• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

03.12.2018

20:10

HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU PAKLENI PLAN! ZAEV I PLENKOVIĆ o paktu protiv Srbije!

Politika

HRVATSKI MEDIJI OTKRIVAJU PAKLENI PLAN! ZAEV I PLENKOVIĆ o paktu protiv Srbije!

Podeli vest

Premijeri Hrvatske i Makedonije Andrej Plenković i Zoran Zaev juče su se sastali u Zagrebu i, između ostalog, pregovorali o stvaranju pakta protiv Srbije, koji je najavio "vicepremijer" lažne države Kosovo Enver Hodžaj!

Ovo tvrdi zagrebački "Jutarnji list", koji piše da je sličnim povodom u Zagreb stigao i albanski premijer Edi Rama sa kojim bi Plenković trebalo da potpiše dokumentaciju o partnerstvu ove dve države.

Premijer Plenković bi s Ramom trebalo da potpiše deklaraciju o strateškom partnerstvu Hrvatske i Albanije, dok bi tokom susreta Plenkovića i Zaeva moglo da bude govora o ideji o stvaranju zajedničkog pakta Kosova, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske protiv Srbije koju je inicirao Enver Hodžaj.

"O Kosovu bi bilo reči na marginama sastanka s obzirom na to da evropski komesar za proširenje Johanes Han u Zagreb dolazi iz Prištine, gde će pokušati da ubedi prištinske politicare da ukinu sramne takse koje su uveli za proizvode iz centralne Srbije", navodi Jutarnji list.

Podsetimo, Hodžaj je izjavio da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, međutim to je ubrzo demantovao.

- Nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Moji stavovi su poznati. Uplitanje Srbije na Kosovu kako bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u CG i Makedoniju, kao i da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju! Takođe, Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkan - smatra Hodžaj.

Na drugoj strani, i Zaev kaže da se ograđuje od bilo kakvih razgovora o paktu protiv Srbije.

- Želim da se ogradim od bilo kakvih razgovora, nisu postojali niti ih je iko pominjao. Apelujem i na Kosovo i na Srbiju da grade prijateljstvo kroz dijalog. Ovakvi razgovori nisu nikada vođeni ni na jednom nivou - podvlači Zaev.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ističe da je u pitanju negativan događaj koji zaslužuje najveću osudu svih koji žele mir na Balkanu.

- Potreba stvaranja saveza određenih država protiv Srbije je izraz njihovih loših namera. One nisu u skladu sa ciljevima koje međunarodno pravo, Evropska unija i Ujedinjene nacije žele da postignu. Prema tome, to je povampirenje starih ideja i stvaranje paktova jednih protiv drugih, koje ne može biti ni dobro ni zdravo. Svemu ovome treba da se usprotive pre svega zapadne sile koje se kunu u želju da vide mir i stabilnost na Balkanu - podvlači Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rale

pre 5 godina

ako sretnete siptara samog,kuka i kune se da su mu pradedovi bili srbi.ako sretnete samog hrvata i on moli i kuka,znate ja sam pola srbin,ako sretnete baliju on psuje aliju,a makedonci i crnogorci se prse grudima i dokazuju kako su oni veci srbi od srbina.kad su svi na okupu,cine jednu skupinu,koja i baba sa stapom vise vredi od njih

Marija

pre 5 godina

Mogu oni svi da se udruzuju ali Srbija iz svega toga samo ce izaci jos jaca i snaznija.

Mimi

pre 5 godina

Hrvatska je oduvek želela da bude patron antisrpskih saveza.

Ivanitza

pre 5 godina

Ovo mi se ne dopada uopšte!!!Susedi koji žele da destabilizuju ceo region!

ruzica

pre 5 godina

zalosno je sto su nam to susedi,cak nekadasnji sunarodnici..poznato je kakav stav imaju prema nama

Milasin

pre 5 godina

Svi da se udruže,Srbiji ne mogu ništa..mnogo smo jaki...

Mrrrr

pre 5 godina

Ništa novo.Od pomenirih država nista bolje i nismo očekivali.Ali mala i ponosna Srbija je pregazila mnogo veće saveze.

Ana

pre 5 godina

Srbija je lider u regionu po svim pitanjima a to mnogima smeta!Takođe im smeta što je Vučić ostvario dobre odnose sa mnogim zemljama.

jasminajo

pre 5 godina

Zar nisu svesni i Makedonci i Hrvati pa i Crnogorci da su Albanci vrsta parazita koja se hrani domaćinom, da su kao paraziti zauzeli Kosovo a nadam se da će i njima pojesti po neki deo teritorije.

Kristina

pre 5 godina

Premijeri Hrvatske i Makedonije Andrej Plenković i Zoran Zaev juče su se sastali u Zagrebu i, između ostalog, pregovorali o stvaranju pakta protiv Srbije, sta reci ?

miki

pre 5 godina

Svi smišljaju neke zlobne potewze a Međunarodne zajednice ćute!!!!!!

miki

pre 5 godina

Stašno ali sigurni smo da na kraju svako dobije po zasluzi!

dzo

pre 5 godina

Znači počelo je da se okuplja zavereničko društvo, kompanjoni neće vam to proći

Iva

pre 5 godina

Ne boji se Srbija nikakvih zavera, planova i ostalih bajki.

Boško

pre 5 godina

Koliko god su se okomili na Srbiju, Srbija će izaći kao pobednik!

kiki

pre 5 godina

Potreba stvaranja saveza određenih država protiv Srbije je izraz njihovih loših namera

Ivan

pre 5 godina

Makedonija mora da podržava šiptare pošto ima izdajničku vlast, a i sami imaju problema sa pomenutim arnautima. Što se Hrvata tiče, oni su uvek i sa svakim bili spremni na koaliciju protiv Srbije.

gaga

pre 5 godina

Sve komšije su se udružile protiv nas, valjda su takve instrukcije dobili od zapada.

Ana94

pre 5 godina

Ja mislim da bi se ponekad ceo sve orotio protiv nas da moze.. Ipak se drzimo..

Ika

pre 5 godina

Kovu oni razni planovi i paktovi ali im nista nece uspeti.

Mija

pre 5 godina

Siptari se uporno trude da destabilizuju region. Zar je to SAD-u cilj?

Dragana

pre 5 godina

Nije Srbija sama u ovoj priči , i ko je sila ako se udruže Makedonija CG i Hrvatska , šta dalje zašto se vraćati u istorije paktova i ratova treba ići mirno u budućnost i stvarati svako svoje gnezdo jače i bolje od drugog...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija