. Lobisti mozda rade svoje, no Taci treba da je svestan da je pravda spora ali dostizna

Mija

pre 5 godina

Zalosno je sto se dozvoljava da ratni zlocinci,koji bi trebali da su u zatvoru do kraja zivota,kupuju slobodu novcem.To sto je dao novac da ga skinu sa poternice,ne znaci da ga pravda nece stici.Bog sve vidi.Od Bozije kazne nece moci da pobegne.

Vladimir

pre 5 godina

Lako je potrošiti pare koje su lako stečene kriminalom.

PARE

pre 5 godina

Pa ako je moguće to sve rešiti sa parama kako idiotski pišete pa ZAŠTO onada to Srbija ne reši sa parama pa ZAŠTO se toliko troši za naoružanje kad se može na ovo ako se može ili da se namesto za naoružanje taj novac da za to da se KUPE od albanaca Gazivode i hidroelektrana...? Zašto nije Vučić platio francuzima da ga stave u PRVI RED pored Kolinde a ne onako da mu pokažu gde je mesto predsednika države koja je pokrenula taj rat?

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Ulaskom tzv.Kosova u Interpol najviše bi profitirali Tači,Haradinaj,Veselji,Čeku i družina....

Aco

pre 5 godina

Jos jedan primer nepostovanja prava i pravde od Tacija i zalosna cinjenica kako svet danas funkcionise.

Jana

pre 5 godina

Takav kriminalac kad tad docice na red i treba da odgovara za sva nedela koja je nacinio

Vladdimir

pre 5 godina

Pa dobro... Mi smo, za iste potrebe, platili 1.300 evra ruskoj agenciji “Nikolaj, davaj” kako bi lobirali za Srbiju, pa ćemo videti ko će pobediti...

ana

pre 5 godina

Pritisak zapada je veći nego ikad, ali ima pravde.

Jeca

pre 5 godina

Znamo dobro ciji lobi je jedan od najjacih u svetu, prilicno smo nemocni. Borba sa vetrenjacama se nastavlja, ali ne treba odustajati, jednom ce valjda i svetlo pravde zasijati.

selektor

pre 5 godina

Ako prime tzv.Kosovo u Interpol, to će biti velika bruka i sramota za svet i Evropu i dokaz da je pravo pravda umrla.

Krle

pre 5 godina

Postoje brojne opasnosti od eventualnog prijema lažne države u Interpol.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija