• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.11.2018

18:15

OČEKUJE SE ODGOVOR EVROPSKE UNIJE! Brisel sprema reagovanje na odluke Prištine!

Politika

OČEKUJE SE ODGOVOR EVROPSKE UNIJE! Brisel sprema reagovanje na odluke Prištine!

Podeli vest

U Evropskoj komisiji u Briselu za Tanjug su večeras najavili da se u najkraćem roku očekuje odgovor EU na odluku vlasti u Prištini da podignu takse na srpske proizvode na 100 odsto

- EU radi na reakciji povodom odluke kosovske vlade da podigne takse na srpske proizvode na 100 odsto - rečeno je Tanjugu u Briselu. 

EU je 6. novembra već zatražila od kosovskih vlasti da hitno objasne odluku o povećanju taksi od tadašnjih 10 procenata na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Brisel je ocenio da takva odluka ”podriva regionalnu saradnju i nije u skladu sa principima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i Kosova. 

- Ove odluke su jasno kršenje kosovskih obaveza unutar CEFTA. EU očekuje od Kosova, koje trenutno predsedava CEFTA, da se u potpunosti uskladi sa svojim ovabezama i opozove ove mere - poručila je tada portparolka EU Maja Kocijančić. 

I u izjavi za Tanjug povodom uvođenja taksi na robu iz Srbije Kocijančić je podsetila na saopštenje šefice EU diplomatije Federike Mogerini dato nakon poslednje runde dijaloga 8. novembra, u kojem se Kosovo i Srbija pozivaju da osiguraju ”uslove pogodne za dijalog i da se uzdrže od reči, akcija i mera koje su u suprotnosti sa duhom normalizacije”. 

ŠIPTARI HOĆE RAT! Zbog sumanute odluke Prištine o podizanju taksi na srpske proizvode VUČIĆ SAZVAO SASTANAK DRŽAVNOG VRHA!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Ocekujemo da oni koji su se umesali i sada snose deo posledica svojih sticenika.

Jasna

pre 5 godina

Definitivno sada moraju da se oglase..ovo nije samo udar na Srbiju..ovo je udar na Medjunarodnu zajednicu

Bozidar

pre 5 godina

Pristina treba da ukine takse i vrati se dijalogu ,mir i stabilnost su kljucni

Neda

pre 5 godina

Ove pogubne odluke Pristine su jasno krsenje kosovskih obaveza unutar CEFT-a. EU ocekuje od Kosova, koje trenutno predsedava CEFT-a, da se u potpunosti uskladi sa svojim obavezama i opozove sto hitnije ove mere.

Brže

pre 5 godina

Brže reaguj, Brisele! Sada vidiš ko destabilizuje region.

Mirjana

pre 5 godina

Ako radi kao sto ucestuje u dijalogu reakcija ce stici kasno. Ako to ne urade expresno i ne opale ih po usima ,sledeci su na meti ostrascenih

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija