• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.12.2018

23:59

IVICA DAČIĆ: Očekujem pritisak Zapada na Prištinu, NEBROJENO PUTA SU IZIGRALI DOGOVORE!

Politika

IVICA DAČIĆ: Očekujem pritisak Zapada na Prištinu, NEBROJENO PUTA SU IZIGRALI DOGOVORE!

Podeli vest

Očekujem da će međunarodni pritisak, pre svega od Zapada, naterati Prištinu da povuče nečuvenu odluku o povećanju taksi za robu iz Srbije, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

- Kad su pre tri godine mogli da za samo nekoliko dana nateraju Hrvatsku da prekine besmislenu blokadu granice sa Srbijom, onda još lakše mogu da nateraju Prištinu da uradi isto - rekao je Dačić.

On je dodao da ne postoji vlada u svetu koja nije zatražila ukidanje taksi, uključujući Evropsku uniju i SAD, a da "možda samo Vlada Albanije misli drugačije, i jedan deo hrvatskih poslanika".

Upitan da li mlaka reakcija Zapada znači da Priština u tome ima njihovu pomoć, Dačić je rekao da, ako je Priština imala tu podršku u početku, "a verovatno je imala", onda je više nema.

- Jedino što ovde treba da se desi je bezuslovno ukidanje trgovinske blokade i oko toga nema nikakvih pregovora - istakao je šef srpske diplomatije.

Povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će uvećane takse ostati na snazi dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova, Dačić kaže da je Haradinaj najavljivao mnoge stvari koje se nisu obistinile, pa se na to ne bi mnogo obazirao.

- Srbija nije uvela kontramere jer mi poštujemo dogovore i ponašamo se civilizovano, zbog čega nas i poštuju na međunarodnoj sceni i zbog čega naši zahtevi imaju snagu - dodao je Dačić.


- Svaki dijalog dok se stanje ne normalizuje ne bi imao smisla - istakao je Dačić.

On je, takođe, rekao da je postojećae stanje upravo zbog statusa kvo na Kosovu, koji je, kako je naveo, "direktan put za nestanak Srba na Kosovu i Metohiji, za pretvaranje naših crkava i manastira u nekakvu albansku istorijsku baštinu i za stvaranje velike Albanije".

- Svaki dan bez rešenja, mi smo jedan dan bliži nestajanju svega srpskog na Kosovu i Metohiji- kaže Dačić.

Povodom najava nove konferencije na kojoj bi se moglo naći rešenje za odnos Beograda i Prištine, Dačić kaže da je manje važno da li će dogovor Beograda i Prištine biti potvrđen na međunarodnoj konferenciji ili u nekom drugačijem formatu.

- Ja se nadam i cilj nam je da dođemo do međunarodne konferencije, ali još važnije je da za kompromis oko Kosova i Metohije dobijemo potvrdu i garancije najuticajnijih svetskih faktora. To je neophodno da bi sporazum bio primenjen i poštovan, ne zbog nas već zbog Prištine koja je nebrojeno puta prekršila dogovoreno - istakao je šef srpske diplomatije. 

RAMUŠ HARADINAJ ODLUČIO: Ako padne vlada, idemo svi u paketu, DA OSLOBODIMO KOSOVO!

 

ENVER HODŽAJ CRTA VUČIĆU METU NA ČELU!

 

UDAR NA SRBIJU: Lešinari sa svih strana, okomili se na našu zemlju! VUČIĆ: Ne plašimo se, SRBI UVEK POBEĐUJU!

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alfa

pre 5 godina

Šta očekuješ od zapada?Pa, to je njihovo maslo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija