Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

03.12.2018

17:15

HARADINAJ NASTAVLJA DA PROVOCIRA! Oglasio se nakon sastanka sa Hanom: Takse ostaju dok Srbija ne prizna Kosovo!

Politika

HARADINAJ NASTAVLJA DA PROVOCIRA! Oglasio se nakon sastanka sa Hanom: Takse ostaju dok Srbija ne prizna Kosovo!

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj kazao je da će takse na srpske proizvode ostati sve dok Srbija ne prizna Kosovo, a rekao je i to da ove mere uopšte ne ugrožavaju srpsko stanovništvo na KiM

- Odluku o taksama poništićemo tek ako dobijemo priznanje nezavisnosti od Srbije. Sada ćemo raditi na sveobuhvatnom sporazumu o dugovima, pravim srpske zajednice na Kosovu, nestalim licima, a jedna od stvari kojim ćemo se baviti je i slobodna trgovina između Kosova i Srbije -rekao je Haradinaj i dodao da Vlada Kosova ima informacije da posotiji nedostatak nekih prozivoda, ali da će oni ponuditi pomoć srpskim sredinama.

- Bolnicama i ambulantama neće nedostajati lekovi - kazao je Haradinaj.

Premijer lažne države Kosovo rekao je posle sastanka sa komesarom EU Johanesom Hanom da je Kosovo bilo primorano da uvede takse na srpske proizvode.

- To je odgovor na srpske prepreke sa kojima se u kontinuitetu suočavamo - rekao je Haradinaj.

Time je praktično potvrdio da je uvođenje taksi osveta zbog poraza u Interpolu.

Njih dvojica razgovarali su o brojnim temama a ključne su bile dijalog između Beograda i Prištine i porez od sto odsto na proizvode iz Srbije.

Haradinaj je rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume EU, zahtevajući ukidanje viznog režima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NEMAAAAAAAAAAAAAAAAAALIBERALIZ

pre 5 godina

Srbija..od..EVROPE...dobila..zadatak...da..ceslja..Siptare..ko..moze..da..dobije..vizu..ko..ne...moze...stim..u..vezi..zamrznut..konflikt..ostaje...200...godina...na..snazi..jer..da..ste..srpski..drzavljani..putovali..bi..ste...ZAMKA..ZA..OMETENE..U..RAZVOJU..ARNATE...ETO..TO..JE..TO...

nikola

pre 5 godina

Nismo se boljem ni nadali.Ko je za njih Han,EU.Oni imaju Trampa.

Tadej

pre 5 godina

Strasno dokle ide Haradinaj sa svojim provokacijama.

Mija

pre 5 godina

Sramotno je sto se dozvoljava da zlocinac Ramus Haridinaj provocira.Mislim da oni koji to dozvoljavaju,treba da se stide.

Jelisaveta552

pre 5 godina

Nadam se da će Han uspeti da promeni mišljenje sadašnje vlasti Kosova, ne može narod više ovako da živi

krisic991

pre 5 godina

Srbija je pouzdana zemlja...Zeli tako i da ostane...Ne zeli da se svadja nego sve da se resi mirnim razgovorom

Marija

pre 5 godina

Da njima niko nemoze i nece da stane na put e pa nece vas Srbija priznati

jovan

pre 5 godina

Mora se vise prestati sa ovim taksama,svet treba da reaguje.

Sanja

pre 5 godina

Svete se zbog Interpola... a zato ispastaju Srpske trudnice i bebe na Kosovu.. strasno kako EU ne reaguje na ovo

leca

pre 5 godina

Znači ništa i od Hana, e EU al si propala kad ni šiptarima ne možete ništa

Ana

pre 5 godina

Prvo zastrasuju ljude svojim nerazumnim odlukama, koje mi tolerisemo, zatim ucenjuju, i dalje rade sta im je volja..strasno!

JA BRATE

pre 5 godina

ТАКО СЕ БРАНИ ОТАЏБИАН РАМУШЕ, НЕ КО ОВИ НАШИ ИЗГУБЉЕНИЦИ

Iva

pre 5 godina

Nemojmo dozvoliti da padnemo na ove glupe provokacije.

Srba

pre 5 godina

Postovanje , svima koji daju komentare na web stranici informera!!! Ovo smo svi znali ali je sada potvrdjeno. Znaci sve ovo, sto se deava sa 100% taksama, je zbog vizne liberalizacije sa EU a glavni " BIG BOSS " ( za Kosovo ) je SAD. Zaista je neverovatna nemoc EU u postovanju CEFTA sporazuma od strane Pristine ( iako je dati sporazum potpisao UMNIK ( misija UN na Kosovu ). Po rezoluciji 1244 Kosovo nije i ne moze bit nezavisna drzava , dok se ne postigne KONACNI SPORAZUM ( taj KONACNI SPORAZUM o razgranicenju mora imati minimum 2000-3000 stranica ). Ovaj sporazum su potpisali i gore pomenuti kauboji tj. SAD. Rezolucija 1244 definise da je Kosovo smesteno pod PRIVREMENU UPRAVU UN i da je PRIVREMENA ADMINISTACIJA na Kosovu UMNIK , a Srbiji je ostavljena mogucnost da povrati svoje institucije na Kosovu kada se za to" budu stekli uslovi ". To sto su neke drzave priznale nezavisnost Kosova , to je sasvim druga ( SAD ) prica. Sada se nastoji da se zaobidje rezolucija 1244 i da se UN medjunarodno pravo baci pod noge i nacini nistavnim. DA LI ZNATE DA JE " KINA " JEDINA BILA SUZDRZANA PRILIKOM GLASANJA ZA 1244. Zbog svega ovoga sto sam naveo dajem punu podrsku nasem predsedniku i jedino kroz delovanje KINE + RUSIJE ( od 2004 do danas ), se moze povratiti balans politickih snaga u svetu. Srbija je jako mala zemlja u odnosu na SAD , KINA, RUSIJA. Medjutim, treba se drzati medjunarodnog ( UN ) prava, jer je to jedini put i treba stalno podsecati SAD na to - jer se odnos snaga u svetu polagano menja ( toga su svesni i u SAD i zbog toga je ovoliki pritisak ). Nadam se da ovaj tekst nije predugacak, ali da razjasnjava dosta nedoumica koje su povezane sa sadasnjom situacijom.

mara

pre 5 godina

Haradinaj ne prestaje sa provokacija. Srbija se izborila sa vecim problemima, pa ce i sa ovim. Nikada necemo priznati nezavisnost Kosava.

Nikolina

pre 5 godina

Nicija nije gorela do zore pa nece ni siptarska.

Nadica

pre 5 godina

Takse ostaju Haradinaj divlja , a Han izgleda samo figurira.

Relja28

pre 5 godina

pa da provocira samo i zna, sta je ko video pametno od ove spodobe?!

Ana

pre 5 godina

Srbija nikada neće da prizna Kosovo, KiM je srce Srbije i bori će se za njega do zadnjeg dana.

rajko

pre 5 godina

Ne bi me začudilo da ih ta ista EU podržava u svemu ovome.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija