• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2018

11:24 >> 13:23

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I HANA! Dva sata razgovarali o nerazumnim merama Prištine!

Politika

(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I HANA! Dva sata razgovarali o nerazumnim merama Prištine!

Podeli vest

U Beogradu je nešto posle 13.00 sati završen sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i evropskog komesara Johanesa Hana. Predsednik Vučić upozorio je komesara Johanesa Hana na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, što može voditi punoj destabilizaciji regiona, te potvrdio spremnost na nastavak dijaloga u Briselu nakon što Priština povuče svoje poteze


Vučić i Han razgovarali su oko 2 sata, a glavna tema razgovora bila je odluka Prištine o taksama na robu iz Srbije, čime je prekršila i SPP i CEFTA sporazum, kao i odbijanje Prištine da uvaži zahtev Brisela da tu meru povuče.

Predsednik Vučić je upozorio na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, čime je dodatno prekršen CEFTA sporazum, istakavši da mere Prištine vode ka punoj destabilizaciji celog regiona i da mogu dovesti i do dublje eskalacije sukoba.

Predsednik Vučić je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju situacije i na njegovoj želji da problem reši, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalje evropske integracije.

On je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom, nakon što Priština povuče neodgovorne poteze.

- Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner kako u regionu, tako i u Evropi i svetu - ponovio je predsednik Vučić.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da dugotrajna stabilnost zahteva pomirenje i dobrosusedske odnose i izrazio punu podršku naporima da se kriza reši mirnim putem, uz poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kao i postignutih regionalnih sporazuma.

Foto: informer.rs

Predsednik Vučić je ispratio Hana iz zdanja na Andrićevom vencu, nekoliko minuta su još popričali i prijateljski se pozdravili.Hanov susret s predsednikom Vučićem nije zvanično najavljen.

Komesar će, prema ranijoj najavi, popodne posetiti Prištinu, koja odbija da uvaži poziv Brisela da ukine takse na robu iz Srbije, čime krši i ŠP i CEFTA sporazum.

On je u međuvremenu rešio da prvo dođe u Beograd,.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rex

pre 5 godina

Foliraju vas...mada to znate pa se folirate medjusobno. Nece vas pustiti masoni i to je tako. Ostalo je pitanje cijene. Velike ribe traze zrtvu, prvo vas nahuskaju protiv svih pa onda te vase neprijatelje ojacaju do te mjere da zaboli glava.

tomas9d

pre 5 godina

Ovaj rex je izgleda neko pseto, ali se bojim da govori istinu. Han je došao da NAS urazumi.

banje kotor

pre 5 godina

Samo Rusi i S-400 to mogu i HOCE staviti u red

Marko

pre 5 godina

Jos nam ni tenkove nisu isporucili ni avione unapredili, a ti se nadas nekom S-400. E, svashta... Budimo realni. Imamo verbanu pomoc od Rusa i to je to. PA, oni samo da su nam dali ono sto njima ne treba , mi bi do sada imali armiju najachu na Balkanu i to daleko najjachu. ovako sve se svodi na praznu prichu, a Ameri shiptarima uveliko prave vojsku,

Filip

pre 5 godina

Vucic ce mu jos jednom predociti stavove Srbije.

Alisa

pre 5 godina

Verujem da ce evropski komesar Han biti od velike pomoci.

mrav

pre 5 godina

Valjda ce konacno postici neki dogovor i da se napokon ukinu te takse.

lala

pre 5 godina

Nadam se da će Han uspeti da urazumi Šiptare.

Sokolica

pre 5 godina

Mozemo samo da molimo Boga i cvrsto verujemo da će Vučić uspeti da otvori oci ovim slepcima iz EU. A iskreno ne znam zasto uopste hrlimo toj evropskoj zajednici kad urnisaše srpski narod.

Juca

pre 5 godina

U ovom teskom momentu, ovaj sastanak je bitan za nas.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Nadam se da ce sastanak predsednika sa Johanesom doneti ocekivane reyultate, kao i da ce imati sluha da saslusa nase ljude na Kosovu koji ga zeljno iscekuju

bojana

pre 5 godina

Fokus mora biti na resavanja medjusobnih odnosa, jer neduzni ljudi ispastaju. Nebitna je politika, nebitno je ko j gde sedeo u Parizu, bitno je da sve prodje bez patnje.

Iva

pre 5 godina

Nadajmo se da će predsednik koristiti prave reči u pravo vreme i da će nas razumeti.

tomas9d

pre 5 godina

Svi zaboravljamo da je njegov cilj, priznanje Kosova i da su ovaj harač smislili on i njegovi. On će pokušati da se dogovori u Bg kad će biti priznanja i da to dole prenese. Da stvarno želi da pomogne prvo bi otišao u Prištinu.

Davor

pre 5 godina

Han treba da bude ozbiljan i prenese EU na kakav način albanci terorišu i ponižavaju srpski narod.

Vitez

pre 5 godina

Vučić će ući u istoriju kao neko ko se žrtvovao mirno za interese srpskog naroda. On je naš Isus Hrist. Da i opozicija u takvim vremenima njemu zabija nož u leđa to je užasno gledati kao da nisu dosta ovi sa zapada i od strane albanaca.

goga

pre 5 godina

Nadamo se da je Han shvatio problematiku sa kojom se Srbija susreće svakodnevno.

Micko

pre 5 godina

Uhapsii Haradinaja i ostale a onda postepeno delovati.

Ivica

pre 5 godina

Posete Hana Bg i Pr nadam se da će biti od izuzetnog značaja i da će se Šiptari urazumiti i skinuti takse na proizvode iz Srbije i BiH!!!

Una

pre 5 godina

Han bi mogao i trebao da ucini nesto da zaustavi ovak javasluk Pristine.U suprotnom opet mora da se drugacije snslazimo

Ivan

pre 5 godina

Vucic je na najbolji način iskoristio posetu Hana našoj zemlji

Sasa

pre 5 godina

Korisna poseta koju ćemo uz našeg predsednika korisno iskoristiti za dalje pregovore

Ana

pre 5 godina

Na recima Han se slaze sa svim nasim stavovima. Sada to treba da pokaze i u praksi, a posto ide u Pristinu imace lepu priliku da svoje reci odmah sprovede u delo

Smrad

pre 5 godina

Uveo bi njima Vučko i 200% carine ali problem je šta Srbija ništa ne uvozi sa Kosova pa ne može

Aleksandar Janjic

pre 5 godina

Zajedno rade Albancu I E U,nece nam skinuti takse dok ne priznamo Kosovo,a moguce je I da vojno naoadnu Sever,samo se ceka mig Amerike

razocarani

pre 5 godina

e srbi najgluplji narod na svetu i dalje ne shvatate svetsku politiku a vas vucic vas zakucava za sva vremena tako vam i treba jer on kaze da ste ponosan narod u cemu u ponizavanju!!!!!!

mara

pre 5 godina

Predsednik Vucic se iskreno bori za svoj narod na KiM, pametno je iskoristio sastanak sa Hanom.

Jasmina

pre 5 godina

Han nosi jasnu poruku da se takse moraju ukinuti.

Rade

pre 5 godina

I Han smatra da su mere Šiptara apsurdne i da ne vode nikuda, čak narušavaju i ono malo dobrih odnosa koji su se postigli.

Dehan

pre 5 godina

Predsednik ce na najbolji moguci nacin da iskoristi posetu Hana

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija