• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

20.11.2018

23:16

LAZANSKI UPOZORAVA NA OPASNE PLANOVE ŠEFA SDA: Bakir Izetbegović naoružava stranku!

Politika

LAZANSKI UPOZORAVA NA OPASNE PLANOVE ŠEFA SDA: Bakir Izetbegović naoružava stranku!

Podeli vest

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator, upozorava da odlazeći član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović naoružava paravojne formacije svoje SDA, što može izazvati novi krvavi rat u regionu

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da se BiH mora naoružavati jer će biti lak plen Srbiji i Hrvatskoj, koje troše novac na skupo oružje, Lazanski ističe da njegova izjava podseća na situaciju uoči rata 1992. godine.

- Ni Srbija ni Hrvatska nemaju nikakvih teritorijalnih aspiracija prema BiH, niti joj prete. Bosni preti samo jedna stvar, a to su pokušaji nasilnog menjanja Dejtonskog sporazuma. Tumačenje Izetbegovićeve izjave zavisi od toga da li je mislio na naoružavanje paravojnih formacija svoje SDA ili Bošnjaka unutar Oružanih snaga BiH. Svako stranačko naoružavanje je destabilizujući faktor na prostoru BiH i uvod u mnogo ozbiljniju krizu, pa bi na to međunarodna zajednica morala da obrati pažnju - podvlači Lazanski.

AMERI U PARANOJI! PUTIN PREUZIMA INTERPOL, vodiće ga general Aleksandar Prokopčuk, SAD PUKLE I NA KOSOVU!

Prema njegovim rečima, s druge strane, rešenje za ovaj problem i za celu BiH je kompletna demilitarizacija.

- Ukoliko je Izetbegović govorio o potrebi naoružanja Oružanih snaga BiH, nije moguće naoružavati posebno Bošnjake, jer su Srbi, Bošnjaci i Hrvati u jedinstvenim oružanim snagama. Oni su u zajedničkim kasarnama. Da li će jedna osoba imati više oružja od druge?! To je malo smešno... - zaključuje Lazanski.

NEMA MILOSTI! ČISTKA SRBA U SARAJEVU: Dodik najavio smene svih "nepodobnih" u Predsedništvu BiH!

 

Vulin: Brinu me Izetbegovićeve pretnje!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da ga brine kad Izetbegović predstavlja Srbiju i Srbe kao pretnju i tako traži opravdanje za naoružavanje BiH.
- Bosna može da se naoružava u meri u kojoj o tome odluče njeni legitimni organi. To Srbija kao zemlja čuvar Dejtonskog sporazuma ne vidi kao pretnju. Međutim, brine me Izetbegovićeva izjava o potrebi naoružavanja BiH uz opravdavanje tvrdnjom da su Bošnjaci sve više ugroženi politikom koja se vodi na srpskoj strani - naglašava Vulin.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirjana

pre 5 godina

Banatska "LAZANJO" prolupao si covece aza rad 1200 eura jer si pic.ka bio i ostao jer si folks dojc i uvek bio Madjarusa.Bolje ti je izgubi se iz skupstine jer ces najebati isto kao i ostali.Vreme vam se proiblizava "LAZANJO".Pic.o neces dug veruj nam.Da si bio uz Lucica ili dunjura i nesto bi vredeo ovako si samo Vucicev svaler.

Tijana

pre 5 godina

Sa koje strane ce vise napadati i sa koje pre jadni mi da se cuvamo?

Marija

pre 5 godina

Nepada iver dalje od klade strasno kakav otac jos gori sin

baranja

pre 5 godina

Valjda mu nije namera da kao i njegovi preci zapocne ratne sukobe?!

Jovan

pre 5 godina

Isto je postupio i Alija krajem 1991e godine i svi znamo kakav je pakao nastao u Bosni zbog toga. Ako mu i sin nema gram mozga pa ponovi isto to onda nas ceka haos

Vera

pre 5 godina

Mislim da i on trenutno provocira da vidi reakcije.Mada mu ne treba verovati,genetika mu losa!

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Izetbegovićeva vladavina zasnovana na politici straha i uzbunjivanja naroda.Mislim da su bošnjaci dovoljno propatili i da su dovoljno mudri da su prozreli njegovu politiku.

Ivana

pre 5 godina

Verujem da Lazanski zna o čemu priča i nadam se da do novih tenzija ili sukoba neće doći jer ih je bilo i previše.

Miki

pre 5 godina

Mislim da Izetbegović puca u prazno, a siguran sam da Dodik koji sad predvodi predsedništvo BiH to neće tolerisati niti dozvoliti.

marica

pre 5 godina

Mrznja se nastavlja...samo u razlicitim oblicima.

NikolaS

pre 5 godina

sa ovakvim stvarima smatram da treba mup da se sluzi,a ne novine i mi.

Mirko

pre 5 godina

Stvaranje paravojnih formacija je izuzetno opasno u BiH, posebno ako se radi po Alijinom šablonu.

Marijana

pre 5 godina

Srbiji ovo ne stvara nikakvu smetnju. Zasto ljudi i dalje potenciraju za oružjem,sve moze mirnim putem i dogovorom.

Nevena

pre 5 godina

Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

Dejan

pre 5 godina

Svi smo zabrinuti ovakvim tonom od strane Bakira!

Nikola

pre 5 godina

Novi insajder sa losim i zlocinackim namerama, ne bas cistog uma i vidjenja

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Od Bakira Alojinog sina može se očekivati svašta ali sigurno ne da sadi ruže i da se zalaže za mir,jer on gleda svoj profit.U Predsedništvo je ugurao 2 svoja čoveka ali to je loša računica.

minja03

pre 5 godina

Ovo su sve usijane i ne dokazane glave oko nas.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija