• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.11.2018

17:34 >> 17:35

PREDSEDNIK VUČIĆ: Vojvodina će ponovo biti na čelu NAPRETKA I PROSPERITETA SRBIJE!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ: Vojvodina će ponovo biti na čelu NAPRETKA I PROSPERITETA SRBIJE!

Podeli vest

Verujem da će Vojvodina ponovo biti na čelu kolone napretka i prosperiteta Srbije kao što je bila ranije, a država će dati i učiniti sve što može i više nego do sada, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljujući nova ulaganja.

U intervjuu za Dnevnik RTV povodom 100. godišnjice od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji koja je obeležena danas u Novom sadi otkrivanjenm spomenika kralju Petru I Karađorđeviću i svečanom akademijom, Vučić podseća da je Novi Sad dobio tri fabrike, koliko nije za 40 godina, koje zapošljavaju 5.000 ljudi.

"Vaša kuća dobija novu kuću, modernu zgradu, lepšu i bolju od prethodne, koju su agresori srušili. Obnovili smo i obnavljamo kompletnu infratsrukturu, gradimo nove puteve, uradićemo brze saobraćajnice i autoput prema Zrenjaninu, Zrenjanin - Beograd. U Zrenjanin dolazi jedna od najvećih kineskkih investicija, otvorio sam pre neki dan fabriku u Kuli, prvu posle mnogo vremena, a Kula je nekad bila industrijski centar...", nabrojao je Vučić.

Ukazao je da mnogo treba da se uradi u Bačkoj Palanci, Baču, Vrbasu, Somboru i Apatinu, kada je reč o Južnobačkom okrugu, kao i u Kikindi.

Zrenjanin će, kaže, biti potpuno drugačija slika, a sa njim i druge opštine u srednjem Banatu, Žitište, Sečanj, Srpska Crnja..., kada "Linlong" dođe i započne posao.

Dodao je i da će Pančevo, sa dolaskom ZF-a, uz očekivanje da će ta kompanija doći sa RND centrom, biti potpuno drugačiji grad, a onda ostaje da se u južnom Banatu uradi dosta u manjim opštinama, poput Alibunara, Plandišta, Kovina...

Radiće se, kaže, na razvoju turizma, ali pre svega na zapošljavanju, kao i na dovođenju sve više naučno intraživačkih centara u Vojvodinu. 

"To je naša budućnost. Verujem da će Vojvodina, koja je mnogo godina, do pre 30 godina, bila ispred centralne Srbije, a sada ne računajući Novi Sad, ima mnogo siromašnih, uz podršku države ponovo biti na čelu naše kolone napetka i prosperiteta. Sve što može da uradi država će uvek dati i mnogo više nego do sada", poručio je Vučić.

Kako kaže, na današnjem obeležavanju 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji čule su se jasne poruke da je Srbija otadžbina ili domovina svima, a ne samo Srbima.

Presrećan je, kaže, ponosan i počastvovan što je danas otkrio spomenik kralju baš u Novom Sadu.

- Lako je imati spomenik kralju Petru Prvom u bilo kom gradu u centralnoj Srbiji, ali ovde u Novom Sadu, to je posebna čast i naročiti ponos - rekao je Vučić.

Takođe, srećan je što su ljudi aplaudirali kada je govorio o Majdarima.

- Nisu svi Mađari srećni zbog 1918. i nemoguće je da budu ali oni danas, nadam se, doživaljavaju Srbiju kao svoju domovinu isto toliko koliko mi poštujemo njihovu ogromnu ljubav prema Mađarskoj i mađarskom narodu i dobro se razumememo, rekao bih nikada bolje - ocenio je Vučić. 

Mislim i da sa drugima - Rumunima, Slovacima, Ukrajincima i Rusinima, i Makedoncima.... živimo dobro, ali uvek može još bolje, kaže Vučić.

- Ali, oni dele sve naše probleme i muke i oko želje za poboljšanje životnog standarda i oko svih drugih iskušenja, teških političkih, kroz koje kao zemlja i narod moramo da prođemo - ukazao je on. 

Komenatarišući aktuelnu situaciju na KiM, Vučić kaže:

- Mi ćemo sada kao država i naš narod na KiM svakako dana, od danas pa ko zna do kada, morati da se borimo sa tim i drugim problemima.To je za nas veliki izazov, teška borba, teška muka, ali ćemo biti uz svoj narod i uspevaćemo i simbolično i suštinski ćemo pokazivati da ne mogu da ugroze opstanak našeg naroda - poručio je Vučić. 

Srpska država je snažnija nego što je bila, uspešnija nego što je bila, ponovo je počela da pobeđuje i verujem da ćemo uspeti da izađemo iz ovih problema, da će rezultat na kraju - uz sve naše muke i probleme - da smo sačuvali mir i da je Srbija opet pobedila. 

Na konstataciju novinara da atmosfera danas u društvu ne ide u prilog tezi da su Vojvođanke pre 100 godina bile prve žene u Evropi koje su dobile pravo glasa, Vučić kaže da ne možemo očekivati da danas svi misle isto, a naročito ne u eri društvenih mreža.

- Nemojte da očekujete da svi misle isto i nemojte da očekujete da je to posebno moguće u eri društvenih mreža. Ne postoji zemlja u svetu u kojoj ta vrsta etra nije zatrovana jer uvek morate da budete krivi svima za sve - rekao je Vučić.

Kaže da je cilj države da ima normalno društvo koje teži razvoju, uz "spuštanje strasti kada je to moguće", ali ne po cenu, ističe, urušavanja različitosti.
 

(VIDEO) VUČIĆ PRED VIŠE OD 12.000 GRAĐANA U NOVOM SADU: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Vojvodina je zahvaljujući separatističkoj politici Bojana Pajtića godinama išla u pogrešnom smeru.Došlo je novo vreme i vlast tako da je sada na odličnom putu.

Klek

pre 5 godina

Sofija Kovacevic:Taj Pajtić je doveo Vojvodinu na najniže grane .Njeni građani su živeli ispod granice siromaštva. Sada je se Vojvodina postavila na zdrave noge i građani osećaju boljitak.

branka

pre 5 godina

Vojvodina je zamajac i pokretac privrede Srbije.

Tijana

pre 5 godina

Vojvodina je deo Srbije i napredovace zajedno.

Bozidar

pre 5 godina

Vojvodina je pogodna za nove fabrike i dolazak stranih investitora

Ilija

pre 5 godina

Vucic se brine o svom narodu i obecao je da ce smanjiti nezaposlenost a sa novim investitorima to cini konstantno.

Blizanac

pre 5 godina

Ovako se predvodi zemlja i narod! Bravo predsednice!

Simic

pre 5 godina

Kako Srbija raste tako i Vojvodina napreduje, bravo.

cune

pre 5 godina

Samo dobra ekonomija i mir i stabilnost države i eto napretka još većeg.

ana

pre 5 godina

Vojvodina je i ranije bila motor razvoja ex Jugoslavije, devastirana nakon petooktobarskih promena, danas se podize i prednjaci kada je u pitanju privredni razvoj.

Daliborka

pre 5 godina

Vojvodina je potencijal koji se mora iskoristiti i postati motor razvoja Srbije.

Dusica

pre 5 godina

Konacno da grad kao sto je Novi Sad dobije zasluzenu paznju i da se o njemu brine na pravi nacin. Toliko potencijala godinama neiskoriscenih za vreme prethodne vlade.

Boki

pre 5 godina

Srbija nije samo Beograd, ovo je dokaz za to, Novi Sad i Vojvodina pokretac ekonomskog napredka Srbije.

Sanja

pre 5 godina

Novi Sad je danas najponosniji grad u celoj Srbiji.

Sanja

pre 5 godina

Srbija je ponosna na svoje pretke i na sve ono sto su oni za nju cinili.

Pera kojot super genije

pre 5 godina

Ne znam ko ovo čita, ali malo pažnje molim. Fabrika šavnih cevi u Uroševcu se snadbeva limom iz Smedereva, sad je trenutak da se napravi fabrika šavnih cevi u Srbiji i da se uzme tržište Šiptarima.

Maja

pre 5 godina

Puno potencijal i to bas tako i treba iskoristiti!

Strahinja

pre 5 godina

Vojvodina sa svojim poljoprivrednim kapacitetima moze da hrani citav Zapadni Balkan.

Sanja

pre 5 godina

Zahvaljujuci politici koju vodi predsednkk Vucic i sadasnja vlada sve vise se investira u fabrike i puteve sto je jasan pokazatelj prosperiteta Srbije. Samo napred

Mila

pre 5 godina

Vojvodina će uz pomoć stranih investitora i podrške države uzeti kormilo napretka Srbije!Očekujemo otvaranje fabbrika u Somboru, Vršcu i Apatinu!

Gujarat

pre 5 godina

Oce u kurcu sta srbin dograbi on to I unisti tu nema vise prosperiteta jedino ako se vrate oterani Nemci I madjari moze od Vojvodine Nesta da bude a ovako srbo Cetnicke orde dokrajcuju Ono sta 1986 za pocese

Oporavak

pre 5 godina

Vojvodina se polako, ali sigurno oporavila od opozicionih pojedinaca i onih koji su je unistavali, a cinjenica je da tu danas lezi veliki potencijal za nas privredni razvoj.

Ana

pre 5 godina

Vojvodina je pravi raj za srpsku privredu, odlican je pokretac celog razvoja privrede i tako i treba da bude!

Iva

pre 5 godina

Jer Vojvodina nije krava muzara. Bravo predsedniče!

Jovana

pre 5 godina

Srbija cvrsto ide napred u celosti, svaki njen deo, bez izuzetka!

Nevena

pre 5 godina

Zaista sjajno! Nove investicije doprinece prosperitetu celog regiona, sto je ogroman uspeh! Bravo!

Mašnica

pre 5 godina

Predsednik dovodi nove investicije u Novi Sad.

perica

pre 5 godina

Samo treba maksimalno iskoristiti sve raspoložive resurse.

Mrrrr

pre 5 godina

Ravnomerni razvoj svih delova Srbije omogućava da naša zemlja istraje na putu ka EU.

Slavica

pre 5 godina

Vojvodina je deo Srbije koja je puna raznoraznih ljudi,drugih nacija drugih vera,ali ista ljubav. Bitno je da postoji mir, kao i prijateljstvo.

marija

pre 5 godina

vojvodina je najlepsi deo Srbije treba ulagati svakog dana i da sve vise bude bolja lepsa i uspesnija

Milos

pre 5 godina

Ulaganja u razne gradove u Srbiji ne prestaju, pre neki dan je otvorena fabrika u Kuli, uskoro ce se ulagati u Sombor i Apatin. Sve su to gradovi u Vojvodini. Sadasnja vlast na celu sa predsednikom Vucicem misli na svaki deo nase zemlje.

maria

pre 5 godina

Svaki deo nase zemlje ce se razvijati podjednako!Nadamo se da ce Vojvodina u buducnosti povraiti svoje mesto i biti na celu napretka i prosperiteta.

Mikica

pre 5 godina

Novi Sad je prelepo mesto koje krasi Srbiju i uvek ce biti tako.

Gujarat

pre 5 godina

Vojvodina je oteta okupirana 1918 godine srbija je 1945 godine kada su komunisti srbi isterali 300,000 nemaca I madjara na selili Srbe Koji su tako dobili srpsku vecinu a naseljavanje srba u vojvodinu Sa Kosova CRNE gore I central ne srbije je nastavljeno I posle 1945 godine tako da danas u Vojvodini ima preko 70% srba

Dehan

pre 5 godina

Doslo je do nove vlasti I vojvodina je sada na pravom putu

selektor

pre 5 godina

Vojvodina ima ogroman potencijal i zaslužuje da bude vodeća snaga naše privrede.

Ratko

pre 5 godina

Garantovana sloboda, ravnopravsnost, napredak su jako važni segmenti u životu.

hag

pre 5 godina

Po svoj prilici,Vojvodina će ubrzo samostalno krenuti ka tom boljem prosperitetu.

Lala

pre 5 godina

Војводина је одувек била крава-музара....Тако ће и остати...!

Tea

pre 5 godina

Vojvodina i svaki deo Srbije je bitan i treba se ulagati i razmisljati o ljudima u svim delovima Srbije

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija