• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.12.2018

22:01

ŠIPTARI SE RAZBESNELI! Još jedna država POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA!

Politika

ŠIPTARI SE RAZBESNELI! Još jedna država POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA!

Podeli vest

Solomonska ostrva su povukla priznanje Kosova, saznaje Koha, i to uz naglasak da je po prvi put to učinjeno javno, odnosno da je KTV došla u posed dokumenta o povlačenju priznanja a koji je stigao kosovskim institucijama

Broj priznanja Kosova nastavlja da opada… U pitanju su Solomonska ostrva, suverena država u Okeaniji koja je tokom ove nedelje poslala notu o obustavljanju priznanja“, javlja KTV, prenosi "KosSev".

Notu o povlačenju je 28. novembra primila kosovska ambasada u Kanberi, u Australiji. KTV tvrdi i da poseduje ovaj dokument.

"Zapravo, u pitanju su dva papira, prvi iz kancelarije Solomonskih ostrva u Australiji, u kojem se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje Kosovu šalju odluku o povlačenju priznanja", navodi KTV.

A u drugoj, diplomatskoj noti ove godine, isto ministarstvo se osvrće na uspostavljanje diplomatskih odnosa Kosova i Solomonskih ostrva još u aprilu 2015.

 

 

"Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Solomonskih ostrva ima čast da obavesti Ministarstvo spoljnih poslova Republike Kosovo da je nakon pažljivog razmatranja i uzimanja u obzir nastavka pregovora između Beograda i Prištine o konačnom statusu Kosova i Rezolucije SB UN 1244, vlada Solomonskih ostrva odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne i suverene zemlje. Ova odluka koju su Solomonska ostrva donela ostaje na snazi sve dok se ne završe pregovori uz posredovanje Evropske unije", navodi se u dokumentu.

Međutim, KTV tvrdi da kosovsko ministarstvo spoljnih poslova negira da je takav dokument dobilo.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije oficijelnim kanalima primilo bilo kakav zvanični dokument koji se tiče pitanja o kojem je reč. Smatramo da je to sve nastavak srpske propagande", za KTV je naveo direktor kancelarije za komunikacije u ovom ministarstvu Sami Kastrati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
TIŠINA

pre 5 godina

....Bivši pripadnik vosjke bosanskih Srba Mićo Praštalo koji je uz ostalo optužen za sudjelovanje u stravičnom pokolju Hrvata u selu Briševo u okolici Prijedora, počinio je samoubojstvo, prenijeli su u četvrtak lokalni mediji u Bosni i Hercegovini....Glasnogovornica policije Unsko-sanske županije Snežana Galić potvrdila je za portal Faktor kako su policajci nakon prijave Praštala (74) pronašli u srijedu mrtvog, u automobilu zaustavljenom na jednoj lokalnoj cesti kod mjesta Lušci Palanka. “Tragovi ukazuju na to da se radi o samoubojstvu počinjenom iz vatrenog oružja”, kazala je Galić... Dnevno.hr Četvrtak, 22. studeni 2018. u 11:24 ZA VRIJEME TRAJANJA SUĐENJA Ubio se srpski zapovjednik najvećeg pokolja Hrvata

Đojleni

pre 5 godina

Prvo su Srpkinje, morale prve bračne noći, pod turčina pa su posle morali i Srbi: Blic.rs JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA www.blic.rs/riznica/jeste-li-culi-za-djojlene-pre-gotovo-200-godina-srbija-je-iz-budzeta-placala-mlade/j4j89zd....U Osmanskom carstvu postojanje muškog harema je bilo potpuno legitimno, kao i držanje ženskog harema, što su u punoj meri koristili sultani i ostali velikodostojnici. Tako su i u Beogradu u 19. veku postojali muški haremi u kojima su mladići služili za novac koji im je isplaćivan iz budžeta tadašnje Srbije.....ZAŠTO SE O TOME ĆUTI?

ALO

pre 5 godina

OVO JE JOŠ GORE OD VOJSKE KOSOVA! Hrvatski su arheolozi kod Šibenika našli najstarije dokaze života na Balkanu od čak pre 15 000g ma kakva Vučedolska i Vinčanska kultura od 6000g odlaze u zaborav a tek su počela iskopavanja na ovom lokalitetu... www.vecernji.hr/techsci/u-konjevratima-prona-eni-dokazi-da-je-bilo-zivota-prije-15-tisuca-godina-1286074?page=2

Nevena

pre 5 godina

Radujemo se i zahvaljujemo na velikoj podrsci!

Sanja

pre 5 godina

Jedna po jedna drzava ce povlaciti priznanje Kosovo. Kako mi je drago kad cujem ovaku vest, najvise zbog Siptara koji na svavakve nacine hoce da nam napakoste, pa pobesne kad se desi ovako velika stvar

Armin

pre 5 godina

Naravno da polako i postepeno svi povlače priznanje! Stvari počinju da budu jasne i očigledne...

milos

pre 5 godina

Tek ce da besne,ali ih vise niko nece podrzavati.

Mima

pre 5 godina

Ma nece im ostati ni D od tzv drzave Kosovo, zivi bili pa videli.

Teodora

pre 5 godina

Hvala Solomonskim ostrvima na povlačenju priznanja Kosova!

Tresimesi1

pre 5 godina

Šiptari mogu da besne, ali ljudi slepi pored očiju nisu.Koliko god sve delovalo kao jedna velika orkestrirana hajka na Srbiju,nađe se polako po neki ko se opametio.

Mašnica

pre 5 godina

Malo po malo i sve zemlje ce povuci priznanje koje su brzopleto podrzali.

Nada

pre 5 godina

Raduju me ovakve vesti i nadam se da ce se broj drzava koje povlace priznanje samoproglasenog Kosova i Metohije povecavati iz dana u dan,a siptari neka besne i dalje videcemo dokle ce ih dovesti to njihovo besnilo.

marko

pre 5 godina

Ovo je jos jedna diplomatska pobeda Srbije u spoljnoj politici, sve pohvale tako treba.

aca

pre 5 godina

Obožavam Solomanska ostrva i zbog ove njihove odluke tamo ću rado da otputujem na godišnji odmor!

marija

pre 5 godina

Srbija svakog dana sve vise jaca ,jos jedna drzava shvatila da je Kosovo greska medjunarodnog prava

jasminajo

pre 5 godina

Još jedna država u nizu, samo tako da se nastavi da Šiptari i sami shvate da nema ništa od njihove nezavisnosti.

Queen038

pre 5 godina

Svesni činjenice da njihova ne postojeća država gubi na značaju, lude i maltretiraju Srpski narod na KiM!

nikola

pre 5 godina

Nasa diplomatija je odradila dobar posao,nadajmo se da ce još zemalja povuci priznanje.

Tea

pre 5 godina

Negiraju povlacenje priznanja , jer im ne odgovara.

Olja

pre 5 godina

Sve pohvale šefu diplomatije! Jedna po jedna država uviđa grešku i povlači priznanje!

Vlada

pre 5 godina

Zahvaljujucu uspesnosti diplomatije Srbije, jos jedna drzava je shvatila zasto je priznavanje nezavisnosti drzavi koja je to sama izvojevala ne moze da bude prihvaceno! Nadamo se da ce i ostale postupiti ovako.

mita

pre 5 godina

Sve više država povlače priznanje Kosova.Hvala Solomonskim ostrvima na podršci!

jasminajo

pre 5 godina

Neka se samo povećava broj država koje povlače priznanje nezavisnosti, treba da se zapitaju Albanci koliko će još država povući priznanje, nadam se da će se pozitivan rast nastaviti.

jasminajo

pre 5 godina

Svojim ponašanjem Albanci samo ovako nešto mogu da postignu! Za nas su ovo sjajne vesti u ovim teskim danima za naše ljude na Kosovu!

bubica

pre 5 godina

To braco, Zivela Srbija. Kosovo je srpska zemlja.

bubica

pre 5 godina

Jedna po jedna, samo napred ! Na kraju će se i Albanija odreći Kosova !

mila

pre 5 godina

Malo po malo diplomatskim putem mozemo doci do resenja.

Suza

pre 5 godina

Shvataju svi kakvi su prevaranti i nasilnici siptari na KiM.

Dusko

pre 5 godina

Ceo svet vidi primitivizam u njihovom ponasanju

Lola

pre 5 godina

Hvala sto ste stali na pravu stranu, sto ne podrzavate samoproglasenu izmisljenu laznu drzavu.

ana

pre 5 godina

Sveveci broj drzava povlaci svoje odluke o priznanju tzv. kosovo. Jos jedna mala pobeda Srbije. Nasa diplomatija odlicno radi svoj posao.

Tina

pre 5 godina

Broj država koji su priznali tzv. nezavisno Kosovo smanjuje se konstantno.

PPajic

pre 5 godina

Pocelo je odbrojavanje mesec dana pre Nove Godine! Jos koliko država još treba da povuče to priznanje? 10, 9, 8, 7, ...

Vladimir

pre 5 godina

Ovo je svakako još jedna velika pobeda naše diplomatije.

Vladimir

pre 5 godina

Ovo je svakako još jedna velika pobeda naše diplomatije.

Sladjan

pre 5 godina

Kosova je vest da su Solomonska ostrva povukla svoje priznanje Kosova da je sve to nazivalo laznim vestima i istovremeno optuzivalo Srbiju da je falsifikovala note o povlacenju priznanja Kosova. Neka oni samo govore da Srbija laze, ali su stvari u stvarnosti svakim danom sve jasnije, bice jos drzava koje ce povuci svoje priznanje.

Kristina

pre 5 godina

Broj priznanja Kosova nastavlja da opada… U pitanju su Solomonska ostrva, suverena država u Okeaniji koja je tokom ove nedelje poslala notu o obustavljanju priznanja.

Nikola

pre 5 godina

Kako ih polako diplomatski i na fin nacin ponizavamo i ubijamo u pojam.

beba

pre 5 godina

Ovo nam je bilo potrebno sada da Evropa i ostali svetski mocnici vide da Pristina ima sve manju podrsku u mnogim drzavama sveta .

dane

pre 5 godina

Hvala Solomonskim ostrvima. Svi polako shvataju kakvu su grešku napravili time što su Kosovo priznali.

Veljko M

pre 5 godina

Tek će da se razbesne.Sve više država razmišlja da povuku svoju odluku o priznavanju nezavivisnosti KiM.

stana

pre 5 godina

Hvala Solomonskim ostrvima. Shvatili su da su pogrešili i na vreme su svoju grešku ispravili.

nikola

pre 5 godina

Jao mene grdni Sipci sto su jadni u poslednje vreme.

selektor

pre 5 godina

Samo polako, tiha voda breg roni. Jedna po jedna zemlja povlači priznanje, na kraju će tzv. Kosovo kao vrhunac svega povući svoje priznanje :D

Dara

pre 5 godina

Veliko hvala. Prava odluka. Preovladao je razum. Bravo i hvala Solomonskim ostrvima!

Nevena

pre 5 godina

Ako nastavimo sa dobrim rezultatima, bombardovaće nas Amerika. Pu Pu Pu.

bubasvaba

pre 5 godina

Lazete bre SIPTARI i u dzamiju kad klanjate koje ste bre vi vere ?????. U SRBIJI se kaze u lazi su kratke noge to vas strfilo jer ste lagali priznali vas preko 120 zemalja ali sad nema ni pedesetak da vas priznali .

hag

pre 5 godina

Toooooooooooo!!!!!!! Kakva velesvEtska sila je povukla priznanje. Ljudi moji.....da li je to moguće!!!! Više ljudi se okupi u kafani nego ima stanovnika ta velesila :)))

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija