• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

30.11.2018

13:22

RUSIJA ZVANIČNO OSUDILA PLANOVE ZA STVARANJE "VELIKE ALBANIJE"! Priština i Tirana PROVOCIRAJU, ako SAD i EU ne raguju, to znači da IMAJU NJIHOVU PODRŠKU!

Politika

RUSIJA ZVANIČNO OSUDILA PLANOVE ZA STVARANJE "VELIKE ALBANIJE"! Priština i Tirana PROVOCIRAJU, ako SAD i EU ne raguju, to znači da IMAJU NJIHOVU PODRŠKU!

Podeli vest

Rusija osuđuje najavu albanskog predsednika Edija Rame o stvaranju „jedinstvene albanske države", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

Tokom zajedničke sednice Vlade Albanije i kosovske "vlade", premijer Albanije Edi Rama je najavio plan stvaranja "jedinstvene albanske države u svim pravcima i svim aspektima". On je dodao i da je "vreme da se stavi tačka na licemerno razdvajanje" albanskog naroda.

"Mi odlučno osuđujemo ovu još jednu provokaciju u nizu, usmerenu na promovisanje ideologije 'velike Albanije'. Takva retorika može da uništi stabilnost na Balkanu i da bude recidiv međuetničkih konflikata, potkopavanje višegodišnjih napora međunarodne zajednice na obezbeđivanju mira u regionu", navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

ČEPURIN ODVALIO RAMUŠA: Tvrdnje Haradinaja u Vašington postu, su apsurd i OBIČNA KARIKATURA!

"Očekujemo nedvosmislenu reakciju SAD i EU na provokacije Tirane i Prištine, osudu koncepcije koja je usmerena na destabilizaciju Jugoistočne Evrope. Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosovskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtona i Brisela", zaključuje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
iva

pre 5 godina

Nadamo se da ce nadlezni vrlo brzo reagovati na ponasanje Pristine

stefan

pre 5 godina

Rusija je zvek bila uz Srbiju nikad nas nije razocarala ostavila na cedilu .hvala im za to

Relej

pre 5 godina

Prijatelju ili si jos mlad ili ne poznajes istoriju ili... A kada su to tacno bili uz nas?! Ne sjecam se bas nesto?!

dane

pre 5 godina

Ja vec duze vreme tvrdim da Pristina ina podrsku SAD ali i EU...nije mi jasno, zar EU na tlu Balakana zeli teroristicku drzavu i drzavu gde ce se prepakivati narkotici a odatle dalje ditribuirati po celom svetu???

Realista

pre 5 godina

@dane Vi ste baš idealista...EU nije imaginarno biće nego skup samodovoljnih i korumpiranih borokrata koji gledaju da napune svoje džepove pa makar to bilo i prljavim i krvavim novcem. Takvi nemaju ni osećaj časti ni morala, samo lični interes pa stoga i ne čude izjave i odluke iz EU. AKO se na predstojećim EU izborima smeni postojeća garnitura koja sada pokušava da što više natrpa džepove onda možda i dodje do promene EU politike i na delu.

Coa

pre 5 godina

Pa ja mislim da je i pticama na grani jasno da Šiptari ništa ne rade sami nego u dosluhu sa Amerikancima i EU.

Vera

pre 5 godina

Evropo napravite veliku Albaniju,a onda cete videti sa cime i sa kojim politickim profilom imate posla.Mislite da je Srbiji lako sa njima!

Dragojlo

pre 5 godina

Rusija je zemlja koja ima ogroman autoritet prema malim zemljama kao što je Priština , moraju da ih osude jer nemaju srama ni malo i ne boje se nikoga.

biki

pre 5 godina

Rusija nam je najveći prijatelj i Priština to zna zato i mogu samo da sanjaju o velikoj Albaniji.

cafe_colombia23

pre 5 godina

Neko mora urazumite ove teroriste . Inace ce cela Evropa osetiti posledice .

arsa

pre 5 godina

I svi znamo da imaju njihovu podrsku i da je to u stvari njihov projekat SAD i NATO.Pravo je pitanje za Rusiju, sta cete preduzeti u zastiti Srbije i ne samo Srbije.

Sofija

pre 5 godina

Drago mi je da je Rusija javno osudila postupke Prištine. Albanci nastavljaju sa provokacijama.

jasminajo

pre 5 godina

Sva prilika je da ukoliko Kosovo dobije nezavisnost da će pokušati da izdejstvuju pripajanje Albaniji čime bi se spojili u jednu državu i tako stvorili Veliku Albaniju. To je svima jasno samo ne znam zašto EU dozvoljava da se to i desi.

RINGISPIL

pre 5 godina

Sta je cudno, tri cetvrtine evropskih vlada opstaje na trgovini narkotika i oruzja. Svet je na pragu da se sve to razotkrije, sta mislite zasto Englezi beze iz EU. Jedno su sitni dileri a drugo su LIFERANTI.

Marko Lučić

pre 5 godina

Ne samo Rusiji nego nikom na svetu ne odgovara stvaranje Velike Albanije.

Ko

pre 5 godina

Razvlace Rusiju na dva fronta i na kraju ce njima da daju Ukrajnu, a nas ce Rusi da puste niz vodu za uzvrat, evo gledaj te. Zato sto smo sami ovo nam se desava, a odavno tvrdim da je Nacizam pobedio u Drugom svetskom ratu, evo to i vidimo poslednjih 30 godina, svi saradnici Rajha su nagradjeni.

perica

pre 5 godina

Da nemaju podršku SAD, ne bi smeli tako da se ponašaju.

Jovana

pre 5 godina

Rusija je okrenuta politici mira, ako SAD i EU ne odreaguju, znaci da ne zele mir na Zapadnom Balkanu!

Ljubo

pre 5 godina

Au ,pa nije nama problem ni u Rusima ,pa ni u EU ,kao i Americi ,vec u nama samim Srbima ,sta mi zelimo ,zasto smo spremni ,gde pogresismo i koga izdadosmo .U sta se pretvorismo .Mi bi sve da nam neko drugi nesto donese ,kao sto smo valjda ocekivali da ce nam jugoslovenstvo ( muslimani ,Hrvati ,Slovenci... sacuvati KiM , i eto gde smo sada .

Dragojlo

pre 5 godina

To albanci i rade jer su im sapnuli iz USA,EU a posebno iz USTASIJE REPUBLIKE!!!

mimi

pre 5 godina

nije mi jasno, zar EU na tlu Balakana zeli teroristicku drzavu i drzavu gde ce se prepakivati narkotici a odatle dalje ditribuirati po celom svetu?

Dejan

pre 5 godina

Rusiji je prekipelo da e SAD i London, igraju po Balkanu izazivajući nestailnost.

Lika

pre 5 godina

Hvala im što su dokazali da su po koji put uz nas.

Miki

pre 5 godina

Ako ih podržavju onda ce morati i Rusi da se umešaju

Iva

pre 5 godina

Nismo ni sumnjali da nas Rusija neće podržati.

Nemanja

pre 5 godina

Nije mi jasno ko jos moze ovako nesto da podrzi. Hvala Rusiji sto je uz nas.

mara

pre 5 godina

Rusija je uz nas. Sto je od velikog znacaja za nas narod na KiM.

Keks

pre 5 godina

Rusija je jos jednom pokaazala sta znaci biti nekome iskreni prijatelj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija