• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Anel Grbović

30.11.2018

18:24

ADVOKAT DEJAN VASIĆ: Uhapšeni Srbi sa KIM još uvek u pritvoru, žalba podneta ali odgovora iz Prištine nema?!

Politika

ADVOKAT DEJAN VASIĆ: Uhapšeni Srbi sa KIM još uvek u pritvoru, žalba podneta ali odgovora iz Prištine nema?!

Podeli vest

Advokat Dejan Vasić, koji zastupa policajca Dragišu Markovića kojeg su pripadnici ROSU uhapsili pre nedelju dana jer je navodno umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, podneo je žalbu na odluku o pritvoru do 30 dana koji je njegovom branjeniku određen nakon saslušanja

On za Informer kaže da je žalbu podneo u ponedeljak, ali da još uvek nije dobio nikakav odgovor.
- Žalbu sam podneo u zakonskom roku ali još uvek nisam dobio odgovor. Postoji rok za razmatranje žalbe i on je istekao. Možda čekaju dok se naša žalba prevede na albanski pa da je tek tada razmatraju,  kaže Vasić za Informer.

Policajac Dragiša Marković uhapšen je u ranim jutarnjim satima a na teret mu se stavlja da je odao službenu informaciju o ubistvu Olivera Ivanovića.

- On je navodno viđen kako razgovara telefonom na mestu gde je Ivanović ubijen. Tužilaštvo nije saopštilo sa kim je moj branjenik razgovarao, niti šta je navodno pričao preko telefona, kazao je Vasić.

Nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je stručnim veštačenjem mobilnog telefona i broja policajca Dragiše Markovića dokazano da je on u periodu odmah nakon ubistva više puta pozivao hitnu pomoć. 

Pored Markovića, specijalci ROSU, naoružani dugim cevima, uhapsili i policajca Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, kojima se na teret stavlja da su, takođe, umešani u ubistvo Olivera Ivanovića. Uhapšen je i Aleksandar Ćurić koji se verbalno suprotstavio hapšenju trojice sugrađana.

RAKIĆ ZA INFORMER: Zahtev o ujedinjenju Severne i Južne Mitrovice NEMA PRAVNI OSNOV, a to je Bahtiriju PORUČILA ČAK I PRIŠTINA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija