• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

28.11.2018

22:15 >> 22:16

ISTI POLICAJCI KOJI SU VUČIĆA 'NAMESTILI' U POTOČARIMA, SADA DODIKU ne daju da ga čuvaju SPECIJALCI SRPSKE!

Politika

ISTI POLICAJCI KOJI SU VUČIĆA 'NAMESTILI' U POTOČARIMA, SADA DODIKU ne daju da ga čuvaju SPECIJALCI SRPSKE!

Podeli vest

Na službeni i-mejl šefa kabineta Milorada Dodika stiglo je obaveštenje u kom Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH obaveštava predsedavajućeg tročlanog predsedništva da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika te direkcije, ne može da unosi oružje u zgradu Predsedništva BiH

Pre nego što je stupio na dužnost u Predsedništvo BiH, Dodik je za Politiku izjavio da prihvata samo obezbeđenje policije Republike Srpske u Sarajevu jer "nema poverenja u te zajedničke jedinice koje su do pre tri meseca htele da me hapse i pretresaju mi kuću".

Iz Sipe navode da su pokrenuli istragu!

Dodik u izjavi za Alternativnu televiziju ponavlja da ne želi da ga čuva bilo ko izuzev policije RS, te objašnjava da postoji zakonska mogućnost da se napravi ugovor s drugim agencijama, što znači sa policijom RS.  
- Nemam poverenje u njih, značajan deo njihovih pripadnika je usmeren protiv RS, nemam nameru da budem glineni golub. Niti želim da me izlažu kao metu. Ako neko hoće da Predsedništvo BiH ne funkcioniše može da postupa na ovaj način, a ja bez svog obezbeđenja ne želim tamo da idem - rekao je Dodik.

Banjalučki mediji objavljuju dokument Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, uz naglasak na to da je ovaj akt potpisao direktor te direkcije Mirsad Vilić.

KOMANDANT NATO ZALEDIO KOSOVO: Zbog napada na Srbiju preti vam izolacija!


Visoki funkcioneri Dodikove stranke u ovom dokumentu pronalaze paralelu i sa time što je Vilić "u julu 2015. zabranio pripadnicima MUP RS ulazak u Memorijalni centar Potočari kada je izvršen pokušaj atentata na Aleksandra Vučića", tadašnjeg premijera Srbije.
         
- Zato Vučić nije imao nikakvu zaštitu. Vilićevu smenu tada je zatražio i Dragan Mektić, ali to se nije desilo, nije čak ni suspendovan, a kamoli da je protiv njega otvorena istraga, jer to nije dozvolila američka ambasada u BiH - iznosi svoje uverenje za novinsku agenciju Srna Staša Košarac, funkcioner SNSD i poslanik te partije u parlamentu BiH.

Još nije poznato kako će biti rešeno pitanje Dodikovog obezbeđenja u Sarajevu, ali je pre nekoliko dana ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač novinarima rekao da će Dodika i dalje obezbeđivati pripadnici MUP RS.

Pojasnio je da Zakon o direkciji omogućava da ljudi koji su do sada bili pratioci Dodika to i ostanu.

BRITANAC IZ EU TRAŽI OD SRBIJE DA SE NE BRANI OD PODMUKLIH ŠIPTARSKIH NAPADA! Mekalister, u kom svetu ti živiš?!

I bivši zamenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Uroš Pena, banjalučkim medijima pojašnjava da saradnja svih bezbednosnih agencija u BiH mora da postoji da bi bio čuvan predsedavajući Predsedništva BiH ali da, što se tiče fizičkog obezbeđenja, "nema nikakvih problema da ga čuva MUP RS" i da postoji mogućnost dogovora o tome.

- Na osnovu podeljenih uloga u sistemu, policija Srpske može to da radi, ali nikako sama. Moraju saznati od čega ga štite, a da bi to uspeli, moraju se koristiti podaci Obaveštajno-bezbednosne agencije, federalne policije, Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) i ostalih. Ne zna MUP Srpske šta ko radi u Travniku i Zenici i kakve su tamo moguće bezbednosne pretnje - rekao je Pena, prenose mediji u RS.

Foto: Informer

Iz kabineta člana Predsedništva BiH iz RS za agenciju Srna rekli su da su Dodik i članovi njegovog kabineta "dobili pretnje smrću zbog postavljanja zastave RS u kabinetu srpskog člana Predsedništva". Navode da je pretnja stigla s nemačkog broja telefona i da je nepoznata osoba vređala predsedavajućeg Predsedništva BiH i njegove saradnike poručivši da će ih sve zapaliti.

(VIDEO) SRBIJA NIJE IZGUBILA ČETIRI RATA, NEGO SAHRANILA ČETIRI CARSTVA, a uskoro će SAHRANITI I PETO...!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazo

pre 5 godina

I sta bi na kraju? Niko da odgovara za pokusaj ubistva? Ne daj se Milorade, samo guraj svoju pricu, jaci si od njih.

Romanija

pre 5 godina

Lazo:Dodik će sesigurno izboriti da mu obezbeđenje bude policija iz RS.

ruzica

pre 5 godina

davno je neko morao da odgovara za ovo..ali ocito istorija se ponavlja

Sara

pre 5 godina

Boze,koliko siptarski mozak moze daleko da ide...

Vitez Kojo

pre 5 godina

Neka on to svoje licno obezbedjenje vodi kod kuce u Laktasima da ga cuvaju i tamo neka glumi serifa.Sad se nalazi u Sarajevu i mora se ponasati u skladu sa pravilima.

vida

pre 5 godina

ovo je cista laz to je rejting sa sebe, stiglo ga ono sto je dosad govorio o muslimanima sada to treba da se naplati.

Tijana

pre 5 godina

Ni ovo ni nista slicno nece zaustaviti njihov pad , a nas uspon.

Marko

pre 5 godina

Hoće da ostane nezaštićen, pa da pokušaju nešto.

hag

pre 5 godina

Vučko je smjestio sam sebi putem vlastitih službi,i to zna i ptica na grani,a srbi ponovno ispadaju klovnovi u vlastitom cirkusu s istom tačkom! Ovaj švercer cigara iz Laktaša,u Sarajevo može da povede snajku ;)

cvele

pre 5 godina

Dodik mora biti oprezan jer mislim da je Izetbegovic spreman na sve pa cak i na to da eliminise ovog naseg borca i junaka za prava Srba u BiH!

Ana

pre 5 godina

Sramota sta se radi u danasnje vreme, kao da smo na divljem zapadu! Ovakve pretnje visokom funkcioneru su za svaku osudu!

Vera

pre 5 godina

Jednostavo zakljucak,na daju nam da dignemo glavu a ona je u njihovim rukama.

Zoran Alimpic

pre 5 godina

Muslimanima iz Sarajeva se ne moze verovati jer su pod uticajem Bakira Izetbegovica koji je otvoreno za musilamnsku BiH i nestanak RS.

Zlatibor

pre 5 godina

Nije Ddik tolika budala za koga ga u federaciji smaraju i sigurno sebe neće dovoditi u nezgodan položaj!

Ivan

pre 5 godina

Drzi se i obavezno trazi svoje obezbedjenje, dokazi im da si najjaci.

Danijela

pre 5 godina

Vucic je njima trn u oku. Nije po njihovoj volji je l' je za mir. Zato im smeta od kada je dosao na vlast u Srbiji. Ocekivano je i ovo sa Dodikom. Nemaju mira. Njihova mrznja prelazi granice zdravog razuma.

zarkokoric78

pre 5 godina

Samo čvrsto Milorade i ne popustaj ni za jedan milimetar.

marijana

pre 5 godina

Bolest ne bira, Šiptari su se pogubili u svom ludilu.

Giša

pre 5 godina

To je samo dokaz više koga su srpski političari zapošljavali u zajedničkkm organima bezbjednosti pa sada niko od njih neće da ga čuva i postali lojalni Sarajevu Tako ti i treba Mile a ti si i ono malo profesionalaca što je bilo u VRS i MUPu otjerao na ulicu i prihvatio dupeuvlakače oko sebe.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija