• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

28.11.2018

09:12

VESIĆ: Ispitivanje pred američkim sudom pokazalo da je Jeremić duboko upleten u lopovluk

Politika

VESIĆ: Ispitivanje pred američkim sudom pokazalo da je Jeremić duboko upleten u lopovluk

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić kaže da je jučerašnje višesatno ispitivanje Vuka Jeremića pred američkim sudom o njegovim vezama sa optuženim Patrikom Hoom pokazalo da je Jeremić duboko upleten u lopovluk najvišeg nivoa kao i da deo novca koji sada troši u Srbiji za političku kampanju potiče iz ovog kriminala

- Kako drugačije objasniti da je američki tužilac Jeremića ispitivao satima, a da su u sudu čitani njegovi mejlovi koje je razmenjivao sa međunarodnim lopovima poput Hoa, u kojima su se otvoreno dogovarali kako da podele novac i prevare druge partnere u poslu - primećuje Vesić. 

On u izjavi za medije kaže i da je jasno o kakvim se poslovima radi samo ako se pogledaju šifrovani mejlovi Patrika Hoa Kataru gde on nudi "nove igračke"”, što je, kaže Vesić, bila njegova lozinka za najmodernije i skupo oružje.

On smatra i da Srbija treba da bude veoma zainteresovana za "slučaj Jeremić" koji se vodi pred američkim sudom, jer je, kako navodi, očigledno da su ovi sumnjivi poslovi koje sada ispituje američko pravosuđe počeli u vreme dok je Jeremić u ime Srbije bio predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

- Sada je više nego jasno da je Jeremić Ujedinjene nacije koristio kao paravan za saradnju sa međunarodnim kriminalcima čime je naneta ozbiljna šteta i Srbiji, i OUN - napominje Vesić.

VUK JEREMIĆ SE OPASNO UPLAŠIO: Advokatu dao 1.000.000 dolara da ga brani na sudu u Njujorku!

On zaključuje da je nakon jučerašnjge ispitivanja Jeremića pred sudom u SAD, jasno poreklo njegovog novca. 

On potiče iz međunarodnog kriminala i sada je jasnije zašto je ambasada Katara iz Berlina Jeremiću platila 200 hiljada dolara, ako se zna da su njegovi drugari i ovoj zemlji prodavali oružje - konstatuje Vesić.

Kaže i da, na osnovu pisanja svetskih medija, ne može da ne primeti da se Jeremić pred optužbama američkog tužioca branio rečenicom da je "samo pravio veze i otvarao vrata", te zaključuje: 

"Otvarao je vrata kod međunarodnih kriminalaca sa kojima je pravio poslove a svi znamo da nijedna vrata nije otvorio kako bi nekoga sprečio da prizna lažnu državu Kosovo".

Vuk Jeremić svedočio je juče na suđenju Patriku Hou, bivšem ministru unutrašnjih poslova Hongkonga i generalnom sekretaru fondacije Čajna enegdži fand komiti (CEFC), optuženom za pranje 2,9 miliona dolara i korupciju. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joca

pre 5 godina

Svima je jasno da je upleten i nadam se da ce odgovarati za sve to pred sudom.

Todor

pre 5 godina

Jeremić je najljigaviji bezkrupulozni ljudski otpadak. Sviraće on klavir skrštenih ruku sa Patrikom zajedno.

Marko Lučić

pre 5 godina

Nisam siguran da se i Jeremić ne nađe iza brave.

ana

pre 5 godina

Bice jos zabavnije kada klupko lopovluka pocne da se odmotava, nece Jeremica izvuci ni najbolji advokati koji je zasigurno vec angazovao.

Igor

pre 5 godina

Ma dosta se Jeremić bahatijo našim parama, uopšte mi ga nije žao. Lopov neopevan.

dana

pre 5 godina

Ogromne svote dolara na njegovom racunu su vec pokazale da je lopov i prodana dusa!!

zoran

pre 5 godina

A kad će neki od lokalnih secikesa da odgovara pred nekim našim sudom? Prošle godine svaki dan je bila euforična kampanja da gosp Rodić duguje 3,000.000 eura za neplaćen porez. Pa jel' platio ili je ostavljen na miru da krcka novac? I koliko je još takvih rodića? A kad se plati pogrešno obračunat porez na imovinu, to ne može da se vrati, nego ostaje kao poreski kredit (glupog li naziva, oteto, a onda se to računa kao tzv kredit).

Srđa

pre 5 godina

Došlo vreme za naplatu konačno i kod Jeremića, sad nek plati za sve što je krao od naroda.

Teodora93

pre 5 godina

Dobro je poznato javnosti da je Jeremic oduvek krao i lagao narod!

aco78

pre 5 godina

Počelo klupko da se odmotava. Biće tu još svašta...

NatalijaM

pre 5 godina

Ovo je pocetak Jeremicevog kraja! Nijedan lopovluk ne moze vecno da potraje! A tek nece njegov!

mrav

pre 5 godina

Milion dolara dao advokatu, pa dal je ovo moguce sta ja citam i posle taj Jeremic objasnjava kako je na legalan nacin dosao do novca.

Vanja

pre 5 godina

Pokazalo se koliko mu je stalo do svog naroda a koliko do sebe.

Petar

pre 5 godina

Samo što Jeremić nije još obavešten. Tek će da bude!

rade

pre 5 godina

Gradjani su svesni kakvim poslovima se bavi Jeremic i njegova ekipa

Boka

pre 5 godina

Jeremic je pokazao ko je i sta je dok je vladao tako da mi sve znamo o njemu a on neka gleda sada kako ce da se odbrani.

Lili

pre 5 godina

To da je Jeremic upleten u lopovluk nije nista novo.

Anastasija

pre 5 godina

Jadan ovaj narod koji je davao glasove za Jeremica...Pa mi Srbi bi u roku 15 dana bili gladni da nam je on predsednik Drzave

marija

pre 5 godina

Napokon će sve njegove malverzacije biti otkrivene.

Mečka igra

pre 5 godina

Jeremić se koprcao koliko je mogao, a sada je mečka zaigrala i pred njegovim vratima.

Jelena

pre 5 godina

Nije Amerika tako daleko. Ovde moze da maze oci svima, ali tamo ce morati da odgovara za svoja dela. Nece moci da krivi Vucica da mu je i to smestio.

miki

pre 5 godina

To smo i znali ne mogu pare na račun tolike biti od poštenog rada!

Radovan

pre 5 godina

"Zaklela se zemlja raju da se tajne znaju". Pa i ako se ne saznaju za zivota kriminalaca, lopova i prevaranata, saznaju se posle njihove smrti da kao nasledje njihovim potomcima ostave, osim para, jos i stid i sram.

SS

pre 5 godina

Trajla be,trajla be,pocepaće Vuku bulju u zatvoru ,pa vremenom može na gej paradu.

mara

pre 5 godina

Jeremicu je dosao kraj. Niko ko je pokrao Srbiju, ne moze da bude ne kaznjen za to, pa tako i gospodin Jeremic.

Ana

pre 5 godina

To smo i ocekivali, istina izadje na videlo, kad tad..

Iva

pre 5 godina

A ne nismo znali, mislili smo da je izuzetno pošten čovek.

Mile

pre 5 godina

Ovo odavno znamo, ali dobro je da je konacno potvrdjeno od strane suda

Aki

pre 5 godina

Nisam ni sumnjali u Jeremiceve kriminalne radnje

Jovana

pre 5 godina

Svako odgovara za svoje postupke i dobro je da je tako.

Olja

pre 5 godina

Bilo je samo pitanje vremena kada će sve Jeremićeve malverzacije i kriminalne radnje izađi na videlo.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija