• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.11.2018

13:44

LEPE VESTI ZA SVE PENZIONERE! Mali: Počela isplata jednokratne pomoći!

Politika

LEPE VESTI ZA SVE PENZIONERE! Mali: Počela isplata jednokratne pomoći!

Podeli vest

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je za Tanjug da danas počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 dinara svim penzionerima, kako je to i najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić i dodao da je za tu namenu izdvojeno 5,2 milijarde dinara

- Taj novac smo uštedeli i zaradili. Ovo je još jedan način da našim najstarijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala za teret reformi koji su podneli. U oktobru je krenula isplata nikada većih penzija u našoj zemlji u odnosu na 2014. godinu - rekao je Mali i precizirao da su penzije od oktobra veće između osam i 13 odsto

Jednokratna pomoć penzionerima ukazuje na dobre ekonomske rezultate koji su ostvareni tokom godine, rekao je Mali i dodao da će i u narednim godinama biti veoma važna stopa rasta, kako bi se, kaže, nastavilo sa podizanjem životnog standarda.

Mali je rekao da je u skadu s tim ciljem, u Predlogu budžeta za 2019.godinu, opredljeno 35 mliijardi dinara više za penzije, odnosno 33 milijarde dinara za veće plate u javnom sektoru od 1.januara 2019.godine.

Ponovio je da će plate u javnom sektoru iduće godine biti većaizmeđu sedam i 12 odsto.

- Važno je da ekonomija Srbije raste, da smo i dalje odgovorni i da vodimo računa o svakom dinaru, a to što uštedimo usmerićemo ka poboljšanju životnog standarda građana - istakao je ministar.

PENZIONERIMA 3.000 DINARA STIŽE U PETAK! Đorđević najavio isplatu jednokratne pomoći

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Kako vi političari ne podnesoste nikakav teret reformi?

Milica

pre 5 godina

Odlične vesti za naše penzionere..To će im značiti!

una

pre 5 godina

Moja majka je jos koliko juuce dobila uplatu preko tekuceg racuna. Hvala vam.

Mija

pre 5 godina

Penzionerima je obecana pomoc i to obecanje je ispunjeno.

Jovana

pre 5 godina

Penzioneri su zahvalni drzavi, ovaj vid jednokratne pomoci samo pokazuje da drzava brine o njima, mimo skorasnjeg povecanja penzija!

Vuk

pre 5 godina

Penzioneri kao jedna od najvernijih gradjana,zaslužuje ovakvu nagradu a nadamo se i u buduće da će se takva praksa nastaviti

Lola

pre 5 godina

Drzava vodi racuna o najstarijim gradjanima.Sto je obecano to je ispunjeno.

Saradžogla

pre 5 godina

3000 хиљадарки! Туце хиљадарки па пута 12!И све то неколико година? Добар кредит са којим сам могао да подигнем нов кров и заменим стари.Својим парама а не да као босанска побегуља добијем на поклон стан? Као србин у Србији ПИТАМ ... Докле да трпим работе босанског српског лобија на челу са њиховим Вучићем? Вучићевићу,докле? Носићемо ми срби из Србије жуте траке око рукава.Дођи код нас у београдско село и одговори нашем председнику СНС ЗАШТО СУ ОПШТИНУ ВОЖДОВАЦ ПРЕУЗЕЛИ БОСАНСКИ СРБИ? Вучићевићу,да се прошетамо улицама и видиш И ОСЕТИШ како се излива канализација.Да слушаш како ме народ псује јер сви знају да сам СНС!

Milan

pre 5 godina

Sve pohvale za ministra i njegove saradnike, ovo ce vecini mnogo znaciti

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija