• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.11.2018

13:21

ONI NE ZNAJU GDE BIJU! SNS podržala predlog da se usvoji zaključak kojim se osuđuje napad na Borka Stefanovića, PSG ODMAH POVUKAO TAJ PREDLOG!

Politika

ONI NE ZNAJU GDE BIJU! SNS podržala predlog da se usvoji zaključak kojim se osuđuje napad na Borka Stefanovića, PSG ODMAH POVUKAO TAJ PREDLOG!

Podeli vest

Beogradski parlament danas nije usvojio zaključak kojim bi se osudio napad na Borka Stefanovića i sve vrste nasilja prema svim političkim akterima i to zahvaljujući odborničkoj grupi PSG Saše Jankovića! Iako su odbornici SNS-a prihvatili predlog PSG da se usvoji zaključak kojim se osuđuje napad na Stefanovića, Jankovićevi odbornici su odustali od njega, čim su čuli da zaključkom treba osuditi i pretnje Vučiću i Brnabićki i svako drugo nasilje

Naime, na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda odbornička grupa Saše Jankovića podnela je zahtev za dopunu dnevnog reda sa predlogom da se usvoji zaključak kojim se osuđuje napad na odbornika Borka Stefanovića.

Vladajuća većina u gradskom parlamentu na čelu sa SNS odmah je prihvatila da podrži predloženi zaključak.

Sa namerom da beogradski parlament pošalje jednoglasnu poruku da osuđuje sve vrste nasilja, bilo da se radi o predstavnicima opozicije ili vlasti, šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković podneo je i amandman da se predlogom Zaključka najoštrije osude napad na odbornika Borka Stefanovića i poziv na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić od strane Dveri, kao i poziv na silovanje premijerke od strane predsedavajućeg “Saveza za Srbiju” Željka Veselinovića.

Međutim Jankovićevi odbornici su odmah nakon toga povukli svoj predlog uoči samog usvajanje dnevnog reda sednice.

 - Odbornička grupa SNS osuđuje svaki vid nasilja. Želim zbog javnosti da naglasim da smo mi želeli da podržimo ovaj zahtev, ali su oni nakon našeg amandmana odustali od svog zahteva. Takođe, želim da naglasim da Srpska napredna stranka uvek osuđuje nasilje i da smatramo da tome nema mesta u našem društvu, ali i da pohvalim brzu reakciju MUP-a, koji je počinioce priveo u najkraćem roku - rekao je Mirković na sednici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 5 godina

Ovaj bivsi ZG stvarno nezmna gde bije,,budi dosledan ,imaj svoj stav covece,,a ne pljujes pa lizes!

neo

pre 5 godina

Naravno da ne znaju gde biju ovi iz PSG-a,samo nek ostanu tako nebitni i rastrojeni,bolje za Srbiju.

Maja

pre 5 godina

SNS osudjuje nasilje,i bori se protiv nasilja,a takodje nece dozvoliti da nasilnici prodju ne kaznjeno.Ocito je da opozicija je zatrovana mrznjom prema Predsedniku Srbije,i da neznaju vise na koji nacin da privuku paznju,posto radom nisu sposobni da se dokazu,i zadobiju poverenje gradjana.

slucajna

pre 5 godina

Koje su to Jankoviceve budale na celu sa Jankovicem. Ako nesto neko nece sto nece, ako hoce sto hoce. Ne znaju sam ni sta hoce. Teraju sprdnju sa naradom kao i kada su bili na vlasti.

Petarkg

pre 5 godina

Toliko losih poteza ne radi ozbiljan i odgovoran politicar, mada on to i nije po meni ali protivljenju tog predloga samo zato sto se pominju i drugi politicari je odvratno i pokazuje koliko mrznje taj Jankovic ima prema svojim politickim protivnicima.

tisma

pre 5 godina

Naravno da su razumni ljudi predlozili da se osudi vandalski cin i napad na Borka Stefanovica!

jasminajo

pre 5 godina

SNS podržava svaki vid aktivnosti koje se odnose na ravnopravnost među strankama.Treba strogo osuditi napade ne samo na političare već i na novinare jer su u poslednje vreme sve češći napadi i na njih.

Dragojlo

pre 5 godina

SNS šta god da uradi ili predloži normalno opozicija ce sve demantovati i uništiti . Predsednik je osudio najoštrije napad na Stefanovica i odmah su uhapšeni i to opoziciji nevalja

marko

pre 5 godina

Od četiri navedena slučaja nasilja, tri su počinili upravo oni koji su inicirali predlog. Pa pošto ne mogu da osude sami sebe morali su predlog povući. Uskoro na ovu temu neće imati čime da se bave sem da sebe prozivaju.

NEĐA

pre 5 godina

Nasilnici moraju biti kažnjeni i šta ovima i z PSG-a nije jasno.

mitar

pre 5 godina

Ovaj Janković je puko ko zvečka, nije ni zakoračio u politiku, a već propo, poigrala se sudbina sa njim

Boki

pre 5 godina

To ti je SZS demokratija. Bivši zaštitnik građana. Dokaz kako je štitio - selektivno.

Nina

pre 5 godina

Sramno od strane opozicije, ovakvim potezima dokazuju da prpagirju nasilje i to ne kriju.

Jovana

pre 5 godina

SNS je osudila napad na Borka Stefanovica, a PSG se odmah uplasio, znaju oni da je SNS cista i da nema nikakve veze sa ovim napadom!

mimi

pre 5 godina

SNS osudjuje nasilje,i bori se protiv nasilja,a takodje nece dozvoliti da nasilnici prodju ne kaznjeno

Dunja

pre 5 godina

Ovaj lopovski savez ne da ne moze da dodje do vlasti, vec ce tesko svi zajedno i cenzus da predju. Toliko o njihovoj snazi.

Iva

pre 5 godina

SNS je najoštrije osudio ovaj napad i nema šta tu više da se priča.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija